Μέγκαν Μαρκλ: Η απάντηση της Βασίλισσας Ελισάβετ – Έρευνα για τις καταγγελίες κατά της Δούκισσας

Σε μία πρωτόγνωρη για τα δεδομένα των Ανακτόρων κίνηση, η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να μην προστατεύει άλλο τη σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι και έδωσε εντολή να ξεκινήσει έρευνα στις καταγγελίες πρώην υπαλλήλων του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ που κατηγορούν τη Μέγκαν Μαρκλ για bullying αλλά και υποτιμητική συμπεριφορά. Άλλωστε, η ίδια η Μέγκαν στη συνέντευξή της στην Όπρα Γούινφρεϊ φέρεται να κατηγορεί τα Ανάκτορα ότι διαιωνίζουν τα ψεύδη για την ίδια και τον Χάρι και πως δεν θα σιωπήσει, με τα Ανάκτορα να αντεπιτίθενται με έρευνα για τη δική της κακή συμπεριφορά.

Επανέρχεται στο προσκήνιο η ιστορία της Γουάλις Σίμπσον

Όλο και πιο πολύ βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις των Σάσεξ με τα Ανάκτορα, με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να υπενθυμίζει την περίοδο της Εκθρόνισης, και να υπενθυμίζει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται κατά έναν τρόπο.

Πάλι επανέρχεται στο προσκήνιο η ιστορία του Πρίγκιπα Εδουάρδου, του Δούκα του Ουίνδσορ που το 1936 παραιτήθηκε από τον βρετανικό θρόνο προκειμένου να παντρευτεί την αγαπημένη του, μία Αμερικανίδα, δύο φορές διαζευγμένη, τη Γουάλις Σίμπσον και έφυγε μαζί της για τις ΗΠΑ.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1931 όταν αυτή ήταν ακόμη παντρεμένη με τον Σίμπσον. Έγιναν εραστές κάτι που προκάλεσε ανησυχία στα Ανάκτορα. Σε πάρτι στο Μπάκιγχαμ, ο Εδουάρδος εμφανίστηκε συνοδευόμενος από την ερωμένη του την οποία παρουσίασε στη μητέρα του. Ο πατέρας του εξοργίστηκε, κυρίως λόγω του ότι ήταν δυο φορές διαζευγμένη.

Όταν ο Εδουάρδος ανέβηκε στον θρόνο θέλησε να παντρευτεί την ερωμένη του αλλά ο Στάνλεϊ Μπόλντουιν, πρωθυπουργός της Αγγλίας προειδοποίησε τον Εδουάρδο ότι η σύζυγός του δεν θα γινόταν δεκτή από την αγγλική κοινωνία ως βασίλισσα. Δικαιολογία κυρίως ήταν ότι ο Εδουάρδος θα γινόταν παράλληλα επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας που απαγόρευε το διαζύγιο. Αν και πολλοί ερευνητές επισημαίνουν ότι ο Θεσμός της μοναρχίας έβρισκε επικίνδυνες την πνευματώδη Σίμπσον και τις πολιτικές πεποιθήσεις του Εδουάρδου. Τότε ο Εδουάρδος παραιτήθηκε από τον θρόνο στις 11 Δεκεμβρίου 1936, προκειμένου να παντρευτεί τη Γουάλις. Μετά την παραίτησή του έφυγαν από τη χώρα και εγκαταστάθηκαν στο Παρίσι και στις 3 Ιουνίου 1937 παντρεύτηκαν. Το 1972 ο Εδουάρδος πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα, και η Γουάλις παρέμεινε στο Παρίσι έως τον θάνατό της, στις 24 Απριλίου 1986 σε ηλικία 89 ετών. Θάφτηκε δίπλα στον σύζυγό της, στο Φρόγκμορ.

Αντεπίθεση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ: Έρευνα για τις καταγγελίες κατά της Μέγκαν

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα email έφθασε στους βρετανικούς Times γραμμένο από τον Τζέισον Ναφ, πρώην συνεργάτη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, και νυν διευθυντή του Ιδρύματος των Κέμπριτζ, ο οποίος υποστήριξε ότι δύο βοηθοί της Δούκισσας του Σάσεξ παραιτήθηκαν εξαιτίας της κακοποιητικής συμπεριφοράς της. Η βασίλισσα βαρέθηκε να κάνει τα στραβά μάτια και διέταξε έρευνα εις βάρος της συζύγου του εγγονού της για εκφοβισμό κατά υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η Μέγκαν προκαλούσε συναισθηματική πίεση στους βοηθούς της και τους ανάγκασε σε παραίτηση. Αυτές οι καταγγελίες ήταν πολύ ανησυχητικές, ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ο Χάρι και η σύζυγός του έχουν χαρακτηριστεί “εξωφρενικοί νταήδες”. Βοηθοί των Ανακτόρων παραδέχτηκαν ότι αισθάνθηκαν “ταπεινωμένοι, άρρωστοι, τρομοκρατημένοι, και πως “απέμειναν να τρέμουν από φόβο” αλλά και να αναλύονται σε δάκρυα εξαιτίας της Δούκισσας. Σε μία πρωτόγνωρη κίνηση, το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε επίσημη έρευνα των ισχυρισμών που περιβάλλουν τον εγγονό της βασίλισσας και τη σύζυγό του . Μάλιστα καλούνται μέλη του προσωπικού να συνεισφέρουν στην έρευνα.” Ανησυχούμε προφανώς από τις καταγγελίες στους Times μετά τους ισχυρισμούς από πρώην υπαλλήλους του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ. Σύμφωνα με την ομάδα του Ανθρώπινου Δυναμικού μας θα εξετάσουμε τις συνθήκες που υπογραμμίζονται στο άρθρο. Μέλη του προσωπικού που εμπλέκονται εκείνη την εποχή, περιλαμβανομένων και αυτών που έφυγαν από τον βασιλικό οίκο, θα κληθούν να συμμετέχουν. Ο Οίκος έχει μία πολιτική αξιοπρέπειας στην εργασία για αρκετά χρόνια και δεν ανέχεται ούτε πρόκειται να ανεχθεί εκφοβισμό ή παρενόχληση στον χώρο εργασίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση των Ανακτόρων.

Σε απάντηση σ αυτές τις αναφορές, η Μέγκαν κατηγόρησε το προσωπικό της βασίλισσας ότι ενορχήστρωσε μία εκστρατεία δυσφήμησης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ