Αναγνωρίζετε το αγοράκι της φωτογραφίας; – Έχει παίξει στο «Ευτυχισμένοι μαζί»

Το γλυκό αγοράκι της φωτογραφίας, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς, ενώ το τηλεοπτικό κοινό τον αγάπησε μέσα από την συμμετοχή του στην κωμική σειρά του MEGA «Ευτυχισμένοι μαζί».

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Καταφέρατε να τον αναγνωρίσετε;

Θανάσης Τσαλταμπάσης

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Θανάση Τσαλταμπάση στην παιδική του ηλικία!

Ποιος είναι ο Θανάσης Τσαλταμπάσης

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου του 1981 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε. Τελειώνοντας το σχολείο πέρασε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Πορεία στην υποκριτική

Από μικρός ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική. Μάλιστα σε εφηβική ηλικία έλαβε μέρος στην παράσταση «Μελωδία της Ευτυχίας», με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Τότε, στην «Μελωδία της Ευτυχίας», παίξαμε περίπου τέσσερις μήνες και δεν θυμάμαι πότε ακριβώς η Αλίκη Βουγιουκλάκη αρρώστησε. Είχαμε διπλή διανομή στον δικό μου ρόλο μαζί με ένα άλλο παιδί και θυμάμαι πως την μέρα που εγώ δεν ήταν να παίξω, μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι θα παίξουμε όλοι, γιατί «Θα είναι η τελευταία παράσταση». Εμείς δεν ξέραμε τι συμβαίνει. Την ακούγαμε ότι έβηχε τον τελευταίο καιρό, αλλά δεν είχε πάει το μυαλό μας σε κάτι τέτοιο», είχε περιγράψει ο Θανάσης Τσαλταμπάσης σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου.

Ακόμα, είχε πει: «Πήγαμε στο θέατρο και ήταν ένα πάρτι η τελευταία παράσταση! Ήμασταν όλοι πάνω, διπλοί ρόλοι, έκανε πλάκα η Αλίκη και στο τέλος κλαίγαμε πάρα πολύ στην υπόκλιση. Εμείς όμως κλαίγαμε πιο πολύ τότε που θα σταματούσε η παράσταση και όλη αυτή η παρέα. Δεν ξέραμε ότι ήταν τόσο δύσκολα τα πράγματα».

«Ήμουν στην Χαλκιδική και άκουσα πως φώναζαν κάποιες κυρίες ότι πέθανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Θυμάμαι ότι μούδιασα, τα έχασα! Εκείνο το τρίμηνο, τετράμηνο την έζησα και δεν πίστευα ότι αυτή η τόσο ζωντανή κυρία που πριν λίγο ήμασταν μαζί στη σκηνή… Πότε πρόλαβε και έγινε όλο αυτό το πράγμα. Μου είχε φανεί πάρα πολύ περίεργο», είχε καταλήξει.

Από το 2006 ο Θανάσης Τσαλταμπάσης ασχολείται επαγγελματικά με την υποκριτική.

Στην τηλεόραση έχει παίξει σε αρκετά σίριαλ, μεταξύ αυτών: «Η τελευταία παράσταση», «Η Πολυκατοικία», «Πίσω στο Σπίτι», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», «Daddy Cool» και «Φλόγα και Άνεμος».

Το τηλεοπτικό κοινό αγάπησε τον Θανάση Τσαλταμπάση μέσα από την κωμική σειρά του MEGA «Ευτυχισμένοι μαζί». Η σειρά ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, ενώ έχει ακόμα φανατικό κοινό που την παρακολουθεί, παρ’ ότι έχουν περάσει σχεδόν 15 χρόνια από την ημέρα που προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο, στις 7 Οκτωβρίου του 2009.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό 7 Μέρες Tv, ερωτηθείς για το με ποιον ήρωά του από σειρά δέθηκε περισσότερο ο Θανάσης Τσαλταμπάσης είχε απαντήσει: «Τους έχω λατρέψει όλους, δεν τους έχω αγαπήσει απλά. Μόνο έτσι μπορώ να βγάλω την τρέλα που απαιτεί ο ρόλος, να τον υπερασπιστώ. Οπότε για όλους νιώθω πάρα πολύ ωραία συναισθήματα.

Επειδή όμως -κακά τα ψέματα- όταν κάτι κάνει γκελ περισσότερο στον κόσμο, αρχίζει και σε ευχαριστεί και εσένα περισσότερο, σίγουρα η επιτυχία του «Ευτυχισμένοι Μαζί», που ήταν και η πρώτη μου καραμπινάτη τηλεοπτική δουλειά, μου έδωσε εμπειρία και τρελή αναγνωρισιμότητα. Ακόμα κι ο κόσμος ξέρει τις ατάκες. Υπάρχει στην καρδιά μου σε περίοπτη θέση.

Το «Daddy Cool» επίσης το έχω λατρέψει και χαίρομαι που ο κόσμος το ανακαλύπτει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό γιατί στην πρώτη του προβολή είχε πέσει στη φουρνιά του πρώτου Survivor».

Σημαντική είναι η παρουσία του και στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στις θεατρικές παραστάσεις: «Υπηρέτης δυο αφεντάδων», «Η Φάρμα των Ζώων», «Μήδεια», «Λυσιστράτη», «Οι Τενόροι», «Τσάρλι Τσαπλιν», «ART», «Όσκαρ και η κυρία Ροζ» και «Ο κατά φαντασίαν ασθενής».

Δείγμα της δουλειάς του στην μεγάλη οθόνη, είναι οι ταινίες: «I-4: Λούφα και απαλλαγή», «Ο Ηλίας του 16ου», «Πέμπτη και 12» και «Τσάρλι».

Ο γάμος και η γέννηση της κόρης του

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης είναι μαζί με την επίσης ηθοποιό Αγοραστή Αρβανίτη εδώ και περίπου 14 χρόνια. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά τον Νοέμβριο του 2023, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης έκανε γνωστό πως με την Αγοραστή Αρβανίτη παντρεύτηκαν.

«Έχω παντρευτεί. Το λέω πρώτη φορά επειδή με ρώτησες. Με ρώτησες και στο απάντησα, όταν με ρωτούσαν και δεν είχε γίνει, δεν απαντούσα ότι έγινε. Έχει γίνει πρόσφατα σχετικά, αλλά παραπάνω δεν θα πω», αποκάλυψε ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια ο Θανάσης Τσαλταμπάσης είχε εξηγήσει: «Δεν ήταν το επόμενο βήμα, αλλά μία φυσική εξέλιξη που θα μπορούσε να μην γίνει, αλλά έγινε. Και να μη γινόταν, είμαστε μαζί 14 χρόνια. Είναι ένα χαρτί που και ο άλλος θα αισθανθεί ασφάλεια με εσένα κι εσύ με αυτόν. Ενώ δεν είναι τίποτα για εμένα, αισθάνθηκα ότι είναι μία επισφράγιση. Ένιωσα πολύ ωραία που έγινε».

Τον Ιανουάριο του 2024 το ζευγάρι υποδέχθηκε το πρώτο του παιδί, με την Αγοραστή Αρβανίτη να φέρνει στην ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Μιλώντας για τον ερχομό της κόρης τους, στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης είχε αναφέρει: «Είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα. Εύχομαι σε όποιον το θέλει να καταφέρει να το κάνει, ήδη βιώνω πρωτόγνωρα συναισθήματα. Ενώ είμαι άυπνος, 6 μέρες έχω κοιμηθεί σύνολο 8 ώρες, είμαι μέσα στην ενέργεια για να πάω να κάνω και την δουλειά μου».

«Δεν μπορώ να τα περιγράψω με λόγια, είναι κάτι μαγικό και πρωτόγνωρο που θέλω να το ανακαλύψω μέρα τη μέρα. Αυτό συμβαίνει τώρα! Βρίσκουμε τα πατήματά μας και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε όπως δισεκατομμύρια ανθρώπων που έχουν πατήσει σε αυτή τη γη», είχε προσθέσει.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός είχε σημειώσει: «Σίγουρα σε κάτι που σου συμβαίνει πρώτη φορά ρωτάς, αλλά βλέπω τώρα από τις λίγες μέρες ότι η φύση προνοεί και γίνονται τα πράγματα. Αγάπη να υπάρχει, η αγάπη είναι το βασικότερο συστατικό».

«Νομίζω ότι αυτή η αγάπη μεταφέρεται όλη σε ένα πρόσωπο. Φεύγεις από τον εαυτό σου και αγαπάς δίχως σύνορα κάτι άλλο από σένα και αυτό πρώτη φορά μου συμβαίνει, το βιώνω. Αγαπώ ανθρώπους, έχω φίλους, την γυναίκα μου, συγγενείς, αλλά αυτή η αγάπη που ήδη άρχισα να νιώθω γι’ αυτό το πλάσμα είναι πρωτόγνωρη», είχε τονίσει ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Την φωτογραφία από την παιδική του ηλικία την είχε ανεβάσει ο ίδιος ο Θανάσης Τσαλταμπάσης στο προφίλ που διατηρεί στο Instagram στις 15 Δεκεμβρίου του 2022.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ