Αναγνωρίζετε το κοριτσάκι της φωτογραφίας; Είναι γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που απεικονίζεται σε νηπιακή ηλικία να φοράει το αποκριάτικο κουστούμι της, εργαζόταν ως νοσηλεύτρια όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χώρο της υποκριτικής και πλέον είναι μία από τις πιο επιτυχημένες Ελληνίδες ηθοποιούς.

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Καταφέρατε να την αναγνωρίσετε;

Ζέτα Δούκα
Πηγή: Instagram/zetadouka

Στην φωτογραφία βλέπουμε την Ζέτα Δούκα σε νηπιακή ηλικία!

Ζέτα Δούκα
Πηγή: Instagram/zetadouka

Ποια είναι η Ζέτα Δούκα

Η Ζέτα Δούκα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24ης Νοεμβρίου του 1973 και το πραγματικό της όνομα είναι Γεωργία. Οι γονείς της χώρισαν όσο η ίδια ήταν ακόμα μικρή.

Καλεσμένη στην «Μαμά-δες» είχε μιλήσει για το διαζύγιο των γονιών της και το πώς την είχε επηρεάσει: «Εξαρτάται πάντα πως κλείνει αυτός ο κύκλος. Όλα εξαρτώνται από το πως συμπεριφέρεσαι όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια νέα πρόκληση. Είτε αυτή η πρόκληση είναι μια συμβίωση είτε είναι μια απο-συμβίωση, ένας χωρισμός. Τα πάντα. Πως αντιμετωπίζεις δηλαδή τις αλλαγές στη ζωή σου. Τις δύσκολες αλλαγές γιατί ο χωρισμός είναι μια δύσκολη αλλαγή».

«Στην περίπτωση των γονιών μου δεν ήταν καλή η αλλαγή, δεν το αντιμετώπισαν καλά. Αυτό ήταν και που με τραυμάτισε, με δυσκόλεψε και το κουβάλησα μαζί μου για χρόνια. Προσπάθησα να το κάνω λιγότερο, να μην με πονάει τόσο πολύ», είχε προσθέσει.

Ακόμα είχε σημειώσει ότι: «Όταν δυο άνθρωποι αγαπιούνται και μπορούν να συνεννοηθούν, τότε όλες οι αλλαγές, όσο δύσκολες και να είναι, γίνονται σε ένα καλό πλαίσιο».

Από την ηλικία των 15, μέχρι την ηλικία των 26 είχε έρθει αντιμέτωπη με τη νευρική ανορεξία και νευρογενή βουλιμία. Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Απλές κουβέντες» είχε αναφερθεί σε εκείνη την περίοδο.

«Έχω περάσει νευρική ανορεξία και νευρογενή βουλιμία από τα 15 μέχρι τα 26 μου. Ο σωστός όρος είναι διαταραχές πρόσληψης τροφής και είναι καλό να το λέμε σωστά. Υπάρχει η πεποίθηση ότι ο ανορεξικός δεν πεινάει και δεν θέλει να φάει, κάτι που είναι λάθος. Ο άνθρωπος που έχει ανορεξία και πεινάει και θέλει να φάει. Χρησιμοποιεί την τροφή ως μέσο άσκησης, εξουσίας και τελειομανίας στο κεφάλι του. Ως μέσο ελέγχο στον εαυτό του. Όταν προσπαθείς να ελέγξεις κάτι σημαίνει ότι έχεις ένα μεγάλο κενό με την ίδια σου την πηγή της ύπαρξης. Ο διαταραχές πρόσληψης τροφής είναι σοβαρές ψυχικές αρρώστιες που ανήκουν στην κατηγορία των εθισμών, όπως είναι τα ναρκωτικά και το αλκοόλ», είχε περιγράψει.

«H ψυχανάλυση είναι το μοναδικό δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και να πιάσει τόπο», είχε τονίσει.

Η καριέρα στην υποκριτική

Δούλευε ως νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, όταν αποφάσισε να αλλάξει επάγγελμα και να στραφεί στον χώρο της υποκριτικής.

Το 2000 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση, στην σειρά «Εκτός πορείας». Έγινε ευρέως γνωστή πρωταγωνιστώντας στην κωμική σειρά «Η ώρα η καλή» τις σεζόν 2004-2006.

Στην τηλεόραση, μεταξύ άλλων, έχει λάβει μέρος στις σειρές: «1 μήνας και κάτι», «Λάκης ο γλυκούλης», «Οι Βασιλιάδες», «Μοντέρνα Οικογένεια» και «Ψέματα».

Τη σεζόν 2000-2001 έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο συμμετέχοντας στην παράσταση «Shirley Valentine». Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο, είναι οι παραστάσεις: «Συνένοχοι», «Σεσουάρ για δολοφόνους», «Γράμμα σε ένα παιδί», «Οδύσσεια», «Τρωάδες» και «Γοργόνες και Μάγκες».

Η Ζέτα Δούκα έχει εμφανιστεί και σε αρκετές ταινίες, μεταξύ αυτών: «Το φιλί της Ζωής», «Μαγικός Καθρέφτης» και «Καζαντζάκης».

Η καταγγελία εναντίον του Γιώργου Κιμούλη

Τον Ιανουάριο του 2021 καλεσμένη στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα κατήγγειλε ότι δέχθηκε λεκτική και ψυχολογική βία από τον Γιώργο Κιμούλη στη διάρκεια της συμμετοχής της στη παράσταση «Πιο κοντά», την περίοδο 2008-2009.

«Δεν είναι σεξουαλικής φύσεως και θέλω να το τονίσω, είναι ψυχολογική και λεκτική βία. Ήταν πριν από 13-14 χρόνια σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πολύ ωραίο έργο, με σπουδαίο καστ. Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός ήταν επικεφαλής του θιάσου, ο οποίος είναι κατά τα άλλα ένας σπουδαίος ηθοποιός.

Εγώ πήγα εκεί με ανυπομονησία να συνεργαστώ με αυτόν τον άνθρωπο και αυτό που βρήκα ήταν μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να προκαλέσει στον άλλον ένα βραχυκύκλωμα για να τα χάσει… Έγινε πιο έντονο όταν οι κριτικές που έβγαιναν για εμένα ήταν θετικές και αυτό τον θύμωνε περισσότερο.

Υπήρχε ένα περιστατικό ένα βράδυ, όταν καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή και να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση. Είχε πολύ λίγο κόσμο. Όταν πήγα να τον ρωτήσω γιατί δεν το λέει αυτός ως επικεφαλής, με έβρισε, με κλώτσησε και είπε: “ΟΚ, πάμε τρίτο κουδούνι”», είχε αναφέρει.

«Έβαλα την αξιοπρέπεια μου κάτω από το θέατρο, έβαλα τον φόβο μου πάνω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή. Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής», είχε υπογραμμίσει.

Όταν η ηθοποιός ρωτήθηκε για το αν θέλει να αποκαλύψει το όνομά του, η Ζέτα Δούκα με δάκρυα είπε: «Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το «Πιο κοντά» (Closer), στο Θέατρο Αθηνών το 2008 – 2009. Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη. Γνωρίζω ότι πολλοί συνάδελφοί μου έχουν υποστεί τέτοιου είδους συμπεριφορές και από τον ίδιο και από άλλους και χειρότερα πράγματα και αυτή τη στιγμή, αυτό που κάνω είναι να ανοίξω τον δρόμο της προσωπικής και ονομαστικής ομολογίας… Καλώ τους συναδέλφους μου να μιλήσουν ανοιχτά και ονομαστικά».

Ο Γιώργος Κιμούλης απάντησε με αγωγή και μήνυση στα όσα κατήγγειλε η Ζέτα Δούκα εναντίον του, τονίζοντας ότι είναι “απαράδεκτα και ψευδή”.

Η σχέση και ο ερχομός της κόρης της

Τον Οκτώβριο του 2013 γνώρισε τον personal trainer Μιχάλη Χατζηαντωνά, με τον οποίο και έγινε ζευγάρι. Τον Απρίλιο του 2016, ήρθε στον κόσμο το παιδί τους, η Θάλεια. Το ζευγάρι έπειτα από 10 χρόνια κοινής πορείας αποφάσισε το 2023 να τραβήξει χωριστούς δρόμους.

Μιλώντας για την μητρότητα στην εκπομπή «Μαμά-δες», είχε πει: «Όταν έκλεισα τα 40 κοντά στα 41, έβλεπα παιδιά και έκλαιγα. Ήθελα οπωσδήποτε να κάνω παιδί. Τότε δούλευα και στο θέατρο και στην τηλεόραση με παιδιά. Τα έβλεπα και ήθελα να τα πάρω αγκαλιά, να κλάψω μαζί τους… Ευτυχώς έγινε και απέκτησα τη Θάλεια, την ήθελα πάρα πολύ».

«Δεν έμαθα το φύλο του παιδιού μέχρι που γέννησα. Ήθελα να είναι έκπληξη! Γιατί να το μάθω; Έχει καμιά σημασία ή θα το αγαπάω περισσότερο εάν είναι αγόρι ή κορίτσι…Την γέννησα μετά από πολλές ώρες. Έμαθα ότι είναι κορίτσι όταν βγήκε από μέσα μου», είχε εξηγήσει.

Την φωτογραφία από την παιδική της ηλικία την είχε ανεβάσει η ίδια η Ζέτα Δούκα στις 27 Φεβρουαρίου του 2023 στο προφίλ που διατηρεί στο Instagram. Στη λεζάντα του post είχε γράψει: «Κάπου γύρω στα 3, ντυμένη κάτι που δεν μπορώ να μαντέψω, με σωστή πόζα παρόλα αυτά».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zeta Douka (@zetadouka)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ