ΛεΜπρόν Τζέιμς: O «βασιλιάς» έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος εν ενεργεία NBAer

Μία ακόμη κορυφή κατέκτησε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, καθώς πλέον έγινε ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του ΝΒΑ με περιουσία ενός δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με το Forbes, o «βασιλιάs» με τα χρήματα που εισέπραξε αυτή τη χρονιά (121,2 εκατομμυρία δολάρια) από την ομάδα της Καλιφόρνια έγινε και επίσημα δισεκατομμυριούχος.

Ο 37χρονος αστέρας συνεχίζει να γράφει ιστορία στα παρκέ του NBA, αν και η φετινή χρονιά ήταν απογοητευτική, όμως είναι ασταμάτητος και στον επιχειρηματικό τομέα. Κατάφερε έτσι να ξεπεράσει τόσο τον Μάικλ Τζόρνταν, όσο και τον αδικοχαμένο Κόμπι Μπράιντ. Οι δύο τελευταίοι μπόρεσαν να γίνουν δισεκατομμυριούχοι μετά την απόσυρσή τους από την ενεργό δράση.


O σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς, ο οποίος έχει κερδίσει 4 πρωταθλήματα NBA, έχει χριστεί 18 φορές All -Star και έχει κατακτήσει δυο φορές το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την Team USA (2008 & 2012) μοιάζει αχόρταγος για ακόμη περισσότερες διακρίσεις και κέρδη. Είναι χαρακτηριστικό πως τα έσοδα του «King James» από τα συμβόλαιά του με τους Καβαλίερς, τους Χιτ και τους Λέικερς ανέρχονται στα 385 εκατομμύρια, βγάζοντας 900 εκατομμύρια δολάρια από τις εξωγηπεδικές δραστηριότητες! Αναλυτικά, κέρδισε 64 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερις σεζόν στους Miami Heat και 153 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερις σεζόν με τους Λος Άντζελες Λέικερς. Επιπλέον εισέπραξε 170 εκατομμύρια δολάρια σε 11 σεζόν με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Ο Τζέιμς υπέγραψε το συμβόλαιό του με τη Nike το 2003 σε ηλικία 18 ετών, απορρίπτοντας τις προτάσεις της Reebok και της Adidas, ενώ το 2015, η συμφωνία έγινε εφ’ όρου ζωής!

Το να γίνει δισεκατομμυριούχος είναι ένα κατόρθωμα για το οποίο είχε μιλήσει ο Τζέιμς σε μια συνέντευξη του 2014 στο GQ: «Αν συμβεί θα είναι το μεγαλύτερο ορόσημό μου», είχε πει, προσθέτοντας: «Θέλω να μεγιστοποιήσω την επιχείρησή μου. Και αν τύχει να τα καταφέρω, αν τύχει να είμαι αθλητής δισεκατομμυρίων δολαρίων… Ω, Θεέ μου, θα είμαι ενθουσιασμένος».

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Οι δυσκολίες στη ζωή του Λεμπρόν Τζέιμς ξεκίνησαν από τότε που γεννήθηκε αφού ο πατέρας του – πρώην φυλακόβιος – αρνήθηκε κάθε ευθύνη απέναντί του. Έτσι λοιπόν αναγκάστηκε να τον μεγαλώσει μόνη της η μητέρα του, η οποία  ήταν μόλις 16 χρονών!

Οι ακραίες συνθήκες φτώχειας δεν άργησαν να φέρουν πολλαπλά προβλήματα στην μητέρα του, η οποία μάλιστα είχε μπλεξίματα με το νόμο. Η λύση που βρήκε τελικά η μητέρα του ώστε για να μπορέσει να τον μεγαλώσει, ήταν να δώσει τον Λεμπρόν σε μία άλλη οικογένεια ώστε να ζήσει σε ένα κάπως πιο σταθερό περιβάλλον. Το μπάσκετ αποτέλεσε γι’ αυτόν τη διέξοδο και κατάφερε από την εφηβεία του να δείξει τα προσόντα του. Για τον λόγο αυτό,  μεγάλοι επιχειρηματικοί κολοσσοί έσπευσαν να συνάψουν εμπορικές σχέσεις μαζί του. Ο Βασιλιάς έχει σχέση με τη γυναίκα του από τότε που η ίδια ήταν cheerleader στο γυμνάσιο που ο ίδιος αγωνιζόταν!

Οι εμπορικές συμφωνίες

Το 2015, έσπασε μια συμφωνία με τα McDonald’s, αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων για να προχωρήσει μα την Blaze Pizza ως επενδυτής. Σύμφωνα με πληροφορίες, πλήρωσε λιγότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια για το 10% της αλυσίδας πίτσας το 2012 και πλέον η εταιρεία έχει 300 καταστήματα σε ΗΠΑ και Καναδά. Το Forbes εκτιμά ότι το μερίδιό του Τζέιμς στην αλυσίδα αξίζει περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει μετοχές και στην Λίβερπουλ και μάλιστα πρόσφατα ήταν στο Παρίσι για να παρακολουθήσει από κοντά τον τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης. Και η συγκεκριμένη επένδυσή του μάλιστα αποδείχθηκε εξαιρετικά επικερδής για τον εξής λόγο: Αγόρασε το μερίδιό του για 6,5 εκ. δολάρια, ενώ το 2020 και χάρη στις καλές εμφανίσεις της ομάδας του Κλοπ η αξία του 2% της Λίβερπουλ έφτασε να αξίζει κάτι παραπάνω από 43,6 εκ. δολάρια!

Ο Τζέιμς εκτιμάται ότι κατέχει περίπου το 1% του ομίλου, στον οποίο ανήκουν οι Boston Red Sox, Fenway Park συν το μισό της Roush Fenway Racing και το 80% του New England Sports Network. Κατέχει τουλάχιστον τρία ακίνητα, συνολικής αξίας περίπου 80 εκατομμυρίων δολαρίων. Έφτιαξε μια έπαυλη 10 εκατομμυρίων δολαρίων κοντά στην πατρίδα του, το Άκρον, στο Οχάιο. Αγόρασε μια έπαυλη στο Λος Άντζελες το 2017 για 23 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον έφτιαξε μια έπαυλη 13.000 τετραγωνικών ποδιών στο Μπέβερλι Χιλς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ