Βρετανία: Πρωτόγνωρες εικόνες στα σούπερ μάρκετ – Άδεια βάζα στα ράφια και αντικλεπτικά στα κρέατα

Άδεια βάζα με καφέ στα ράφια, ετικέτες ασφαλείας σε τυριά και αντικλεπτικά στις μπριζόλες τοποθετούν τα σούπερ μάρκετ στην Βρετανία, λόγω της τεράστιας αύξησης των κλοπών. Μάλιστα σύμφωνα με το BBC, ορισμένα καταστήματα περιορίζουν τον αριθμό των αντικειμένων που τοποθετηθούν στα ράφια.

Σύμφωνα με έρευνα της δημόσιας υπηρεσίας της Βρετανίας, οι κλοπές σε καταστήματα επανήλθαν στα προ πανδημίας επίπεδα. Τον Μάρτιο, οι αρχές σε Αγγλία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία κατέγραψαν σχεδόν 33.000 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα. Αυτό «μεταφράζεται» σε ετήσια αύξηση σχεδόν 31%.

Την ίδια ώρα το γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media, οι οποίες δείχνουν μια σειρά αντικλεπτικών μέτρων που λαμβάνονται στα σούπερ μάρκετ.

Ένας χρήστης δημοσίευσε μια εικόνα προϊόντων κρέατος με συσκευές ασφαλείας . «Συσκευάζουν προϊόντα κρέατος σαν να είναι ράβδοι χρυσού», έγραψε στο Twitter, αναφέρει το Tanjug.

Άλλος χρήστης του Twitter δημοσίευσε μια εικόνα με «ψεύτικα» βαζάκια καφέ στην ίδια αγορά και οι πελάτες ενημερώθηκαν, όπως ισχυρίζεται, ότι μπορούσαν να ζητήσουν να αγοράσουν πραγματικό καφέ στο ταμείο.

«Η προστασία της ασφάλειας των συναδέλφων μας αποτελεί προτεραιότητα και γνωρίζουμε ότι η κλοπή μπορεί να οδηγήσει σε βία κατά των εργαζομένων στα καταστήματα, επομένως, παρόλο που αυτή δεν είναι εθνική πολιτική, μπορεί να ληφθεί απόφαση για την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας σε τοπικό επίπεδο, εάν το κατάστημα έχει πρόβλημα», δήλωσε αρμόδιος.

Ένας χρήστης του Twitter δημοσίευσε μια εικόνα από κατάστημα, όπου υπάρχουν μόνο τρεις συσκευασίες με προϊόντα κρέατος στα ράφια. Έγραψε ότι σοκαρίστηκε βλέποντας σχεδόν άδεια ράφια. «Αν ένα συγκεκριμένο κατάστημα έχει πρόβλημα με κλοπή, τότε μπορεί να εισαγάγει τα δικά του μέτρα», ανέφερε η εταιρεία M&S.

Βρετανία Κρέας

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία σε Northumbria, Staffordshire και Hampshire είδε τα ποσοστά κλοπών σε καταστήματα να αυξάνονται περισσότερο από 50%.

Την ίδια στιγμή, οι τιμές των τροφίμων στη Βρετανία αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών. Aυξήθηκαν κατά 19% μέχρι τον Απρίλιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ