Στην Αρμενία ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα «Ενωμένα με δεσμούς αδελφοσύνης Έθνη μας» – ΦΩΤΟ

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας κ. Suren Papikyan στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Δημοκρατία της Αρμενίας…

Του Χρήστου Μαζανίτη

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα στο Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, επιβεβαιώθηκαν οι παραδοσιακά εξαιρετικές διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες βασίζονται σε μακροχρόνιους, ισχυρούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς. Τονίστηκε η από κοινού πρόθεση για συνέχεια αξιοποίησης αυτών των δεσμών και συζητήθηκαν θέματα για την περαιτέρω αναβάθμιση της διακρατικής συνεργασίας σε τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, η στρατιωτική εκπαίδευση και η τεχνολογία.

Παράλληλα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις προκλήσεις και τις απειλές στον τομέα της Ασφάλειας στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την έδρα του Πατριαρχείου Αρμενίας, όπου είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αρμενίας, Καθολικό Πατριάρχη Απάντων των Αρμενίων κ.κ. Karekin ΙΙ.

Των σημερινών συναντήσεων προηγήθηκε επίσκεψη του κ. Χαρδαλιά στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων, όπου κατέθεσε στεφάνι σε ένδειξη τιμής και μνήμης στα θύματα, ενώ ακολούθησε ενημέρωση και περιήγηση στο ομώνυμο Μουσείο.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την επίσκεψή του στο Μνημείο, επισήμανε:

«Ενωμένα με δεσμούς αδελφοσύνης, τα σπουδαία μας Έθνη συνεχίζουν την ιστορική τους διαδρομή με ένα κοινό, ιερό χρέος: να μην ξεχάσουμε ποτέ!»

Χαρδαλιάς σε αρμένικο μνημείο

 

Ο Χαρδαλιάς στο μνημείο

Η ελληνική αποστολή στην Αρμενία

Χαρδαλιάς σε αρμενική εκκλησία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ