Μάτσας – Κεφαλογιάννη: Η γνωριμία και η πρόταση γάμου – “Η καραντίνα επιτάχυνε τη σχέση μας”

Καλεσμένοι στην εκπομπή, Ενώπιος Ενωπίω, βρέθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη με τον σύζυγό της, Μίνω Μάτσα και αναφέρθηκαν στην γνωριμία τους αλλά και τη ζωή τους.

Παρότι και οι δυο τους δεν είχαν καμία σχέση με τον επαγγελματικό χώρο του άλλου, ως δια μαγείας ενώθηκαν και έχουν καταφέρει να συμβαδίζουν μαζί και να μαθαίνουν πολλά τόσο για την Τέχνη όσο και για την πολιτική.

Εκείνη οργανωτική, εκείνος χαλαρός. Πώς μπορούν να συνδυαστούν αυτοί οι δύο κόσμοι; Γιατί η Όλγα Κεφαλογιάννη του…πατάει το πόδι σε επίσημα δείπνα;

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Αυτό που συνέβη με εμάς είναι μια περίπτωση που δείχνει ότι μπορεί να δέσει η πολιτική με τη μουσική. Αυτό μπορεί να οφείλεται επειδή εγώ είχα μεγάλη αγάπη στην Τέχνη και το ότι μπήκα και είδα και από μέσα έναν χώρο που ήταν συναρπαστικός, μόνο πιο ωραίο τον είδα τελικά μέσα από τη μουσική και την Τέχνη του Μίνου. Αυτό που έχει συμβεί με εμάς έχει δώσει ο ένας στον άλλον το παράθυρο σε μια τελείως διαφορετική ζωή, δραστηριότητα, καθημερινότητα και εμπλουτίζει κι αυτό που κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Έχει λειτουργήσει μάλλον συμπληρωματικά. Και σίγουρα με έχει πάει παρακάτω αυτή η καθημερινή μου επαφή με την Τέχνη. Με βοηθάει πολύ στην ισορροπία και την ωραία αρμονία που θες να έχεις για να ανταποκριθείς στον σκληρό κόσμο της πολιτικής. Όταν τον ξαναείδα οριακά θα του μιλούσα αλλά είχε αλλάξει. Δέσαμε μαγικά μετά μουσικής. Δεν έγινε ποτέ το πρώτο βήμα, είναι από αυτά που γίνονται χωρίς να το καταλάβεις. Καθίσαμε σε μια συναυλία δίπλα δίπλα χωρίς να το έχει προαποφασίσει κανείς. Είμαι της οργάνωσης, του προγράμματος και να γίνουν όλα όπως θέλω. Δεν είναι κακό που εξαιτίας του Μίνου έχω χαλαρώσει κι εγώ. Αλλά πολλές φορές παρά είναι χαλαρός ενώ δεν πρέπει. Σε επίσημα δείπνα έχει πει αλησμόνητες ατάκες».

Μίνως Μάτσας: «Η Τέχνη με την πολιτική δεν έχει καμία σχέση. Εγώ δεν είχα καμία επαφή με την πολιτική και γνώρισα μέσα από τα μάτια της Όλγας έναν κόσμο που με έχει κάνει πλουσιότερο. Δεν είμαι περήφανος που δεν είχα επαφή με τα πράγματα. Ήμουν ανέπαφος και τη γνώρισα μέσα από τα μάτια της Όλγας και με έχει πάρα πολλά. Εγώ είχα τις απόψεις μου, δεν έχουν αλλάξει αλλά μέσα από την Όλγα τολμώ να πω ότι έχω αγαπήσει την πολιτική και έχω γίνει πιο διπλωμάτης ίσως. Της έχω προτείνει να γράψω μουσική για να ντύνει τη Βουλή. Όταν πήγα της είπα ότι η είσοδός σου πρέπει να έχει το μουσικό σου “στέμμα”. Αλλά η μουσική γλυκαίνει τους ανθρώπους! Έκανε περίπου ένα χρόνο να μου μιλήσει μετά την πρώτη μας συνάντηση. Δεν προσπάθησε κανείς, ήταν σαν να έπρεπε να συμβεί. Αυτά που λέω δεν περνάνε από φίλτρα. Δεν έχει χρειαστεί να παρευρεθώ σε περιβάλλοντα που περνάω από φίλτρα. Πολλές φορές μου πατάει το πόδι! Η Όλγα όταν είναι προγραμματισμένη, είναι πιεσμένη και έτσι αν την πιέσεις λίγο εκρήγνυται. Είναι ένα μπαλόνι που σκάει. Αλλά μετά από δύο λεπτά έχει τελειώσει».

Η πρόταση γάμου, το τραγούδι και ο κορονοϊός

«Έχει γράψει ένα υπέροχο τραγούδι για τα παιδιά, το οποίο ακούστηκε σε συναυλία του και έκλαιγαν όλοι από κάτω», σχολίασε αρχικά η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο Μίνως Μάτσας με τη σειρά του άρπαξε την ευκαιρία και μίλησε για το πως έγινε η πρόταση γάμου.

Η πρόταση έγινε λίγο πλαγιομετωπικά. Με ένα παλιό τραγούδι, που είχε γράψει ο παππούς… Μίνως Μάτσας. Το «Ο άνθρωπός μου». Θυμάμαι είχα πει “Όταν έχεις βρει τον άνθρωπό σου πρέπει να τον κρατήσεις για πάντα” και της λέω “Τι λες εσύ Όλγα;” Δεν μου απάντησε. Έκανε ένα νεύμα, βέβαια φορούσαμε και μάσκες τότε… Και ξαναλέω “Τι λες Όλγα;” Επειδή δεν έμεινα ευχαριστημένος με το ναι»

Ούτως ή άλλως ήμασταν την περίοδο εκείνη έγκλειστοι. Εμείς ουσιαστικά την περίοδο αυτή την αξιοποιήσαμε με τον καλύτερο τρόπο.

Ο κορονοϊός στην ουσία έδωσε επιτάχυνση στη σχέση. Δηλαδή δεν υπήρχε περίπτωση να περάσουμε τόσο χρόνο μαζί μέσα σε δύο χρόνια. Δηλαδή θα χρειαζόντουσαν πέντε χρόνια. Υπήρξε μία πύκνωση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ