Κέιτ Μίντλετον: Πώς έχει τιμήσει την μνήμη της πριγκίπισσας Νταϊάνα – ΦΩΤΟ

Η Κέιτ Μίντλετον έχει τιμήσει πολλές φορές την μνήμη της πριγκίπισσας Νταϊάνα, μέσα από τις στιλιστικές της επιλογές, την ανατροφή των παιδιών της και τον τρόπο ζωής της γενικότερα. Τόσο η πριγκίπισσα της Ουαλίας όσο και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μιλούν στα παιδιά τους, τον πρίγκιπα Τζόρτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις για την γιαγιά τους, την «βασίλισσα στην καρδιά των ανθρώπων», την οποία δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν.

Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον απέτισε φόρο τιμής στην αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα

Η επιλογή του ονόματος της πριγκίπισσας Σάρλοτ

Μολονότι η Νταϊάνα δεν ήταν παρούσα στην γέννηση των εγγονιών της, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ σκέφτηκαν έναν πραγματικά συγκινητικό τρόπο για να τιμήσουν την μνήμη της, όταν γεννήθηκε η κόρη τους το 2015. Το ζευγάρι επέλεξε να δώσει στο δεύτερό του παιδί του, το όνομα Σάρλοτ Ελίζαμπεθ Νταϊάνα προν τιμήν της αείμνηστης πριγκίπισσας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πλήρες όνομα της πριγκίπισσας Σάρλοτ εκτός από τη σύνδεση με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, αποτελεί φόρο τιμής και στην Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, ενώ παράλληλα αποτελεί και δεύτερο όνομα της Κέιτ και της μητέρας της, Κάρολ Μίντλετον.

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ βαφτίστηκε στην ίδια εκκλησία με την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας βάφτισαν την κόρη τους, Σάρλοτ, σε ένα μέρος που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους, στην εκκλησία της της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, στο Σάντρινγκχαμ. Η εκκλησία αυτή βρίσκεται στο κτήμα Sandringham και είναι το μέρος όπου είχε βαφτιστεί και η πριγκίπισσα Νταϊάνα, τον Αύγουστο του 1961.

Η Κέιτ έστειλε τον Πρίγκιπα Τζορτζ σε σχολείο με μέθοδο εκπαίδευσης Μοντεσσόρι

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήθελε τα παιδιά της να εκπαιδεύονται έξω από τα τείχη του παλατιού, γι αυτό όταν ήρθε η ώρα να πάει ο Ουίλιαμ στο νηπιαγωγείο, τον έγραψε στο Mrs. Mynors στο δυτικό Λονδίνο. Μάλιστα, η ίδια η αείμνηστη πριγκίπισσα εργαζόταν στο Νηπιαγωγείο Young England στο Pimlico, το οποίο χρησιμοποιούσε την μέθοδο εκπαίδευσης Montessori.

πηγή: VCG Photo

Η Νταϊάνα ήθελε οι γιοι της να εκπαιδεύονται με μια μέθοδο διδασκαλίας που εξισορροπεί την μάθηση με το παιχνίδι και ενθαρρύνει τα παιδιά να εξελιχθούν με τον δικό τους ρυθμό. Έτσι, δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι σχεδόν 30 χρόνια μετά και ο γιος του Ουίλιαμ και της Κέιτ, Τζόρτζ πήγε σε νηπιαγωγείο που ακολουθεί την μέθοδο εκπαίδευσης Μοντεσσόρι. Ο πρίγκιπας Τζόρτζ ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στο σχολείο Westacre Montessori στο Νόρφολκ, όπου πήγαινε για ορισμένα πρωινά την εβδομάδα.

πηγή: Kensington Palace/PA

Η Κέιτ φοράει το ζαφείρι δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Σχεδόν σε κάθε βασιλικό αρραβώνα ή σε άλλες δημόσιες εμφανίσεις της, η Κέιτ Μίντλετον φοράει το εντυπωσιακό διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων της, που ανήκε στην πριγκίπισσα Νταϊάνα. Το 2010, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έκανε πρόταση γάμου στην Κέιτ με το εντυπωσιακό δαχτυλίδι με μπλε ζαφείρι 18 καρατίων που φορούσε η μητέρα του.

Την εποχή του αρραβώνα της με τον πρίγκιπα Κάρολο, η ίδια η Νταϊάνα επέλεξε το υπερπολυτελές κόσμημα από την εταιρεία κοσμημάτων Garrard. Μάλιστα κάποιοι είπαν ότι το διάλεξε γιατί της θύμιζε το δαχτυλίδι της μητέρας της.

 

Η Κέιτ τιμά την Νταϊάνα με τις ενδυματολογικές της επιλογές

Σε ένα ταξίδι της στη Μαλαισία το 2012, η πριγκίπισσα της Ουαλίας φαίνεται πως εμπνεύστηκε από τις ενδυματολογικές επιλογές της Νταϊάνα. Όταν η Κέιτ επισκέφθηκε το τζαμί Assyakirin στην Κουάλα Λουμπούρ, κάλυψε τα μαλλιά της με μια λευκή μαντίλα ενώ φορούσε μια μεταξωτή μπλούζα με κουμπιά, παρόμοια με εκείνη που φορούσε η Νταϊάνα, όταν επισκέφθηκε το νοσοκομείο Shaukat Khanum στη Λαχόρη του Πακιστάν, το 1996.

 

Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν και το μπλε πουά φόρεμα που η Κέιτ έχει φορέσει σε διάφορες περιστάσεις και σε επίσημες οικογενειακές φωτογραφήσεις, το οποίο μοιάζει εκπληκτικά με εκείνο που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1985.

 

Η Κέιτ φοράει την αγαπημένη τιάρα της Νταϊάνα για ειδικές περιστάσεις

Σε διάφορες δεξιώσεις ή άλλες επίσημες εκδηλώσεις, η Κέιτ Μίντλετον φοράει την εκθαμβωτική τιάρα Lover’s Knot, η οποία ήταν αγαπημένη της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

 

Η Κέιτ λατρεύει το σκι με τα παιδιά της όπως η Νταϊάνα

Τον Μάρτιο του 2016, υπό άκρα μυστικότητα, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ έκαναν τις πρώτες μυστικές οικογενειακές διακοπές στις γαλλικές Άλπεις. Οι επίσημες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, μέσω του Παλατιού του Κένσινγκτον, μετά το ταξίδι τους θύμισαν σε πολλούς τις οικογενειακές διακοπές που απολάμβανε η Νταϊάνα με τους γιους της Ουίλιαμ και Χάρι. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών πήγαινε με τα παιδιά της, συχνά στο Λεχ στην Αυστρία, όπου έκαναν όλοι μαζί σκι.

πηγή: John Stillwell/AP

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ