Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου και το κόμμα του καταδίκασαν τις εισβολές στα κυβερνητικά κτίρια της χώρας

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, οπαδοί του οποίου εισέβαλαν την Κυριακή και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο Κογκρέσο, στο προεδρικό μέγαρο και στο Ανώτατο Δικαστήριο, έκρινε μέσω Twitter πως «το πλιάτσικο και οι εισβολές σε δημόσια κτίρια (…) αντίκεινται στον κανόνα» των «ειρηνικών διαδηλώσεων».

Βραζιλία: Οι δυνάμεις ασφαλείας έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τα κυβερνητικά κτίρια – Τουλάχιστον 150 συλλήψεις

Σε άλλη ανάρτησή του στο ίδιο νήμα, ο κ. Μπολσονάρου, που βρίσκεται στις ΗΠΑ, απέρριψε «τις κατηγορίες χωρίς απόδειξη» του κεντροαριστερού διαδόχου του Λούλα, που κατήγγειλε ότι ο «λόγος» του ακροδεξιού πρώην αρχηγού του κράτους «ενεθάρρυνε» τους «φασίστες βάνδαλους» να εισβάλουν στις έδρες των τριών εξουσιών.

Χάος στην Βραζιλία: Καταστροφές στο Κογκρέσο και το Ανώτατο Δικαστήριο μετά την εισβολή υποστηρικτών του Μπολσονάρου

Βραζιλία: Το κόμμα του Μπολσονάρου χαρακτηρίζει «ντροπή» την επίθεση στα κυβερνητικά κτίρια

Το Φιλελεύθερο Κόμμα (Partido Liberal, PL) του Ζαΐχ Μπολσονάρου καταδίκασε  την έφοδο οπαδών του ακροδεξιού πρώην προέδρου της Βραζιλίας στο Κογκρέσο, το προεδρικό μέγαρο και το Ανώτατο Δικαστήριο στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Μπραζίλια.

Ο Βαλντεμάρ ντα Κόστα Νέτου έκρινε πως χθες ήταν «μια λυπηρή ημέρα για το βραζιλιάνικο έθνος», καθώς «τα γεγονότα στην Μπραζίλια (…) είναι ντροπή για όλους μας, δεν αντιπροσωπεύουν το κόμμα μας, δεν αντιπροσωπεύουν τον (πρώην πρόεδρο) Μπολσονάρου».

«Υποστηρίζουμε τις ειρηνικές διαδηλώσεις. Οι σημερινές (χθεσινές) ενέργειες είναι ντροπή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ