Δημήτρης Κόκοτας: «Η αποσωλήνωση δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή» – Τα νεότερα για την υγεία του

Ο Δημήτρης Κόκοτας παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεννηματάς». Ο τραγουδιστής υπέστη καρδιακή ανακοπή το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαρτίου, κατά την διάρκεια των προβών του με την Τραϊάνα Ανανία για το J2US.

Σήμερα (8/4) η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα.

Συγκεκριμένα η Ματίνα Παγώνη εξήγησε: «Όπως σας έχω ήδη πει, η αποσωλήνωση δεν είναι κάτι εύκολο. Γίνεται κάτω από ειδικές συνθήκες και μετά από έναν πλήρη έλεγχο εξετάσεων, όταν οι ενδείξεις του πακέτου και της κλινικής κατάστασης είναι αυτή που λέει στην ομάδα των γιατρών να προχωρήσουν.

Ήδη έχουν κάνει δύο απόπειρες. Το Σαββατοκύριακο δεν έγινε καμιά απόπειρα, γιατί σήμερα Δευτέρα, θα γίνουν κάποιες εξετάσεις και μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών, θα ξεκινήσουν να κάνουν την αποσωλήνωση την τρίτη φορά ή όχι».

«Αυτές οι καταστάσεις, σας το έχω πει, δεν μπορείτε ίσως να καταλάβετε, εσείς νομίζετε όλοι, επειδή λογικό είναι δεν είστε γιατροί, ότι πρέπει να τελειώνουμε, πρέπει να προχωρήσουμε, να αποσωληνωθεί. Δεν αποσωληνώνεις έναν άνθρωπο εάν δεν είναι βάση πρωτοκόλλου οι συνθήκες για να γίνει η αποσωλήνωση», πρόσθεσε.

«Η αποσωλήνωση δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή»

Ακόμα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε: «Γι’ αυτό λοιπόν σήμερα θα προχωρήσουν στις εξετάσεις και σταδιακά αν το επιτρέψουν, θα ξεκινήσουν. Σας καταλαβαίνω, αλλά να ξέρετε ότι και οι γιατροί όσο πιο γρήγορα θέλουν να τον αποσωληνώσουν και να τον πάνε στο κανονικό θάλαμο, αυτό είναι που θέλουν. Όμως, δεν μπορούν να το κάνουν. Εδώ πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος θα αποσωληνωθεί βάσει συνθηκών».

«Δεν μπορούμε να το τρέξουμε το περιστατικό, θα πάμε βάσει των στοιχείων που έχουμε στα χέρια μας, των εξετάσεων και τα λοιπά. Η ομάδα ξέρει τι κάνει και καλά κάνει, αυτά τα περιστατικά έτσι θα αποσωληνωθούν και έτσι θα προχωρήσουν. Μην ανησυχείτε. Νομίζω ότι θέλει υπομονή, ένα εύλογο χρονικό διάστημα», συνέχισε.

«Ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός, δεν είναι όλοι ίδιοι. Η εγκεφαλική λειτουργία ελέγχεται και η αποσωλήνωση δεν καθυστερεί, δεν πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε αυτή τη λέξη, δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή γιατί δεν έχουμε ενδείξεις από τις εξετάσεις. Δε χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω», κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ