Γκουίνεθ Πάλτροου: Οι υπάλληλοί της την κατηγορούν για τοξικό περιβάλλον

Η Γκουίνεθ Πάλτροου ίδρυσε την εταιρεία της Goop, η οποία αποτελεί ένα wellness και lifestyle brand, το 2008. Από τότε έχει δημιουργήσει πολλά σκάνδαλα, για πληθώρα ζητημάτων.

Στο παρελθόν η Γκουίνεθ Πάλτροου είχε μάλιστα κατηγορηθεί για την κυκλοφορία αμφιβόλου αποτελεσματικότητας ή και επικίνδυνων προϊόντων ευεξίας. Αυτή τη φορά όμως ο λόγος είναι διαφορετικός: πρόκειται για τις σοβαρές κατηγορίες για τοξικό εργασιακό περιβάλλον από τους υπαλλήλους της.

Σύμφωνα με το Business Insider, 140 υπάλληλοι της επιχείρησης παραιτήθηκαν μέσα σε δύο χρόνια. Ανάμεσά τους βρίσκονται και μεγάλα στελέχη, όπως οι διευθυντές των οικονομικών και του τμήματος τεχνολογίας.

Μεγάλος αριθμός ατόμων αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω απολύσεων που σχετίζονται με την πανδημία. Ταυτόχρονα υπήρχαν μερικοί οι οποίοι δέχονταν πιεστική συμπεριφορά από την ηθοποιό και αναγκάστηκαν να παραιτηθούν.

Επιπρόσθετα, οι μισθοί που προσφέρονταν ήταν ιδιαίτερα χαμηλοί, σχεδόν 40% χαμηλότεροι σε σχέση με τους μισθούς σε αντίστοιχες θέσεις σε άλλες εταιρείες. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία της Goop αυτή τη στιγμή κοστολογείται στα 430 εκατομμύρια δολάρια.

Οι υπάλληλοι περιέγραψαν τις συνθήκες εργασίας που βίωναν και οι εμπειρίες τους είναι σοκαριστικές. “Υπήρξε περίοδος που πάθαινα burnout κάθε εβδομάδα, και γνωρίζω κι άλλους που το πάθαιναν. Ένιωθα θλίψη και καταπίεση. Αυτή δεν είναι εταιρεία wellness” δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εργαζόμενος.

Ένας άλλος υπάλληλος είχε ρωτήσει την Paltrow σε meeting το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι δεν είναι ευτυχισμένοι δουλεύοντας εκεί. Η απάντηση που πήρε μας ξάφνιασε, καθώς δεν ήταν η αναμενόμενη. Πιο συγκεκριμένα, του είπε ότι: “Ίσως αυτή να μην είναι η κατάλληλη εταιρεία γι’ αυτούς”.

Πηγή: instyle.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ