Βουλγαρία: Εξαρθρώθηκε με την συμβολή της ΕΥΠ κύκλωμα διακίνησης στρατιωτικού υλικού που θα κατέληγε στην Wanger

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε στρατιωτικό υλικό προχώρησαν οι αρχές της Βουλγαρίας έπειτα από πληροφορίες που μεταβίβασε στη γειτονική χώρα η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η ΕΥΠ μεταβίβασε την πληροφορία στις μυστικές υπηρεσίες της Βουλγαρίας, με τις αρχές της χώρας να προχωρούν στην σύλληψη 12 ατόμων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας Έλληνας που διατηρεί εταιρία στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), η οποία εμπορευόταν εξαρτήματα στρατιωτικού υλικού, όπως όπλα και βόμβες. Τα εξαρτήματα αυτά προορίζονταν για παραστρατιωτικές οργανώσεις της Ρωσίας, όπως η Wanger.

«Αποκαλύφθηκε ένα πολύπλοκο δίκτυο παράνομων προμηθειών», δήλωσε ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Βουλγαίας, Plamen Tonchev. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι Βούλγαροι, Ρώσοι, ένας Λευκορώσος και ένας Αλβανός.

Σύμφωνα με το sofiaglobe.com, το κύκλωμα δρούσε στην Σόφια, το Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), την Βάρνα και το Βέλικο Τέρνοβο από τις αρχές του 2021. Στον πυρήνα του δικτύου βρίσκονταν Ρώσοι πολίτες που χρηματοδότησαν τις προμήθειες. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν οπτικά σκοπευτικά και κυάλια, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι η εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία απέστειλε προϊόντα λογισμικού, αεροπορικούς ασυρμάτους και βαλλιστικά μέτρα.

Η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας της Βουλγαρίας, Maria Pavlova, δήλωσε ότι ο εξοπλισμός που εξήχθη περιλαμβάνει διάφορους τύπους αγαθών διπλής χρήσης, συμπεριλαμβανομένων οπτικών σκοπευτικών και αεροπορικού ραδιοεξοπλισμού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ