«Κόπηκε» 12 φόρες και έστειλε σωσία του να δώσει εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης

Ένας άνδρας που ζει στο Βέλγιο δεν άντεξε να αποτυγχάνει συνεχώς στο θεωρητικό μέρος των εξετάσεων οδήγησης και πλήρωσε έναν σωσία του για καταφέρει να πάρει το δίπλωμα.

Ο Serge, ένας Γκανέζος μετανάστης που ζει στο Grammont του Βελγίου, πάλευε να περάσει τις εξετάσεις για την άδεια οδήγησης για περισσότερο από έναν χρόνο. Ο άνδρας είχε ήδη αποκτήσει άδεια οδήγησης στην πατρίδα του, αλλά δεν μπορούσε να την χρησιμοποιήσει στο Βέλγιο και έτσι χρειάστηκε να καθίσει και πάλι στα θρανία. Ο Serge είχε προσπαθήσει και είχε αποτύχει στις εξετάσεις 12 φορές, αλλά δεν μπορούσε να τα παρατήσει, καθώς η κατοχή άδειας οδήγησης ήταν απαραίτητη για την δουλειά του. Στο τέλος, αποφάσισε ότι η εξαπάτηση ήταν η καλύτερη επιλογή του, οπότε άρχισε να ψάχνει κάποιον με παρόμοια εμφάνιση για να δώσει τις εξετάσεις για λογαριασμό του.

Μετά από λίγο, ο Serge γνώρισε τον Julien, έναν ομοεθνή του μετανάστη με καταγωγή από το Κονγκό, ο οποίος όχι μόνο έμοιαζε κάπως, αλλά, το σημαντικότερο, είχε ήδη αποκτήσει τη βελγική άδεια οδήγησης. Οι δύο τους συμφώνησαν ότι η εξέταση στη Μονς, στη βελγική περιφέρεια της Βαλλονίας, ήταν καλύτερη, επειδή οι εξεταστές στη γαλλόφωνη περιοχή θεωρούνταν πιο επιεικείς από εκείνους στη Φλάνδρα.

Δυστυχώς, η εκτίμησή τους για την επιείκεια των εξεταστών ήταν λανθασμένη. Μόλις ο Julien έδωσε σε έναν από τους εξεταστές την ταυτότητα του Serge στην αίθουσα εξετάσεων, κατάλαβε ότι είχε μπλέξει. Αντί να τον κοιτάξει απλώς, το άτομο εξέταζε τον Julien προσεκτικά και παρατηρούσε τις διαφορές στο πρόσωπο μεταξύ αυτού και του Serge. Και οι δύο άνδρες τέθηκαν τελικά υπό κράτηση και πρόσφατα εμφανίστηκαν ενώπιον δικαστή.

“Χωρίς την επαγρύπνηση αυτού του ατόμου (του εξεταστή), θα είχε λάβει την άδεια οδήγησης, παρόλο που δεν είναι ικανός να οδηγεί στους δρόμους μας”, δήλωσε ένας εισαγγελέας για τον Serge στο δικαστήριο.

Ο Γκανέζος κατηγορείται για απάτη, παρόλο που χρησιμοποίησε την πραγματική του ταυτότητα. Ο εισαγγελέας εξήγησε ότι από τη στιγμή που η ταυτότητά του κατέληξε στα χέρια του συγκατηγορούμενου του προς όφελος του Serge, τεχνικά έγινε πλαστή. Τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή πίσω από τα κάγκελα, ενώ στην περίπτωση του Julien, οι εισαγγελείς ζήτησαν διακόσιες ώρες κοινωφελούς εργασίας. Η ποινή αναμένεται να εκδοθεί σε ένα μήνα.

Ο δικηγόρος του Σερζ δήλωσε στη La Libre ότι δεν έχει πάρει ακόμα την άδεια οδήγησης, αλλά μπορεί να βρει δουλειά σε μια τοπική εταιρεία συσκευασίας, στην οποία μπορεί να φτάσει με το τρένο…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ