Ξεκλήρισαν οικογένεια στο Πακιστάν

Ξεκλήρισαν οικογένεια στο Πακιστάν

Ένοπλοι επιτέθηκαν στο σπίτι ενός τοπικού ηγέτη μιας φιλοκυβερνητικής παραστρατιωτικής ομάδας στο νοτιοδυτικό Πακιστάν και δολοφόνησαν εννιά μέλη της οικογένειάς του, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή Ντέρα Μπούγκτι της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, όπου δρουν διάφορες αυτονομιστικές ένοπλες ομάδες εδώ και δεκαετίες.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν τρία παιδιά και τρεις γυναίκες, δήλωσε ο Άσαντ Χαν, ένας αξιωματικός της αστυνομίας, σε δηλώσεις που έκανε στην Κουέτα, την πρωτεύουσα της επαρχίας.

«Ο Γάζι Χαν Μαρχάτα Μπούγκτι και ο αδελφός του Ιμάμ Μπαχς ήταν διοικητής της Ειρηνευτικής Δύναμης της Μπούγκτι, και ολόκληρη η οικογένειά τους σκοτώθηκε στην επίθεση», διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχιακής κυβέρνησης Άσαντ Γκιλάνι.

Μέλη της παραστρατιωτικής ομάδας ανταπέδωσαν τα πυρά σκοτώνοντας τους δύο από τους δράστες, οι οποίοι φέρονται ότι ήταν μέλη του Δημοκρατικού Στρατού του Μπαλουτσιστάν, είπε ο Χαν.

Η επίθεση προστέθηκε σε μια σειρά ενεργειών Βελούχων ανταρτών εναντίον φιλοκυβερνητικών πολιτικών και παραστρατιωτικών ηγετών στην επαρχία, η οποία γειτονεύει με το Αφγανιστάν και με το Ιράν.

Εκτός των αυτονομιστών στην επαρχία, που είναι η μεγαλύτερη και η φτωχότερη του Πακιστάν, δρουν ένοπλες ομάδες οι οποίες συνδέονται με την αλ Κάιντα.

Οι αυτονομιστές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι λεηλατεί τους πόρους του Μπαλουτσιστάν, που διαθέτει μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και ορυκτών, και εγκαταλείπει τους κατοίκους της στη φτώχεια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ