Βλαντίμιρ Πούτιν: Fake οι ΦΩΤΟ από την πασχαλινή λειτουργία;

Οργιάζουν οι φήμες σχετικά με τη σωματική και ψυχική κατάσταση του Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς στις φωτογραφίες ή βίντεο, που έρχονται στη δημοσιότητα τους τελευταίους μήνες, ο Ρώσος πρόεδρος δείχνει αγνώριστος.

Πλέον τίθενται στο μικροσκόπιο όλες οι κινήσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν και όλοι προσπαθούν να διαγνώσουν τι συμβαίνει με τον πρόεδρο της Ρωσίας, τη στιγμή που ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πηγαίνει σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Ρώσων.

Η παρουσία του Πούτιν στην πασχαλινή λειτουργία στη Μόσχα πυροδότησε νέο γύρο φημών σχετικά με την υγεία του, καθώς αυτός έμοιαζε ασταθής, δάγκωνε τα χείλη και φαινόταν ταραγμένος.

Πάντως, υπάρχει έντονη υποψία ότι οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο ήταν από την περυσινή πασχαλινή λειτουργία, καθώς ο Πούτιν φαίνεται να φορά το ίδιο κοστούμι και έχει σχεδόν την ίδια όψη. Η μόνη διακριτή διαφορά στις φωτογραφίες είναι το χρώμα της γραβάτας του.

Ο Πούτιν φέρεται να παρευρέθη στην αναστάσιμη λειτουργία την Κυριακή το πρωί μαζί με τον δήμαρχο της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού. Τα αντικυβερνητικά Μέσα τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία εικάζουν ότι οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι fake από τη λειτουργία του περασμένου έτους, στις 2 Μαΐου 2021. Υπάρχουν μόνο λεπτές διαφορές στον φωτισμό και στο χρώμα της γραβάτας του Πούτιν μεταξύ των φωτογραφιών από τη λειτουργία του Πάσχα, προκαλώντας εικασίες ότι οι εικόνες έχουν παραποιηθεί. “Ο Πούτιν φορά το ίδιο κοστούμι και κρατά το ίδιο κερί με τον Μάιο του 2021” μετέδωσε το ρωσικό περιοδικό “The Village”.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα ήρθαν στη δημοσιότητα πλάνα του δείχνουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν να κρατά το τραπέζι μπροστά του κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Ο 69χρονος πρόεδρος έπιανε με τα δάχτυλα το τραπέζι και χτυπούσε το πόδι στο πάτωμα μανιωδώς, πυροδοτώντας νέες φήμες για την κατάσταση της υγείας του.

Επίσης, το Μέσο ερευνητικής δημοσιογραφίας της αντιπολίτευσης Agentstvo υποστήριξε ότι το υλικό από την παρουσία του Πούτιν στη λειτουργία, έδειχνε να έχει παραποιηθεί. “Στη μετάδοση της πασχαλινής λειτουργίας ο Πούτιν φαίνεται να εξαφανίζεται για μια στιγμή” ανέφερε το πρακτορείο. “Αυτό συνέβη κατά την αλλαγή πλάνου από ένα κοντινό με τον πρόεδρο σε ένα γενικότερο. Το σημείο όπου έπρεπε να στέκεται ο Πούτιν φαίνεται να είναι άδειο” προστίθεται.

Οι ισχυρισμοί διατυπώθηκαν από τον σύμβουλο του ουκρανικού Υπουργείου Εσωτερικών, Anton Herashchenko, ο οποίος είπε: “Οι σκηνοθέτες του Πούτιν πιάστηκαν ξανά να χρησιμοποιούν επεξεργασία βίντεο και [χειραγώγηση]. Αυτή τη φορά στην εκπομπή της πασχαλινής λειτουργίας”.

Το κανάλι Mozhem Obyasnit (We Can Explain) στο Telegram υποστήριξε: “Ο Πούτιν-2022 στη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού δεν διακρίνεται σχεδόν από τον Πούτιν-2021. Οι χρήστες των Social media, που μελετούν τις φωτογραφίες, αμφιβάλλουν ότι ο πρόεδρος παρευρέθη σε δημόσια εκδήλωση”. Μάλιστα, το κανάλι προέτρεψε τους ακολούθους του να εντοπίσουν τη διαφορά μεταξύ του Πούτιν φέτος και του περασμένου έτους.

Ορισμένοι σχολιάζουν ότι το πρόσωπό του έχει αλλάξει από πέρυσι παρά τις παρόμοιες εκφράσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ