Καρντάσιανς: Ποια είναι η πλουσιότερη της οικογένειας;

Ένας νέος «πόλεμος» αρχίζει μέσα στην οικογένεια των Καρντάσιανς, ανάμεσα στις αδελφές Κιμ Καρντάσιαν και Κάιλι Τζένερ και αφορά το ποια είναι πλουσιότερη.

Το Forbes μόλις πριν από λίγα 24ωρα ανακοίνωσε τις 100 πιο πλούσιες και αυτοδημιούργητες γυναίκες στις ΗΠΑ για το 2023. Ανάμεσά τους βρίσκονται δύο από τις συνολικά έξι ισχυρές γυναίκες της οικογένειας των Καρντάσιανς, αλλά μόνο μία εξ’ αυτών κατάφερε να είναι δισεκατομμυριούχος. Η Κιμ Καρντάσιαν τερματίζει στην 21η θέση ανάμεσα στις 100 γυναίκες, έχοντας 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η μικρότερη της οικογένειας, Κάιλι Τζένερ, βρίσκεται στην 38η θέση, με 680 εκατομμύρια δολάρια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Kardashian (@kimkardashian)

Σύμφωνα με την “New York Post”, η Τζένερ είχε στεφθεί αρχικά η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος του Forbes το 2018, για να της αφαιρεθεί ο τίτλος μετά από έναν εκ νέου υπολογισμό της καθαρής περιουσίας της. Η ιδρύτρια της “Kylie Cosmetics” κυκλοφόρησε τη σειρά των καλλυντικών για τα χείλη το 2015, χρησιμοποιώντας 250.000 δολάρια από τα κέρδη της στο μόντελινγκ. Τον Ιανουάριο του 2020, πούλησε το 51% της “Kylie Cosmetics” στην “Coty Inc” για 600 εκατομμύρια δολάρια, αφήνοντάς της περίπου 540 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων, όπως αναφέρει το Forbes. Ωστόσο, το Forbes δημοσίευσε μια καυστική έκθεση αργότερα το 2020 με έγγραφα που αποκάλυπταν ότι η επιχείρηση ήταν μικρότερη από ό,τι ισχυρίζονταν η οικογένεια για χρόνια, εκτιμώντας την αξία της μόλις κάτω από 900 εκατομμύρια δολάρια, εκείνη την εποχή, γεγονός που την οδήγησε στο να χάσει τον τίτλο της δισεκατομμυριούχου. Η Τζένερ εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 44% της “Kylie Cosmetics”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Kardashian (@kimkardashian)

Η Κιμ Καρντάσιαν, από την άλλη πλευρά, παραμένει δισεκατομμυριούχος, αλλά η καθαρή της περιουσία έχει μειωθεί από πέρυσι. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Forbes το 2022 η Καρντάσιαν είχε καθαρή περιουσία 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2023 η περιουσία της αγγίζει τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της προέρχεται από την εταιρεία ρούχων της, “Skims”, η οποία συγκέντρωσε 240 εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο του 2022 και είχε τότε αποτίμηση 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με τους δισεκατομμυριούχους Στίβεν Μάντελ και Τζος Κούσνερ να είναι επενδυτές στην εταιρεία. Το 2020, η Καρντάσιαν πούλησε το 20% της άλλης της εταιρείας, της “KKW Beauty”, στην “Coty Inc”, στην οποία είχε πουλήσει και η Κάιλι Τζένερ το 51% της εταιρείας της, για 200 εκατομμύρια δολάρια. Αλλά η Καρντάσιαν έκλεισε την εταιρεία καλλυντικών και αρωμάτων το 2021, για να λανσάρει την “SKKN By Kim”, μια σειρά περιποίησης δέρματος υψηλής ποιότητας, τον Ιούνιο του 2022.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Kardashian (@kimkardashian)

Πέρυσι, η Ριάνα ονομάστηκε η νεότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα δισεκατομμυριούχος στις ΗΠΑ, κάτι που έφερε την Κιμ Καρντάσιαν στη δεύτερη θέση. Η τραγουδίστρια και επιχειρηματίας βρίσκεται πλέον στην 20η θέση στη γενική κατάταξη, μία θέση πάνω από την ριάλιτι σταρ και επιχειρηματία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ