Κέιτ Μίντλετον – Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Έβαλαν αγγελία και ψάχνουν «διευθυντή» για το σπίτι τους

Σε μία δυναμική κίνηση προχώρησε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον που προσλαμβάνουν διευθύνοντα σύμβουλο (CEO) για να διοικήσει τα 60 άτομα, που εργάζονται για το ζευγάρι μέρα και νύχτα.

Κέιτ Μίντλετον: Η αλλαγή που τόλμησε στην εμφάνισή της

Η βασιλική οικογένεια στην Βρετανία πολλές φορές αποκαλείται «Η Εταιρεία» εξαιτίας του τρόπου που λειτουργεί. Κάθε εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας έχει τους δικού του προσωπικούς βοηθούς, επικοινωνιολόγους και γενικά έναν μεγάλο αριθμό προσωπικού.

Ωστόσο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον είναι οι πρώτοι που αποφάσισαν να τοποθετήσουν έναν επικεφαλής των εργαζομένων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο διευθύνων σύμβουλος θα δίνει αναφορά μόνο στο ζευγάρι και θα έχει απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Συγκεκριμένα δεν θα λογοδοτεί στους προσωπικούς γραμματείς του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας, οι οποίοι μέχρι σήμερα είχαν όλη την εξουσία και έδιναν εντολές στο παρασκήνιο.

Κέιτ Μίντλετον: Πώς έχει τιμήσει την μνήμη της πριγκίπισσας Νταϊάνα – ΦΩΤΟ

«Είναι μία επαναστατική κίνηση. Ανατρέπουν την παραδοσιακή, ιεραρχική δομή στην οποία το προσωπικό λογοδοτεί στους προσωπικούς γραμματείς. Πραγματικά έχει ήδη προκαλέσει έντονες συζητήσεις. Θα πρέπει ο βασιλιάς και η βασίλισσα να ακολουθήσουν το προβάδισμα τους;», ανέφερε στην εφημερίδα ανώνυμη πηγή.

Το Παλάτι του Κένσινγκτον έχει ήδη απευθυνθεί σε πολύ γνωστή εταιρεία προσλήψεων προκειμένου να βρει τον καταλληλότερο υποψήφιο. Μάλιστα έχει βάλει και διαφήμιση στο ίντερνετ και τονίζει πως είναι μία θέση που δημιουργείται για πρώτη φορά.

Ο πρίγκιπας Χάρι ψιθυρίζει στο αυτί της… ερωτοχτυπημένης Μέγκαν Μαρκλ

«Είναι μία μοναδική ευκαιρία. Ο CEO είναι ο πιο υψηλόβαθμος και υπεύθυνος ηγέτης της Οικίας και λογοδοτεί απευθείας στις Αυτού Υψηλότητες τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας. Θα είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη και εφαρμογή της μακροπρόθεσμης στρατηγικής για τις Αυτού Υψηλότητες και την συνέχιση της ενίσχυσης μίας επαγγελματικής και συνεργατικής κουλτούρας στην οικία», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην αγγελία.

Τα βιβλία που κατά καιρούς έχουν κυκλοφορεί για τα παρασκήνια στο Μπάκιγχαμ έχουν αναφερθεί τις δύσκολες ισορροπίες εξουσίας ανάμεσα στους εργαζόμενους στο παλάτι. Έτσι η αγγελία αφήνει να εννοηθεί ότι ο ιδανικός υποψήφιος μπορεί να συναντήσει προβλήματα στο Κένσινγκτον με άλλα μέλη του προσωπικού γι’ αυτό θα πρέπει να είναι «συναισθηματικά έξυπνος» με «μικρό εγωισμό» και κατανόηση της επίδρασης του στους άλλους.

Όσο για τον μισθό η αγγελία αποφεύγει να απαντήσει για το ακριβές ποσό. Ωστόσο πιστεύεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος θα πληρωθεί με περισσότερα χρήματα από τους προσωπικούς γραμματείς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ