Artists United: Καλλιτέχνες από διαφορετικά είδη μουσικής σε κοινή εμφάνιση

Έχουν όλοι διαφορετικές μουσικές αφετηρίες, έχουν μακρόχρονη πορεία και διαφορετικές εθνικότητες. Αυτό δείχνει ότι η μουσική είναι η πραγματική διεθνής γλώσσα! Οι Artists United είναι ένα σχήμα που φτιάχτηκε στην Ελλάδα και αποτελείται από τον rock folk οπερετικό τραγουδιστή Chris Van Cleave, ο οποίος έχει μακρά πορεία, που την παρουσιάσαμε πρόσφατα στο enikos.gr και ο οποίος καθιερώθηκε για τις ερμηνείες του στον ρόλο του θεατρικού “Jesus Christ Superstar” στην Αμερική.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου   

Στο σχήμα συμμετέχει η Αμερικανίδα βιολονίστρια Scarlet Rivera, που συνεργάστηκε με τον Bob Dylan, με την Joni Mitchell, με την Tracy Chapman και άλλους. Και η οποία συμμετείχε τόσο στην περιοδεία του Bob Dylan με τίτλο “Rolling Thunder Revue”, η οποία έγινε στις ΗΠΑ τις χρονιές 1975-76, όπου συμμετείχαν πολλοί καλλιτέχνες όπως η Joan Baez, ο Roger McGuinn, η Joni Mitchell, ο Mick Ronson και άλλοι, όσο και στο ντοκιμαντέρ του Martin Scorsese για την ιστορία του Bob Dylan με τον ίδιο τίτλο.

Στους Artists United συμμετέχει ο γνωστός πιανίστας, θεατρικός συνθέτης και μουσικός ηλεκτρονικής μουσικής Αλέξανδρος Χάχαλης, με μεγάλο έργο στο ενεργητικό του και επιρροές από τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Έχει συνεργαστεί με τον Brian May των Queen και τον Rick Wakeman των Yes.

Συμμετέχει επίσης ο Αμερικανός σαξοφωνίστας Alex Foster, μέλος της μπάντας της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής “Saturday Night Live”. Έχει παίξει άλτο και τενόρο σαξόφωνο για τους: Lou Reed, Paul Simon, Miles Davis, Jaco Pastorious, McCoy Tyner, Jack DeJonnette, Aretha Franklin και πολλούς άλλους.

Στους Artists United συμμετέχει και ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Σαββιδάκης, με καταγεγραμμένη πορεία στο ελληνικό ρεπερτόριο, συμμετοχή στο Φεστιβάλ της Eurovision το 1989 και καλλιτεχνική δραστηριότητα και στο εξωτερικό.

Μέλος του γκρουπ είναι και ο ντράμερ Κώστας Ακτύπης, που έχει δουλέψει μεταξύ άλλων και με τους Δημήτρη Πουλικάκο και Λάκη Παπαδόπουλο.

Οι Artists United θα εμφανισθούν στον μουσικό χώρο “Ίχνος” (Κολοκοτρώνη 30, Πειραιάς), την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 10 μ.μ. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι “All Life Is Sacred”. Τη βραδιά θα παρουσιάσουν η συγγραφέας και ποιήτρια Ζαχαρούλα Παπαδάκη και η συγγραφέας-διανοήτρια Παναγιώτα Μπλέτα.

 

Από αριστερά προς τα δεξιά: Αλέξανδρος Χάχαλης, Γιάννης Σαββιδάκης, Scarlet Rivera, Ζαχαρούλα Παπαδάκη και ο Chris Van Cleave.
Από αριστερά προς τα δεξιά: Αλέξανδρος Χάχαλης, Γιάννης Σαββιδάκης, Scarlet Rivera, Ιωσήφ Αβράμογλου, Ζαχαρούλα Παπαδάκη και ο Chris Van Cleave.
Scarlet Rivera
Scarlet Rivera
Η Scarlet Rivera με τον Bob Dylan στην περιοδεία "Rolling Thunder Revue".
Η Scarlet Rivera με τον Bob Dylan στην περιοδεία “Rolling Thunder Revue”.
Chris Van Cleave
Chris Van Cleave
Ο Αλέξανδρος Χάχαλης με τον Rick Wakeman.
Ο Αλέξανδρος Χάχαλης με τον Rick Wakeman.
Alex Foster
Alex Foster
Ο Γιάννης Σαββιδάκης με τον Γιώργο Θεοφάνους
Ο Γιάννης Σαββιδάκης με τον Γιώργο Θεοφάνους

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ