Βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Γάζα: Η Γαλλία καταδικάζει «σθεναρά»

Η διπλωματία της Γαλλίας καταδίκασε χθες Τρίτη «σθεναρά» τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας, για τον οποίο η Χαμάς κατηγόρησε τον στρατό του Ισραήλ, που το διέψευσε, την 11η ημέρα του πολέμου που πυροδότησε η επίθεση άνευ προηγουμένου μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου.

«Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο επιβάλλει σε όλους (…) την προστασία του άμαχου πληθυσμού», τόνισε σε σύντομο δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Κε ντ’ Ορσέ κάλεσε ταυτόχρονα να επιτραπεί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας «άμεσα».

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Τρίτη το βράδυ στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στην πόλη της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του θύλακα όπου κυβερνά η Χαμάς, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον ισραηλινό στρατό.

Ο Τσαχάλ από την πλευρά του υποστήριξε πως επρόκειτο για πλήγμα του νοσοκομείου κατά λάθος με ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από την οργάνωση Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, σύμμαχο της Χαμάς.

Μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, ιδίως από την Ιορδανία και τον Αραβικό Σύνδεσμο, που καταδίκασαν το Ισραήλ, ενώ διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στο Αμάν, στην Τύνιδα.

Έγινε την παραμονή της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ