Βρετανία: Ο Ρίσι Σουνάκ θα είναι υποψήφιος

Ο πρώην υπουργός Ρίσι Σουνάκ μόλις επιβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφιος για ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος στην Βρετανία.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια σπουδαία χώρα, αλλά αντιμετωπίζουμε μια βαθιά οικονομική κρίση. Γι’ αυτό είμαι υποψήφιος για αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος και ο επόμενος πρωθυπουργός σας. Θέλω να φτιάξουμε την οικονομία μας, να ενώσουμε το Κόμμα μας και να παραδώσουμε έργο για τη χώρα μας» έγραψε.

Νωρίτερα, ο πρώην αναπληρωτής του Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Ράαμπ, υποσχέθηκε χθες την υποστήριξή του στον Ρίσι Σουνάκ, λέγοντας ότι δεν μπορεί να στηρίξει τον Τζόνσον ως πρωθυπουργό όσο συνεχίζεται η έρευνα για το Partygate.

Ο Ράαμπ είπε στο BBC ότι ο Σουνάκ έχει διπλάσιο αριθμό ανθρώπων που τον υποστηρίζουν από τον Τζόνσον, συμπεριλαμβανομένων «μεγάλων ονομάτων» όπως ο Σατζίντ Τζαβίντ, ο Στιβ Μπέικερ και ο Κέμι Μπάντενοχ.

Ο Ράαμπ λέει ότι ο Σουνάκ είχε δίκιο στην προσέγγιση της οικονομίας και ο Τζέρεμι Χαντ υλοποιεί επί του παρόντος το όραμά του – και ότι η υποστήριξη για τον Σουνάκ “αυξάνεται κάθε ώρα”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ