Γιαγιά Ντάλτον: Συνελήφθη 81χρονη που διέταξε την δολοφονία αστυνομικού – Η παγίδα που της έστησαν

Μια 81χρονη με διασυνδέσεις με τον εγκληματικό υπόκοσμο συνελήφθη πρόσφατα για την εντολή δολοφονίας ενός αστυνομικού. Η Lyudmila Ryabykh δεν είναι μια συνηθισμένη γιαγιά. Η 81χρονη όχι μόνο έχει ισχυρούς δεσμούς με μέλη του οργανωμένου εγκλήματος του Κρασνοντάρ στην Ρωσία, αλλά κάποτε απείλησε να σκοτώσει έναν τραυματιοφορέα με μια πριονισμένη καραμπίνα και πρόσφατα έδωσε εντολή να δολοφονηθεί ένας τοπικός ντετέκτιβ που προφανώς την ενόχλησε.

Η συνταξιούχος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω αφού διέταξε τη δολοφονία ενός αστυνομικού του αστυνομικού τμήματος του Κρασνοντάρ και κατέβαλε μέρος της αμοιβής για την απόδειξη του θανάτου του. Για κακή της τύχη, η Ryabykh δεν γνώριζε ότι οι εγκληματίες συνεργάτες της είχαν αποκαλύψει το σχέδιό της στις αρχές και τώρα κινδυνεύει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της πίσω από τα κάγκελα.

Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda, η Lyudmila Ryabykh επικοινώνησε με διάφορους γνωστούς της από τον κύκλο των πρώην κρατουμένων της φυλακής, προσφέροντάς τους ένα εκατομμύριο ρωσικά ρούβλια (11.000 δολάρια) για τη δολοφονία ενός ντετέκτιβ των ποινικών ερευνών του Κρασνοντάρ. Ο λόγος που ήθελε τον άνδρα νεκρό παραμένει μυστήριο, αλλά οι αρχές υποψιάζονται ότι το ερευνητικό έργο του αξιωματικού απειλούσε με κάποιο τρόπο την 81χρονη γυναίκα.

Η αδίστακτη γιαγιά συμβούλεψε μάλιστα τους εκτελεστές για το ποιο θα ήταν το καλύτερο μέρος για να του στήσουν ενέδρα και να τον σκοτώσουν. Δεν περίμενε ποτέ ότι οι επαφές της θα την καρφώσουν στην αστυνομία, αλλά αυτό ακριβώς συνέβη. Μόλις έμαθαν για τις προθέσεις της Lyudmila Ryabykh, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να την αφήσουν να πιστέψει ότι όλα πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο, προκειμένου να χτίσουν μια ισχυρότερη υπόθεση εναντίον της.

Ο ντετέκτιβ συμφώνησε να το παίξει νεκρός, με μακιγιάζ αίματος γύρω από το λαιμό του, για να φαίνεται σαν κάποιος να του είχε κόψει το λαιμό. Στη συνέχεια, οι φωτογραφίες του νεκρού αστυνομικού δόθηκαν στους πληρωμένους δολοφόνους, ως απόδειξη για τον εργοδότη τους. Μόνο η Lyudmila χρειάστηκε περισσότερη πειθώ. Αφού είδε τις φωτογραφίες, πήγε στο αστυνομικό τμήμα όπου εργαζόταν ο ντετέκτιβ για να ρωτήσει γι’ αυτόν, μόνο που οι αρχές περίμεναν ότι θα ψαχούλευε, και της είπαν ότι ο αστυνομικός είχε δολοφονηθεί.

Την επομένη της επιβεβαίωσης του… θανάτου του ντετέκτιβ, η Lyudmila Ryabykh πλήρωσε 25.000 ρούβλια στους πληρωμένους δολοφόνους και συνελήφθη λίγο αργότερα. Κατά την έρευνα στο σπίτι της, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο με πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά, τσεκούρια και μαχαίρια.

Η 81χρονη γυναίκα κρατείται επί του παρόντος σε κέντρο προφυλάκισης μέχρι να της απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες για τα εγκλήματά της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ