«Η χρονιά του κουνελιού»: Το Google Doodle γιορτάζει το Νέο Σεληνιακό Έτος – ΦΩΤΟ

Το Νέο Σεληνιακό Έτος γιορτάζει το Google Doodle. Μετά την πρώτη νέα σελήνη του σεληνιακού ημερολογίου κάθε χρόνο, κοινότητες σε όλο τον κόσμο στήνουν στολίδια, φτιάχνουν εορταστικά φαγητά και μαζεύονται με αγαπημένα πρόσωπα για να ξεκινήσουν το νέο έτος.

Karima Mokhtar: Το Google Doodle για την Αιγύπτια ηθοποιό

Οι παραδόσεις των φεστιβάλ για το Νέο Σεληνιακό Έτος χρονολογούνται πριν από χιλιάδες χρόνια, λόγω ενός δημοφιλούς θρύλου. Ένα μυθικό θηρίο που ονομαζόταν Nian ήταν γνωστό ότι εμφανιζόταν κάθε παραμονή του Νέου Σεληνιακού Έτους και τρομοκρατούσε ανθρώπους και ζώα. Οι δυνατοί θόρυβοι, το κόκκινο χρώμα και η φωτιά τρόμαζαν το μυθικό θηρίο, και έτσι έγινε παράδοση οι οικογένειες να διακοσμούν τις πόρτες τους με κόκκινο χαρτί, να ρίχνουν πυροτεχνήματα και να αφήνουν τα φαναράκια τους αναμμένα όλη τη νύχτα.

Σήμερα, το κόκκινο παραμένει βασικό μέρος των εορτασμών του Νέου Σεληνιακού Έτους, καθώς οι άνθρωποι κρεμούν κόκκινα φανάρια στους δρόμους και δωρίζουν χρήματα σε κόκκινους φακέλους σε παιδιά και σε συνταξιούχους ηλικιωμένους. Τα παραδοσιακά γεύματα είναι δημοφιλή κατά τη διάρκεια των εορτασμών και ποικίλλουν ανά τον κόσμο. Για παράδειγμα, οι τάρτες ανανά και το γιουσένγκ (ένα πιάτο με ωμό ψάρι και μια σαλάτα) είναι βασικά στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία, ενώ οι κοινότητες στο Βιετνάμ απολαμβάνουν το bánh chưng (κέικ ρυζιού με φασόλια mung, χοιρινό και άλλα συστατικά τυλιγμένα σε φύλλα μπαμπού ).

Enedina Alves Marques: Η Google τιμά με Doodle την πρώτη Βραζιλιάνα μηχανικό

Φέτος είναι η χρονιά του κουνελιού, που συνδέεται με την ειρήνη και την ευημερία. Το Doodle είναι φτιαγμένο από χαρτί για να τιμήσει την κινεζική κοπή χαρτιού (Jianzhi), η οποία είναι μια μακροχρόνια παράδοση του του Νέου Σεληνιακού Έτους

Το Google Doodle για το Νέο Σεληνιακό Έτος

Google Doodle Νέο Σεληνιακό Έτος

 

Το Google Doodle για το Νέο Σεληνιακό Έτος στο Βιετνάμ

Google Doodle Νέο Σεληνιακό Έτος

Το Google Doodle για το Νέο Σεληνιακό Έτος στην Νότια Κορέα

Google Doodle Νέο Σεληνιακό Έτος Νότια Κορέα

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ