Βουλγαρία: Έλληνες εξόπλιζαν την Wagner – Νέες πληροφορίες για την δράση τους

Δύο Έλληνες είναι μεταξύ των 12 ατόμων που συνελήφθησαν στην Βουλγαρία, για εμπόριο στρατιωτικού εξοπλισμού που κατέληγε στα χέρια των μισθοφόρων της ομάδας Wagner στην Ρωσία, κόντρα στο εμπάργκο που έχει επιβληθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου οι δύο Έλληνες είναι γνωστοί με τα ονόματα Ρωμανός Β. και Τάκης Τ.

Οι δώδεκα συνελήφθησαν στην Σόφια, στις αρχές Οκτωβρίου. Μετέφεραν τον εξοπλισμό, στις αποσκευές τους, καθώς επρόκειτο για αντικείμενα διπλής χρήσης, δηλαδή αντικείμενα που μπορούν να έχουν και πολιτική και στρατιωτική χρήση. Το φορτίου είχε αποθηκευτεί προσωρινά σε σπίτι στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη). Η συνολική αξία των προϊόντων ακτιμάται από τα βουλγαρικά ΜΜΕ σε δύο εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τελικοί αποδέκτες ήταν επίσης Τσετσένοι μαχητές και μέλη της ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Ο Ρωμανός φέρεται να είναι ο επικεφαλής του δικτύου.

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ ο Ρωμανός εμφανιζόταν ως επιχειρηματίας, με δραστηριότητες στην Βουλγαρία και στην Σιγκαπούρη. Στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν αναρτήσεις με φιλορωσικό περιεχόμενο και ειρωνικές για τον πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας αναρτήσεις. Υπάρχει ακόμα βίντεο με χάρτη της Ουκρανίας, που είναι όμως αλλοιωμένα τα σύνορα της χώρας, υπέρ της Ρωσίας.

Ο Τάκης εμφανίζεται ως συνέταιρός του. Σύμφωνα πηγές από την Ελλάδα η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε με την συμβολή και της ΕΥΠ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ