«Χαστούκι» για την Μέγκαν Μαρκλ – Πιο δημοφιλής η Κέιτ Μίντλετον στις ΗΠΑ

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι είδαν τη δημοφιλία τους να κατακρημνίζεται μετά το ντοκιμαντέρ στο Netflix και την κυκλοφορία του βιβλίου του Δούκα του Σάσεξ, όπου διατυπώνουν φοβερούς ισχυρισμούς κατά της βασιλικής οικογένειας.

Πρίγκιπας Χάρι: Η σύγκρουση με τον Ουίλιαμ – «Η Σάρλοτ και ο Λούις θα καταλήξουν «ρεζέρβα» του Τζορτζ»

Κι ενώ περίμεναν να δεχθούν την αγάπη του κόσμου, μάλλον δεν κατάφεραν να συγκινήσουν. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η δημοσκόπηση του Newsweek. Παρά τη σκληρή κριτική που έχει ασκήσει ιδίως ο πρίγκιπας Χάρι στο «Spare», δεν κατάφεραν να αναδειχθούν ως οι συμπαθέστεροι, ούτε στις ΗΠΑ όπου ζουν με την οικογένειά τους.

Σύμφωνα με αναφορές, η Δούκισσα του Σάσεξ έχει καθαρή εκτίμηση αποδοχής στις ΗΠΑ στο -13, ενώ η πεθερά της η βασιλική σύζυγος Καμίλα, είναι στο -8. Στην έρευνα των Redfield & Wilton συμμετείχαν 2.000 Αμερικανοί, ενώ διεξήχθη μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία των εκρηκτικών απομνημονευμάτων του Χάρι.

Η Κέιτ Μίντλετον αναδείχθηκε ως η πιο δημοφιλής ανάμεσα στα μέλη της βασιλικής οικογένειας στις ΗΠΑ, με καθαρή εκτίμηση αποδοχής στο +26, ενώ του συζύγου της πρίγκιπα Ουίλιαμ είναι στο +21.

Ο πρίγκιπας Χάρι είναι στο -7, με το Newsweek να υποστηρίζει ότι οι εκρηκτικοί ισχυρισμοί του εναντίον της οικογένειάς του στη διάρκεια της προώθησης του βιβλίου του είναι η αιτία για τη χαμηλή δημοφιλία του.

Αυτό έρχεται έπειτα από μια έρευνα που διεξήχθη μόλις τον περασμένο μήνα τον Δεκέμβριο του 2022, και κατέγραψε τη δημοτικότητα του πρίγκιπα Χάρι στο +38 και της Μέγκαν Μαρκλ στο +23, ενώ η Καμίλα, ιδιαίτερα, ήταν πολύ πίσω τους εκείνη την εποχή με καθαρή εκτίμηση αποδοχής στο -2.

 

Ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της δημοσκόπησης, είναι το γεγονός ότι η Καμίλα συγκέντρωσε τέτοιο ποσοστό δημοφιλίας. Κατ’ αρχάς, οι Αμερικανοί έχουν εντυπωμένη στο μυαλό τους τη βαθιά ιστορική σχέση ανάμεσα στην Καμίλα και στην κατάρρευση του γάμου του Κάρολου και της Νταϊάνα, που ήρθε πάλι στο επίκεντρο χάρη στη σειρά του Netflix, «The Crown».

Κατά δεύτερον, η Καμίλα ήταν ένα από τα πρόσωπα που δέχθηκαν σφοδρή επίθεση τόσο στο βιβλίο του Harry όπου περιγράφεται με μελανά χρώματα, όσο και στις συνεντεύξεις του πρίγκιπα, καθώς αυτός την κατηγόρησε ότι διέρρευσε ιστορίες γι’ αυτόν στον Τύπο για αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα της, καθώς από το “η άλλη γυναίκα” στον πρώτο γάμο του Κάρολου έγινε η σύζυγός του και μάλιστα βασιλική σύζυγος.

 

Ένα σημαντικό στοιχείο από τη δημοσκόπηση των Redfield & Wilton είναι ότι υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η στρατηγική του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ έχει λειτουργήσει με το αμερικανικό κοινό, παρά το γεγονός ότι το «Spare» είναι μια απίστευτη εμπορική επιτυχία και πούλησε γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο βιβλίο non-fiction, σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες.

Όχι μόνο οι βαθμολογίες του ζευγαριού έχουν πέσει σε σχέση με της Καμίλα, αλλά η εκτίμηση αποδοχής τους βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών, δημογραφική ομάδα στην οποία απηύθυναν μεγάλο μέρος των μηνυμάτων τους μετά την παραίτησή τους από τα πριγκιπικά καθήκοντα.

Από την άλλη, η Μέγκαν Μαρκλ, παρά τις φεμινιστικές της απόψεις, αντιμετωπίζεται περισσότερο αρνητικά παρά θετικά από τις γυναίκες.

πηγή: instyle.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ