Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Πάσχει από ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας» κατέθεσε ψυχίατρος

Με παρόντα τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο συνεχίστηκε η δίκη του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά. Μία ημέρα πριν ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις στις οποίες, όπως έχει πει ο ίδιος, θα συμμετέχει, ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο δικαστήριο και μάλιστα παρενέβη κάποιες φορές κατά τη διαδικασία εκφράζοντας την διαφωνία του σε αυτά που ακούγονταν.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δηλώνει απογοητευμένος και εξοργισμένος που χάνει τις πανελλήνιες

Της Άννας Κανδύλη 

Σήμερα ολοκληρώθηκε η κατάθεση της γειτόνισσας του ζευγαριού, Αγγελικής Γερολυμάτου, η οποία συνομιλούσε με την Καρολάιν. Όπως είπε η μάρτυρας, η 20χρονη δεν αναφερόταν στον σύζυγό της. «Είχα καθημερινή επαφή με Καρολάιν είτε από κοντά είτε μέσω τηλεφώνου…Ήταν ένα παιδί κλεισμένο στο σπίτι της και η ζωή της ξεκινούσε από το απόγευμα…».

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Συνεχίζεται η δίκη – Χάνει τις πανελλήνιες εξετάσεις

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης κατάθεσης ήταν ένα από τα ξεσπάσματα του κατηγορούμενου, μετά από σχόλιο του δικηγόρου της οικογένειας του θύματος κατά την εξέταση της μάρτυρος. Ο 34χρονος έκανε λόγο για «συνεχόμενη ειρωνεία από την πλευρά του κ. Χαρμάνη!».

Στη συνέχεια, κατέθεσε η φίλη της Καρολάιν, Θεώνη Αγγελακοπούλου, με την οποία συναντήθηκε η Καρολάιν λίγες ώρες πριν τη δολοφονία της. «Είμαστε φίλες από εφηβεία. Είχα πάει καλοκαιρινές διακοπές στην Αλόννησο και γνωριστήκαμε… Ήταν πρόσχαρο, κοινωνικό παιδί. Ήταν εξωστρεφής και της άρεσε να βγαίνει έξω».

Αναφερόμενη στη σχέση του ζευγαριού είπε πως «θεωρούσα λίγο παράταιρο το κομμάτι της διαφοράς ηλικίας και ότι παρατούσε όλη τη ζωής της για να είναι με κάποιον… Θυμάμαι ότι όταν την είχα ρωτήσει για την εγκυμοσύνη, είχε πάρει το λόγο ο κατηγορούμενος.  Και όταν την είχα ρωτήσει για τις σπουδές της, πάλι είχε πάρει πάλι το λόγο ο κατηγορούμενος. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι υπήρχε εγκατάσταση στο κινητό που έδειχνε με gps που βρίσκεται ο καθένας ανά πάσα στιγμή».

Περιγράφοντας την τελευταία ημέρα της άτυχης κοπέλας η μάρτυρας είπε πως η Καρολάιν: «Μου έστειλε μήνυμα το πρωί ότι είναι στο πάτωμα και κλαίει και ότι δεν είναι καλά. Μου είπε να βρεθούμε. Βρεθήκαμε στο Παγκράτι για φαγητό. Το ταξί που την έφερε το οδηγούσε φίλος του κατηγορούμενου. Μου είπε πως είναι πιεσμένη με το κομμάτι του σπιτιού και του παιδιού. Και πως όλο αυτό δεν της προκαλούσε ευχαρίστηση. Ήταν κάτι που ήθελε να είναι διαφορετικό, να έχει λιγότερες πιέσεις».

Πρόεδρος: Εμφανίστηκε και ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Ναι απρόσκλητος. Απρόσμενα εμφανίστηκε. Η Καρολάιν έδειξε να εκπλήσσεται αρνητικά. Ότι δεν το περίμενε και δεν της άρεσε, έκανε ένα μορφασμό σε μένα. Μία φορά είχαμε βρεθεί σπίτι μου. Ξέραμε ότι θα ερχόταν να την πάρει αλλά εντελώς απρόσκλητα ήρθε μέσα στο σπίτι μου και κάθισε και ένιωσε και πολύ άνετα στο χώρο. Μου είχε κάνει εντύπωση.

Πρόεδρος: Σας είχε πει ότι σκέφτεται να βγει από την σχέση της;

Μάρτυρας: Όχι.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που της είχε διηγηθεί η Καρολάιν. «Θυμάμαι μου είχε πει ότι εξέφρασε την επιθυμία της για ένα συγκεκριμένο φαγητό και ο κατηγορούμενος της το έφερε με ελικόπτερο. Μου φάνηκε καταπιεστικό. Αυτός ο άμετρος ενθουσιασμός εμένα δεν μου κάνει αλλά καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να ενθουσιαστεί» τόνισε η φίλη της Καρολάιν.

Εισαγγελέας: Θεωρείτε πως αυτός ο τρόπος προσέγγισης την εντυπωσίασε την Καρολάιν;

Μάρτυρας: Ναι.

Εισαγγελέας: Όταν σχετίστηκε ερωτικά με τον κατηγορούμενο το γνώριζαν οι γονείς της;

Μάρτυρας: Ξέρω ότι μετά έμαθαν για το γάμο. Εγώ το έμαθα καλοκαιρινούς μήνες. Ξέρω ότι ο κατηγορούμενος θα πήγαινε στην Αλόννησο να το ανακοινώσει στη μητέρα της.

Εισαγγελέας: Σε όλες τις φορές που βρισκόσασταν ερχόταν ο κ. κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Ναι.

Εισαγγελέας: Είπε κάτι όταν ήρθε στο Παγκράτι;

Μάρτυρας: Μου έδειξε μία δυσαρέσκεια.
Ήταν πιο παγερή. Όταν ήρθε σταμάτησε να μου μιλάει για την ζωή στο σπίτι. Μιλούσε και για τους δύο ο κατηγορούμενος. Ήταν διαρκώς με το μωρό».

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος αντέδρασε για μία ακόμα φορά όταν ειπώθηκε από τον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος ότι πήγε με το ελικόπτερο και πέταξε λουλούδια στο σχολείο της Καρολάιν.

«Αναφερόμαστε σε περιστατικά που δεν έχουν συμβεί ως δεδομένα για λόγους εντυπωσιασμού. Αναφέρεται σε περιστατικά που δεν έχουν συμβεί ποτέ, σε λουλούδια που πετιούνταν με ελικόπτερο» είπε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

«Νάρκισσος…»

Η επόμενη που ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα ήταν η Άλκηστις Ηγουμενάκη, ψυχίατρος, τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της Καρολάιν.

Η κ. Ηγουμενάκη είπε πως ο κατηγορούμενος πάσχει από «αντικειμενική και ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας. Στη ναρκισσιστική διαταραχή ο άλλος γίνεται ο καθρέφτης μας. Χρειάζομαι έναν άλλο για να μου επιβεβαιώσει ότι είμαι καλός, αρεστός. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αντέχουν την απόρριψη, η απόρριψη τους κατεδαφίζει». Σημείωσε δε πως στην περίπτωση του κατηγορούμενου λείπει και η ενσυναίσθηση απέναντι στους γονείς της Καρολάιν. «Λείπει η ενσυναίσθηση απέναντι στο παιδί του που σκοτώνει τη μάνα του, την περίοδο που το θηλάζει. Το παίρνει στην κηδεία που έβλεπε τη μητέρα του στο φέρετρο με 40 βαθμούς. Αυτά δεν τα κάνει ένας άνθρωπος που αγαπάει το παιδί του. Απέναντι στο σκυλάκι που το σκοτώνει».

Κατά την μάρτυρα, ο κατηγορούμενος συνέχισε τη χειραγώγηση με τη μητέρα και με τον πατέρα του θύματος καθώς και με τους γονείς του. «Υπάρχει και η επιθετική παθητικότητα, κάποιος δεν γίνεται επιθετικός με μια κίνηση, αλλά με μια ειρωνεία, με μια αποδοκιμασία. Και ο έλεγχος, που δεν την άφηνε. Αυτό δημιουργεί στο θύμα και όταν το θύμα αντιδράσει, τότε ενεργοποιείται η παθητική επιθετικότητα. Ο νάρκισσος έχει μια υπεροψία, είμαι εγώ ο καλός, ο ευγενικός, ο αρεστός. Είναι το εγώ παρά πολύ έντονο, δεν μπορούσε να αφήσει τον έλεγχο των πραγμάτων σε άλλους.

Εισαγγελέας: Ένα τέτοιο άτομο τι είναι ικανός να κάνει; Όταν χάνει τον έλεγχο;

Μάρτυρας: Όλα και τίποτα.

Όπως μάλιστα είπε η μάρτυρας: «Το «έτσι» που χρησιμοποιεί η Καρολάιν στο ημερολόγιο της δεν είναι τυχαίο, που γράφει ότι «δεν θα με αφήσει να φύγω έτσι». Το «έτσι» εμένα κάτι μου λέει. Πάλευε αυτή η κοπέλα. Ήταν συγχυσμένη αλλά ήθελε να παραμείνει σε ένα όνειρο που είχε επιλέξει να ζήσει. Όταν οι γονείς της έμαθαν ότι έχουν σχέση με τον κατηγορούμενο και τον γνώρισαν, δεν τους άρεσε τόσο, τους είχαν δει και να καβγαδίζουν. Είχαν αντιρρήσεις γιατί ήταν αυτή έφηβη και αυτός ένας ώριμος άντρας. Περιγράφει περιστατικό που τράβηξε ένα τηλέφωνο από τον τοίχο και το έκοψε επειδή τσακώθηκε με την Καρολάιν. Άλλο περιστατικό, ήταν όταν έπαιζαν μονόπολη και πήρε την μονόπολη και την πέταξε. Αυτά δεν της άρεσαν της κας Κραουτς. Δεν της άρεσε καθόλου της κας Κραουτς που τους πήρε και τους ανακοίνωσε τον Ιούλιο του 2020, ότι είχε παντρευτεί και ήταν έγκυος. Κόντεψε να λιποθυμήσει η γυναίκα, όπως και ο πατέρας της. Η Καρολάιν ήθελε να κάνει πολλά αθλήματα και χόμπι, σα να ήξερε ότι θα πεθάνει και ήθελε να τα προλάβει…».

Καταλήγοντας η κυρία Ηγουμενάκη είπε πως: «Στις διαταραχές προσωπικότητας, αισθάνομαι φυσιολογικός. Είμαι εγώ φυσιολογικός και σωστός. Είμαι πολύ φυσιολογικός που δεν θέλω να βγει. Το βασικό γνώρισμα της διαταραχής προσωπικότητας είμαι ο μη σεβασμός στα θέλω και δικαιώματα του άλλου».

Η δίκη συνεχίζεται στις 14 Ιουνίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ