Έλβις Πρίσλεϊ: Αλλάζουν “εικόνα” οι γάμοι στο Λας Βέγκας

Τέλος εποχής για τον… Έλβις Πρίσλεϊ στο Λας Βέγκας. Η εταιρεία που διαχειρίζεται το όνομα του “βασιλιά” και την εικόνα του απέστειλε εντολή στα γαμήλια παρεκκλήσια στο Λας Βέγκας να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον Έλβις σε θεματικές τελετές, σύμφωνα με τη Las Vegas Review-Journal.

Η Authentic Brands Group απέστειλε στις αρχές Μαΐου σχετικές επιστολές σε αρκετά παρεκκλήσια, τα οποία πρέπει να συμμορφωθούν. Αλλά με τον Έλβις τόσο στενά συνδεδεμένο με τη βιομηχανία του γάμου στο Βέγκας, κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτή η κίνηση θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στις επιχειρήσεις.

Όπως σημείωσε η Kayla Collins, διαχειρίστρια του LasVegasElvisWeddingChapel.com και του Little Chapel of Hearts “είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση και τώρα παίζουμε με τα μεγάλα σκυλιά. Αυτό είναι το ψωμί μας. Δεν το καταλαβαίνω. Μόλις ξαναβρήκαμε τα βήματά μας λόγω του κοροϊού και τώρα συμβαίνει αυτό”.

Η υπάλληλος της κομητείας Κλαρκ, Lynn Goya, η οποία ηγήθηκε μιας εκστρατείας μάρκετινγκ που προώθησε το Λας Βέγκας ως προορισμό γάμου, είπε ότι η εντολή να σταματήσουν τα παρεκκλήσια να χρησιμοποιούν τον Έλβις δεν θα μπορούσε να είχε έρθει σε χειρότερη στιγμή.

Η γαμήλια βιομηχανία του Βέγκας αποφέρει περίπου 2 δισ. δολάρια τον χρόνο και οι αξιωματούχοι λένε ότι οι θεματικοί γάμοι με τον Έλβις αντιπροσωπεύουν σημαντικό αριθμό τελετών.

“Μπορεί να καταστρέψει ένα μέρος της βιομηχανίας του γάμου μας», είπε η Goya. «Πολλοί άνθρωποι μπορεί να χάσουν τα προς το ζην”.

 

Σύμφωνα με τη Review-Journal ένα παρεκκλήσι το περασμένο Σαββατοκύριακο αναγκάστηκε να βάλει τον σωσία του Έλβις να φορέσει δερμάτινο τζάκετ, τζιν και ένα καπέλο φεντόρα για μία τελετή “rock ‘n’ roll”.

Το Graceland Wedding Chapel, το οποίο πραγματοποιεί ετησίως 6.400 γαμήλιες τελετές με θέμα τον Έλβις, δεν έχει λάβει ακόμη σχετική εντολή, σύμφωνα με τον διευθυντή Rod Musum.

Όπως γράφει η διαχειρίστρια εταιρεία, θα σταματήσει η μη εξουσιοδοτημένη χρήση «του ονόματος, της ομοιότητας, της φωνής του Πρίσλεϊ και άλλων στοιχείων  σε διαφημίσεις, εμπορεύματα και άλλα».

Επίσης, στην επιστολή αναφέρεται πως τα “Έλβις”, “Έλβις Πρίσλεϊ” και “ο βασιλιάς του Rock and Roll” είναι προστατευόμενα εμπορικά σήματα.

Σε ανακοίνωσή της η Authentic Brands Group σημειώνει ότι έχει ισχυρούς δεσμούς με καλλιτέχνες και φεστιβάλ των θαυμαστών του Έλβις αλλά και ότι “δεν υπάρχει πρόθεση να κλείσουν τα παρεκκλήσια που προσφέρουν πακέτα Έλβις στο Λας Βέγκας”.

“Προσπαθούμε να συνεργαστούμε με καθεμία από αυτές τις μικρές επιχειρήσεις για να διασφαλίσουμε ότι η χρήση του ονόματος, της εικόνας και της ομοιότητας του Έλβις έχει επίσημη άδεια και εξουσιοδότηση , ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους”, δήλωσε η Authentic Brands Group και πρόσθεσε: “Ο Έλβις είναι ενσωματωμένος στην ιστορία του Λας Βέγκας”.

Η εταιρεία αδειοδότησης επιβλέπει τις περιουσίες κι άλλων μεγάλων ονομάτων, όπως η Μέριλιν Μονρό και ο Μοχάμεντ Άλι. Η εντολή αυτή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι είναι νομική δράση κατά των θεματικών σόου με τον Έλβις, επειδή το να κάνεις τον σωσία κάποιου για “ζωντανές” εμφανίσεις θεωρείται εξαίρεση βάσει του νόμου περί δημοσιότητας στη Νεβάδα, δήλωσε ο Mark Tratos, τοπικός δικηγόρος που βοήθησε στη συγγραφή του καταστατικού.

Ο Πρίσλεϊ ταυτίστηκε με το Λας Βέγκαν στις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Το 1964 η ταινία “Viva Las Vegas” περιείχε το ομώνυμο τραγούδι που έγινε το ανεπίσημο μουσικό θέμα της πόλης. Τον Ιούλιο του 1969, ο Πρίσλεϊ ξεκίνησε τις εμφανίσεις του στο Λας Βέγκας και αυτό που ξεκίνησε ως συναυλίες τεσσάρων εβδομάδων μετατράπηκε σε περισσότερες από 600 εμφανίσεις, που διήρκεσαν έως τον Δεκέμβριο του 1976.

Επίσης, ο Πρίσλεϊ παντρεύτηκε την Πρισίλα στο Λας Βέγκας το 1967. Ο Kent Ripley, του οποίου η επιχείρηση έχει την επωνυμία Elvis Weddings, είπε ότι ποτέ δεν αντιμετώπισε προβλήματα εδώ και 25 χρόνια που παρουσιάζεται ως Έλβις.

“Θέλουν να προστατεύσουν το εμπορικό σήμα “Έλβις”. Αλλά τι προστατεύουν αν πάρουν τον Έλβις από τον κόσμο;” διερωτήθηκε ο επιχειρηματίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ