Πρίγκιπας Χάρι: Πώς κατέληξε στο χέρι της Κέιτ Μίντλετον το δαχτυλίδι της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Μία ιστορία πίσω από το δαχτυλίδι της πριγκίπισσας Νταϊάνα δείχνει πραγματικά την κοντινή και ζεστή σχέση που είχαν στο παρελθόν οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, που πλέον δεν μιλιούνται.

Βασιλιάς Κάρολος – Πρίγκιπας Χάρι: Ξεκινούν τις «ειρηνευτικές συνομιλίες»

Το δαχτυλίδι της μητέρας τους με ένα μπλε ζαφείρι 18 καρατίων ήταν από τα πλέον γνωστά κομμάτια στην συλλογή κοσμημάτων της. Βρισκόταν για δεκαετίες στην βασιλική συλλογή και ο βασιλιάς Κάρολος το χάρισε στην Νταϊάνα το 1981.

Σύμφωνα με τον πρώην μπάτλερ της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Πολ Μπάρελ όταν το 1997 η Νταϊάνα σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι οι γιοι της είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν κάποιο από τα κοσμήματα της για να κρατήσουν οι ίδιοι. Ο πρίγκιπας Χάρι διάλεξε το εντυπωσιακό δαχτυλίδι, ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επέλεξε το ρολόι Cartier, που είχε δοθεί στην Νταϊάνα ως δώρο γενεθλίων από τον πατέρα της.

Πρίγκιπας Χάρι: Σάλος στο Διαδίκτυο με την φωτογραφία του που έχει πυκνά σκούρα μαλλιά

Το 2010 ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποφάσισε να κάνει πρόταση γάμου στην Κέιτ Μίντλετον. Τότε ο πρίγκιπας Χάρι αποφάσισε να του παραχωρήσει το δαχτυλίδι. «Ο Χάρι είπε στον Ουίλιαμ: Δεν θα ήταν ταιριαστό εάν εκείνη είχε το δαχτυλίδι της μαμάς;», ανέφερε ο ο πρώην μπάτλερ. Και συνέχισε: «Μία μέρα αυτό το δαχτυλίδι θα καθίσει στον θρόνο της Βρετανίας. Ο Χάρι παραχώρησε τον πολύτιμο θησαυρό του, το μοναδικό πράγμα που κράτησε από την μητέρα του. Το έδωσε στον αδερφό του. Αυτό είναι ανιδιοτελές, ευγενικό ακριβώς αυτό που ήταν η Νταϊάνα».

Το 2017 ήρθε η σειρά του πρίγκιπα Χάρι να κάνει πρόταση γάμου στην Μέγκαν Μαρκλ και φυσικά τέθηκε το ζήτημα του δαχτυλιδιού. Ο δούκας του Σάσεξ προτίμησε να πάρει δύο πολύτιμους λίθους από την συλλογή κοσμημάτων της Νταϊάνα και ένα διαμάντι από την Μποτσουάνα και να φτιάξει το δαχτυλίδι της Μαρκλ.

Μέγκαν Μαρκλ – Πρίγκιπας Χάρι: Χαμός στο TikTok με τα βιντεάκια που τους σατιρίζουν

Όπως ανέφερε ο ίδιος αργότερα ήθελε με το δαχτυλίδι αυτό να κρατήσει την Νταϊάνα κοντά στο ζευγάρι. Το διαμάντι από την Μποτσουάνα επελέγη γιατί συχνά το ζευγάρι έκανε διακοπές στην αφρικανική χώρα. «Το δαχτυλίδι είναι προφανώς κίτρινο χρυσό γιατί αυτό είναι το αγαπημένο της. Τα μικρά διαμάντια σε κάθε πλευρά είναι από την συλλογή κοσμημάτων της μητέρας μου για να είμαι βέβαιος ότι εκείνη θα είναι μαζί μας σε αυτό το τρελό ταξί που κάνουμε», είπε ο πρίγκιπας Χάρι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ