X Files: «Δεν είμαστε μόνοι» – Πρώην αξιωματούχος λέει ότι οι ΗΠΑ έχουν άθικτα UFO εδώ και δεκαετίες

Θύελλα αντιδράσεων και ερωτημάτων για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής προκάλεσε η αποκάλυψη του πρώην αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Ντέβιντ Γκρους ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει στην κατοχή της άθικτα και σχεδόν άθικτα εξωγήινα αεροσκάφη.

NASA: Τι αποκαλύφθηκε στην πρώτη δημόσια συνεδρίαση για τα UFO – Οι 800 «μυστηριώδεις» υποθέσεις

Ο Ντέιβιντ Γκρους που ήταν για χρόνια σε υπηρεσία του υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών έχει εργαστεί για την ανάλυση ανεξήγητων και ανώμαλων φαινομένων. Υποστήριξε ότι η Ουάσινγκτον έχει στην κατοχή της αεροσκάφος μη ανθρώπινης προέλευσης.

Σε συνέντευξή του στους δημοσιογράφους του Debrief, οι οποίοι είχαν προηγουμένως αποκαλύψει την ύπαρξη ενός μυστικού προγράμματος του Πενταγώνου που ερευνούσε τα UFO, ο Γκρους δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι εργολάβοι του τομέα της άμυνας ανακτούσαν θραύσματα μη ανθρώπινων σκαφών, και σε ορισμένες περιπτώσεις ολόκληρα σκάφη, εδώ και δεκαετίες. «Δεν μιλάμε για πεζές προελεύσεις ή ταυτότητες», είπε ο Γκρους. Και συνέχισε: «Το υλικό περιλαμβάνει άθικτα και μερικώς άθικτα οχήματα».

NASA: «Χρειάζονται καλύτερα δεδομένα» είπαν οι επιστήμονες στην ιστορική συνεδρίαση για τα UFO – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Γκρους είπε στο Debrief ότι η ανάλυση έδειξε ότι αυτό το υλικό είναι «εξωτικής προέλευσης» και εξήγησε πως η ανάλυση καθόρισε ότι το υλικό αυτό είναι «εξωτικής προέλευσης» – δηλαδή «μη ανθρώπινης νοημοσύνης, είτε εξωγήινης είτε άγνωστης προέλευσης»

Oι πληροφορίες σχετικά με αυτά τα οχήματα αποκρύπτονται παράνομα από το Κογκρέσο, είπε ο Γκρους στο Debrief. Εξήγησε ότι όταν παρέδωσε απόρρητες πληροφορίες για τα οχήματα στο Κογκρέσο υπέστη αντίποινα από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Έφυγε από την κυβέρνηση τον περασμένο Απρίλιο μετά από 14 χρόνια καριέρας στις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

«Δεν είμαστε μόνοι»

Ο Τζόναθαν Γκρέι, σημερινός αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ στο Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Αεροπορίας και Διαστήματος (Nasic), επιβεβαίωσε την ύπαρξη «εξωτικών υλικών». «Το φαινόμενο της μη ανθρώπινης νοημοσύνης είναι πραγματικό. Δεν είμαστε μόνοι», είπε ο Γκρέι. Και συνέχισε: «Οι ανακτήσεις αυτού του είδους δεν περιορίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, και ωστόσο μια παγκόσμια λύση συνεχίζει να μας διαφεύγει».

Οι αποκαλύψεις έρχονται μετά από μία σειρά αξιόπιστων θεάσεων και αναφορών που αναζωπύρωσαν την προσοχή στα εξωγήινα σκάφη, και ενδεχομένως τις επισκέψεις, τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, το 2021, το Πεντάγωνο δημοσίευσε μια έκθεση για τα ανεξήγητα φαινόμενα  – ο όρος προτιμάται από τον όρο UFO από μεγάλο μέρος της εξωγήινης κοινότητας – η οποία βρήκε περισσότερες από 140 περιπτώσεις συναντήσεων UAP που δεν μπορούσαν να εξηγηθούν.

Η έκθεση ακολούθησε μια διαρροή στρατιωτικού υλικού που έδειχνε προφανώς ανεξήγητα γεγονότα στον ουρανό, ενώ πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού κατέθεσαν ότι είχαν συχνά συναντήσεις με παράξενα σκάφη στα ανοικτά των αμερικανικών ακτών.

Το Debrief μίλησε με αρκετούς από τους πρώην συναδέλφους του Γκρους, καθένας από τους οποίους εγγυήθηκε για τον χαρακτήρα του. Ο Καρλ Νελ, ένας απόστρατος συνταγματάρχης του στρατού, είπε ότι ο Γκρους ήταν «υπεράνω πάσης υποψίας». Σε μια αξιολόγηση αποδόσεων του 2022 που είδε το Debrief, ο Γκρους περιγράφεται ως «ένας αξιωματικός με την ισχυρότερη δυνατή ηθική πυξίδα».

Ο Nικ Πόουπ, ο οποίος πέρασε τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ερευνώντας UFO για το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας (MoD), είπε ότι η αφήγηση των Γκρους και Γκρέι για εξωγήινο υλικό ήταν «πολύ σημαντική». «Είναι άλλο πράγμα να υπάρχουν ιστορίες στα ιστολόγια συνωμοσίας και άλλο να βγαίνουν μπροστά άνθρωποι εμπιστοσύνης» είπε ο Νικ Πόουπ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ