Υποβρύχιο Titan: Σε ποιον είπε ο ιδρυτής της Oceangate «θα πεθάνεις έτσι κι αλλιώς»

Συνεχίζουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες και λεπτομέρειες για την έλλειψη ασφάλειας του υποβρύχιου Titan, το οποίο καταστράφηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού και έστειλε στον θάνατο 5 άτομα.

Υποβρύχιο Titan: Η στιγμή που οι επιβάτες μαθαίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα κατά την διάρκεια προηγούμενης αποστολής

Ένας κάμεραμαν που είχε πάει σε δοκιμαστική κατάδυση του υποβρυχίου Titan αποκάλυψε ότι ο ιδρυτής της Oceangate, Στόκτον Ρας, ο οποίος έχασε την ζωή του μέσα στο βαθυσκάφος, του είχε εκμυστηρευθεί μερικά περίεργα πράγματα. Ο Μπράιαν Γουίντ, εργαζόταν για το Discovery Channel, όταν τον Μάιο του 2021 πήγε σε μία δοκιμαστική κατάδυση.

Όπως είπε στο Insider ο κάμεραμαν ο Στόκτον Ρας του είπε τι θα συμβεί σε περίπτωση που χαθούν στον ωκεανό: «Λοιπόν έχουμε οξυγόνο για τέσσερις με πέντε μέρες». «Τότε του είπα: Κι αν δεν σε βρουν; Και μου είπε: Τότε είσαι νεκρός έτσι κι αλλιώς».

Υποβρύχιο Titan: Η τελευταία φωτογραφία πατέρα και γιου πριν από το μοιραίο ταξίδι προς τον βυθό

«Αισθάνθηκα ότι είναι ένα πολύ παράξενο πράγμα να σκεφτείς και έμοιαζε σχεδόν μια μηδενιστική στάση απέναντι στη ζωή ή τον θάνατο στη μέση του ωκεανού», ανέφερε ο Μπράιαν Γουίντ.

Ο κάμεραμαν αποκάλυψε ότι η στάση του Στόκτον Ρας απέναντι σε βασικά θέματα ασφάλειας ήταν αδιάφορη και τον έκανε να αισθάνεται αγχωμένος από την αρχή. Σύμφωνα με τον Μπράιαν Γουίντ η δοκιμαστική κατάδυση είχε πολλά προβλήματα τεχνικής φύσης αλλά και επικοινωνίας και τελικά ακυρώθηκε.

Υποβρύχιο Titan: Πώς πέρασαν τις τελευταίες τους στιγμές οι επιβάτες

«Όλη αυτή η κατάδυση με έκανε να νιώθω πολύ άβολα με την ιδέα να κατέβω στα βάθη του Τιτανικού σε αυτό το υποβρύχιο», ανέφερε ο Γουίντ και πρόσθεσε ότι δεν αισθανόταν ασφαλής με αποτέλεσμα να ακυρώσει το ντοκιμαντέρ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ