Δήμητρα Παπαδήμα: Έχω δεχθεί όλων των ειδών βία – Με οδήγησε στην ψυχιατρική κλινική -ΒΙΝΤΕΟ

Σχολιάζοντας τα περιστατικά λεκτικής, ψυχολογικής ή σωματικής βίας στον καλλιτεχνικό κόσμο, η ηθοποιός Δήμητρα Παπαδήμα συγκλόνισε περιγράφοντας περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και σωματικής βίας που έχει υποστεί στο θέατρο. Μιλώντας στην κάμερα του “Πρωινού” στον ΑΝΤ1 η ηθοποιός είπε: “Μου έχει τύχει σωματική βία, την απέκρουσα, τον χτύπησα εκεί που έπρεπε. Πήγα να πάρω ένα σενάριο και μου ρίχτηκε. Για έρωτα μου μιλούσε, δεν ξέρω. Αλλά ένας άνθρωπος ερωτευμένος δεν φέρεται έτσι. Δεν σκίζει πουκάμισα όταν τον σπρώχνεις. Έχω αφήσει παραστάσεις στη μέση και έχω φύγει από σεξουαλική παρενόχληση” αποκάλυψε η ηθοποιός.

“Την ώρα της παράστασης δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση. Δεν θα πω ούτε όνομα ούτε τίποτα. Δέχτηκα τη χείριστη σεξουαλική παρενόχληση. Αυτό είναι κάτι προσωπικό, το μοιράζομαι, ότι ναι, μου συνέβη κάτι πολύ δυνατό πάνω στη σκηνή, που με οδήγησε στην ψυχιατρική κλινική του Σισμανόγλειου… Τον πλάκωσα στο ξύλο, μέσα στην παράσταση, την ώρα της παράστασης. Και αφού τελείωσε η παράσταση και μου έχει σκίσει το σορτς γιατί από εκεί και πέρα φορούσα σορτς για να μην με παρενοχλεί, μου έσκισε το σορτς μέσα στην παράσταση, άφησα το σορτς εκεί, ως αναμνηστικό, και σηκώθηκα και έφυγα από την παράσταση”.

Συνέχισε λέγοντας: “Αυτοί οι άνθρωποι νομίζουν ότι τα πάντα τους ανήκουν. Όπως έχω δεχθεί βία σεξουαλική και από γυναίκα, τρεις φορές. Κανονικά, να σου ρίχνεται η γυναίκα, να σου ζητάει πράγματα, εσύ να αρνείσαι κα να πρέπει να φύγεις από τη δουλειά. Εγκατέλειψα. Αυτά τα γεγονότα σε οδηγούν στη μοναξιά. Αφού σιωπάς, δεν μιλάς, σιωπάς, δεν μπορείς να τα πεις. Φοβάσαι μην βρεθείς και από κάτω. Αυτά που λέμε στις εκπομπές, πρέπει να μας καλέσει ένας εισαγγελέας να μιλήσουμε με ονόματα. Στα social media με ονόματα εγώ δεν μιλάω. Δεν είναι κανείς καλύτερος από τον άλλον”.

Σχετικά με το κλίμα στην παράσταση “Δον Ζουάν” με τον Γιώργο Κιμούλη, είπε: “Το κλίμα ήταν κανονικό, ούτε καλό ούτε κακό. Ήταν μία δουλειά. Είχα φύγει από αυτήν τη δουλειά αλλά για άλλους λόγους. Δεν βρίστηκα, δεν χτυπήθηκα, δεν με κλώτσησε κανείς”.

Το βράδυ της Τετάρτης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, συγκλόνισε με τις αποκαλύψεις της ότι υπέστη σεξουαλική βία από νεαρή ηλικία ενώ χρειάστηκε φαρμακευτική αγωγή για να ξεπεράσει τα βιώματά της: “Δέχτηκα μία σεξουαλική βία την ώρα της παράστασης, σε παράσταση, που αυτό αν μου ζητηθεί από τον εισαγγελέα, ευχαρίστως να πάω να το καταθέσω. Κι αυτό από άνθρωπο με εξουσία και νέας ηλικίας. Έφτασα να παίρνω χάπια και από μικρή ηλικία. Με έστειλε μέχρι την ψυχιατρική κλινική του Σισμανογλείου. Αν μου ζητήσει εισαγγελέας να καταθέσω, έχω να καταθέσω πάρα πολλά και να μπούνε πράγματα στη θέση τους, αν μπορεί να γίνει αυτό ποτέ”.

Συνέχισε λέγοντας: “Δεν το είπα σε κανέναν γιατί εγώ ζω από αυτήν τη δουλειά. Τόσο δηλαδή είμαι φοβισμένη… Εκφράζομαι μέσα από το βιβλίο μου, το “Βίος Βίας” και την παράστασή μου “Μαρίκα Κοτοπούλη”.

“Έχω δεχθεί όλων των ειδών (βία)… Δεν με έχουν κλωτσήσει, δεν με έχουν βρίσει. Εγώ ήμουν αυτή που κλώτσησα, χτύπησα και έφυγα από τη δουλειά. Δεν περίμενα να ολοκληρώσω τη δουλειά δηλαδή, γιατί η ψυχολογική μου κατάσταση, εκεί που είχαν φέρει, δεν το επέτρεπε”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ