Έλβις Πρίσλεϊ: Στο “σφυρί” το θρυλικό ιδιωτικό τζετ του με τα κόκκινα βελούδινα καθίσματα

Σε δημοπρασία βγαίνει ένα κομμάτι ιστορίας του Rock ‘n’ Roll. Το ιδιωτικό τζετ του Έλβις Πρίσλεϊ με τα εννέα πρωτότυπα κόκκινα βελούδινα καθίσματα βγαίνει ξανά σε δημοπρασία, αφού εγκαταλείφθηκε σε μια έρημο του Νέου Μεξικό.

Η συναυλία του Έλβις Πρίσλεϊ στην Χαβάη ήταν ενταγμένη στη μάχη κατά του καρκίνου

Το ξεθωριασμένο Lockheed 1329 Jetstar του 1962 βρισκόταν σε “νεκροταφείο αεροσκαφών” στο Ρόζγουελ του Νέου Μεξικό για περισσότερα από 35 χρόνια και ενδέχεται τον επόμενο μήνα να… απογειωθεί αν ο αγοραστής της δημοπρασίας του Mecum Actions επιλέξει να αποκαταστήσει το φθαρμένο αεροσκάφος.

Tο τζετ είναι ένα από τα τρία των οποίων ιδιοκτήτης ήταν ο “βασιλιάς του Rock ‘n’ Roll”. Το συγκεκριμένο το είχε αγοράσει το 1976 αντί 840.000 δολαρίων, ένα έτος πριν πεθάνει.

Έλβις Πρίσλεϊ: Αλλάζουν “εικόνα” οι γάμοι στο Λας Βέγκας

Όπως αναφέρεται στην καταχώριση του οίκου δημοπρασιών, «ο Έλβις και η επίδρασή του στη μουσική βιομηχανία είναι παγκοσμίως γνωστοί και αυτή η ευκαιρία για τον νέο ιδιοκτήτη να αποκτήσει ένα εκπληκτικό κομμάτι από το αεροπορικό παρελθόν του είναι μία μνημειώδης περίσταση με ανείπωτα περιθώρια για φανταχτερές Rock ‘n’ Roll πτήσεις».

Το τζετ βγήκε για πρώτη φορά σε δημοπρασία το 2017 για 430.000 δολάρια. Είναι ασαφές γιατί είναι ξανά διαθέσιμο, αλλά θα χρειαστεί νέος κινητήρας και ανακαίνιση στο πιλοτήριο προτού πετάξει ξανά. Και μπορεί να είναι δαπανηρή η επισκευή του 9θέσιου, αλλά έχουν διατηρηθεί το αρχικό κασετόφωνο του τζετ, η ξύλινη επένδυση καμπίνας και η γοητεία της δεκαετίας του 1970 που απολάμβανε ο “βασιλιάς του Rock ‘n’ Roll”.

Αυτό το σπάνιο αεροπλάνο είναι ένα από τα μόλις 204, που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1957 και 1978 σε ιδιωτική συνεργασία μεταξύ Jetstar και Lockheed.

«Με ένα πολυάσχολο πρόγραμμα περιοδειών, αυτά τα αεροσκάφη ήταν απαραίτητα για τη μεταφορά του καλλιτέχνη, της TCB μπάντας του, των backup γκρουπ, του groups, του συνταγματάρχη Tom Parker και της πάντα παρούσας Memphis Mafia σε χώρους, συναυλίες και εμφανίσεις σε όλη τη χώρα» προστίθεται στην καταχώριση.

«Ο Έλβις είχε αρκετούς πιλότους που ήταν έτοιμοι να τον μεταφέρουν ανά πάσα στιγμή στους θαυμαστές του». Το τζετ έχει, επίσης, τηλεόραση, φούρνο μικροκυμάτων και τουαλέτα. Το πιλοτήριο, όπως και το υπόλοιπο αεροσκάφος, δεν έχει ανακαινισθεί ποτέ. Ένα αντίγραφο από τα έγγραφα του αεροσκάφους με την υπογραφή του Έλβις συνοδεύεται με το τζετ. Άλλα δύο αεροσκάφη που ανήκαν στον Presley εκτίθενται σε ειδικό χώρο στην Graceland στο Μέμφις.

πηγή: instyle.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ