Πρίγκιπας Χάρι: Χωρίς την Μέγκαν Μαρκλ στο Λονδίνο – Κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν θα συμμετάσχει στα Invictus Games

Κανένα ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν αναμένεται να βρεθεί στο πλευρό του Πρίγκιπα Χάρι για την εκδήλωση Invictus Games στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Δούκας του Σάσεξ, 39 ετών, θα πετάξει στη Βρετανία σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα για πρώτη φορά από τότε που η Πριγκίπισσα της Ουαλίας αποκάλυψε τη διάγνωση καρκίνου.

Ούτε το γραφείο των Sussexes ούτε το παλάτι του Μπάκιγχαμ έχουν επιβεβαιώσει ότι ο Χάρι σχεδιάζει να συναντηθεί είτε με τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ, την Κέιτ Μίντλετον ή τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο.

Θα κάνει ανάγνωση στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, στο Λονδίνο, στις 8 Μαΐου για να τιμήσει τη δέκατη επέτειο των αγώνων, αλλά δεν έχει γίνει καμία αναφορά στην παρουσία οποιουδήποτε ανώτερου βασιλικού μέλους ή της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ, 42 ετών, και των δύο παιδιών τους – πρίγκιπα Άρτσι και πριγκίπισσα Λίλιμπετ.

Πιστεύεται ότι ο Χάρι θα μείνει σε ένα ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ηνωμένο Βασίλειο -όπως έκανε και στις προηγούμενες πρόσφατες επισκέψεις του- πριν λίγες μέρες και αργότερα θα πετάξει στη Νιγηρία για να συναντηθεί με τη Μέγκαν.

Τελευταία φορά εθεάθη στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο, όταν πέρασε τον Ατλαντικό για να συναντηθεί με τον καρκινοπαθή πατέρα του, αφού ο Βασιλιάς ανακοίνωσε θαρραλέα τη διάγνωσή του στον κόσμο.

Το ζευγάρι έχει προσκληθεί στη Νιγηρία από τον αρχηγό του επιτελείου άμυνας της χώρας – ο οποίος συνάντησε τον Χάρι στη Γερμανία τον περασμένο Σεπτέμβριο στους Αγώνες Invictus στο Ντίσελντορφ – για να λάβει μέρος σε «πολιτιστικές δραστηριότητες» για μια ανεπίσημη επίσκεψη. Θα συναντήσουν μέλη του στρατού και τις οικογένειές τους και θα συμμετάσχουν σε «παραδοσιακές πολιτιστικές δραστηριότητες», σύμφωνα με νιγηριανά μέσα ενημέρωσης.

Οι Σάσεξ εγκατέλειψαν το Ηνωμένο Βασίλειο και μετακόμισαν στην Αμερική όταν παραιτήθηκαν ως μέλη της βασιλικής οικογένειας τον Ιανουάριο του 2020. Η αποδοχή της πρόσκλησης από τον Χάρι και τη Μέγκαν – η πρώτη τους επίσκεψη στη Νιγηρία ως ζευγάρι – λέγεται ότι άφησε το αρχηγείο άμυνας της χώρας να νιώθει «τιμή» και «ευχαρίστως», σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων.

Η Μέγκαν Μαρκλ αποκάλυψε το 2022 ότι ανακάλυψε ότι είναι κατά 43% Νιγηριανή αφού έκανε ένα γενεαλογικό τεστ «πριν από μερικά χρόνια». Μιλώντας στο podcast της Archetypes στον Νιγηριανό-αμερικανό κωμικό Ziwe Fumudoh είπε: «Θα αρχίσω να εμβαθύνω σε όλα αυτά γιατί σε οποιονδήποτε έχω πει, ειδικά στις Νιγηριανές γυναίκες, είναι σαν «Τι!».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ