Πρίγκιπας Χάρι: Τι απάντησε στην κριτική για τις δηλώσεις του για το Αφγανιστάν

Ο πρίγκιπας Χάρι πέρασε στην αντεπίθεση σχετικά με κάποιες “στενόχωρες” για εκείνον αντιδράσεις στα απομνημονεύματά του που καταγράφουν ήδη πωλήσεις ρεκόρ και δήλωσε ιδιαιτέρως ενοχλημένος από το “ψέμα” ότι καυχήθηκε πως σκότωσε 25 ανθρώπους στο Αφγανιστάν όταν υπηρετούσε ως πιλότος στρατιωτικού ελικοπτέρου.

Ο πρίγκιπας Χάρι… ζει το όνειρο του Χόλιγουντ – Η νέα συνέντευξη και η επίθεση στην οικογένειά του

Στο βιβλίο του με τίτλο “Spare”, ο μικρότερος γιος του βασιλιά Καρόλου αφηγείται περιστατικά από τις δύο αποστολές του στο Αφγανιστάν–αρχικά το 2007-8 για 10 εβδομάδες και στη συνέχεια, ως πιλότος ελικοπτέρου Apache, από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013– και για τον αριθμό των ανθρώπων που σκότωσε. Ο Χάρι παραιτήθηκε από τον στρατό το 2015.

Βρετανικές εφημερίδες, στις οποίες ασκεί έντονη κριτική μέσα από το βιβλίο του, και κάποιοι ανώτεροι πρώην αξιωματικοί του βρετανικού στρατού έχουν κατακρίνει την απόφασή του να δημοσιοποιήσει τον αριθμό των ανθρώπων που σκότωσε, λέγοντας ότι αυτό κινδυνεύει να θέσει τον ίδιο και άλλα πρόσωπα στο στόχαστρο αντιποίνων.

Ρεκόρ πωλήσεων: Μόνο τον Χάρι Πότερ δεν ξεπέρασε την πρώτη μέρα η αυτοβιογραφία του Πρίγκιπα Χάρι

Μιλώντας στην αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή του Στίβεν Κόλμπερτ “The Late Show”, ο Χάρι εξήγησε ότι αυτό το έκανε μόνο και μόνο με στόχο να μειωθεί ο αριθμός των αυτοκτονιών από βετεράνους του στρατού.

Η βασιλική οικογένεια δεν έχει «καμία εμπιστοσύνη πια» στον πρίγκιπα Χάρι – Ουρές για τα απομνημονεύματα του

“Αναμφίβολα το πιο επικίνδυνο ψέμα που έχουν πει είναι ότι καυχήθηκα για τον αριθμό των ανθρώπων που σκότωσα στο Αφγανιστάν”, είπε ο Χάρι λέγοντας ότι ο Τύπος διαστρέβλωσε τα λόγια του.

“Επέλεξα να το μοιραστώ γιατί έχοντας περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες συνεργαζόμενος με βετεράνους σε όλο τον κόσμο, θεωρώ ότι το σημαντικότερο πράγμα είναι να είσαι ειλικρινής και να μπορείς να δώσεις χώρο στους άλλους να μοιράζονται χωρίς ντροπή τις εμπειρίες τους”, σχολίασε ο πρίγκιπας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ