Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δηλώνει απογοητευμένος και εξοργισμένος που χάνει τις πανελλήνιες

Ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δηλώνει… απογοητευμένος και εξοργισμένος από το γεγονός ότι δεν θα επιστρέψει εγκαίρως στις φυλακές, όπως επιθυμούσε, ώστε να λάβει μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Συνεχίζεται η δίκη – Χάνει τις πανελλήνιες εξετάσεις

Ο 35χρονος πιλότος, που δολοφόνησε την άτυχη Καρολάιν μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, ήθελε να συμμετάσχει στις πανελλήνιες με στόχο να περάσει στη Νομική. Ωστόσο, όπως του γνωστοποιήθηκε δεν είναι δυνατόν στη διάρκεια της σημερινής ημέρας να γίνει μεταγωγή του και έτσι δεν θα λάβει μέρος στις εξετάσεις.

Σε δήλωσή του στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο δράστης που στέρησε την ζωή στην 19χρονη Καρολάιν τονίζει: «Έχω σεβαστεί κι έχω παραδεχθεί αυτά που έχω κάνει. Είναι άδικο να μου στερούν το δικαίωμα να δώσω πανελλήνιες. Είμαι απογοητευμένος και εξοργισμένος με όλα αυτά που συμβαίνουν, όμως στο δικαστήριο κρίνεται η ζωή μου και δεν γίνεται να λείπω».

Σύμφωνα πάντως με τα όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή, η παρουσία του σήμερα στο δικαστήριο δεν ήταν απαραίτητη και θα μπορούσε να παραμείνει στις φυλακές Μαλανδρίνου και αύριο να συμμετάσχει στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο συνήγορος του Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης χαρακτήρισε «πρωτόγνωρα» όσα γίνονται στη δίκη σε δεύτερο βαθμό. «Δεν έχουμε ξαναδεί αυτά που γίνονται σε αυτήν τη δίκη. Έχουμε μια δίκη στην οποία δεν υπάρχει καμία παραγραφή, καμία πίεση στο να βγει απόφαση την επόμενη ημέρα, καμία λήξη της προσωρινής κράτησης. Έχουμε παρακαλέσει το δικαστήριο να διακοπεί η δίκη μόνο τις ημέρες από 2 – 12 Ιουνίου για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Όχι μόνο δεν εισακουστήκαμε, αλλά το ίδιο το δικαστήριο επέλεξε μια μέρα πριν τις πανελλαδικές, στερώντας το δικαίωμα του εντολέα μου να συμμετάσχει σε αυτές», είπε αρχικά.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του συζυγοκτόνου, το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο πελάτης του είναι πολύ σοβαρό, ειδεχθές, ομολογημένο και σε οικογενειακό περίγυρο. Όσα θα ακουστούν μέσα στο δικαστήριο αφορούν τον ίδιο, επομένως πρέπει να παρίσταται στο δικαστήριο σε κάθε διαδικασία, ώστε να ακούει ό,τι θα ειπωθεί γιατί αφορά την ίδια του την υπόθεση και την ζωή, τόνισε.

«Είναι άδικη η έκτακτη μεταγωγή του κατηγορούμενου και καταστρατηγεί τα βασικά του δικαιώματα. Είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε ειρωνικά σχόλια από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής, όταν έχουμε να κάνουμε με μια τόσο σοβαρή δίκη», πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Πατέρας Καρολάιν: Το ελληνικό δικαστικό σύστημα αρχίζει να φαίνεται ανόητο

Ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, μίλησε στην εκπομπή για τις συνεχιζόμενες διακοπές της δίκης.

«Το ελληνικό δικαστικό σύστημα αρχίζει να φαίνεται λίγο ανόητο; Και όχι μόνο σε εμάς εδώ στην Ελλάδα, αλλά σε όλον τον κόσμο. Οι άνθρωποι σε άλλες χώρες με ρωτούν αν οι Έλληνες δικαστές πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις για κάτι ή διορίζονται επειδή τους αρέσει περισσότερο η ιδέα να γίνουν δικαστές. Δεν έχω απάντηση σε αυτό. Δείτε μόνο αυτά που γράφουν τα ξένα μέσα γι’ αυτό που συμβαίνει με την υπόθεσή μας στην Ελλάδα», ανέφερε σε δήλωσή του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ