Βίντεο ντοκουμέντο από το μακελειό στην τράπεζα του Λούιβιλ

Βίντεο ντοκουμέντο από το μακελειό στην τράπεζα του Λούιβιλ, έδωσε στη δημοσιότητα η τοπική αστυνομία. Στο βίντεο καταγράφεται η ηρωική προσπάθεια των δύο αστυνομικών που έφτασαν πρώτοι στο σημείο ενώ ήταν σε εξέλιξη η αιματηρή επίθεση, να σταματήσουν τον δράστη.

ΗΠΑ: Ένας στους πέντε Αμερικανούς δήλωσε ότι μέλος της οικογένειάς του σκοτώθηκε από πυροβόλο όπλο

Το βίντεο περιλαμβάνει πλάνα από τις στολές των δύο αστυνομικών, του νεαρού Νίκολας Γουίλτ που είχε πρόσφατα ενταχθεί στο Σώμα και του έμπειρου εκπαιδευτή του, Κόρι Γκάλογουεϊ.

Οι δύο άνδρες, που έφτασαν μόλις 3 λεπτά αφότου δέχτηκαν την κλήση, εμφανίζονται να προσπαθούν να μπουν στο κτίριο, όπου τους περιμένει ο δράστης, έχοντας στήσει ενέδρα σε ψηλότερο σημείο. Ο 25χρονος αρχίζει αμέσως να τους πυροβολεί. Οι δύο αστυνομικοί πέφτουν κάτω αλλά ο Γκάλογουεϊ καταφέρνει να ξανασηκωθεί γρήγορα και να κρυφτεί πίσω από μια γλάστρα.

ΗΠΑ: Ο μακελάρης του Λούιβιλ μετέδιδε live την εκτέλεση στο Ίντερνετ – Είχε νόμιμα αγοράσει το όπλο

 

Περιμένει μερικά δευτερόλεπτα μέχρι που ακούει περισσότερους πυροβολισμούς. Σηκώνει το κεφάλι και αναφωνεί «Να πάρει η ευχή!», πιθανόν βλέποντας τον συνάδελφό του πεσμένο και τραυματισμένο στο έδαφος. Ο 26χρονος Γουίλτ, που είχε αποφοιτήσει μόλις 10 μέρες πριν από την Ακαδημία, χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο μακελάρης του Λούιβιλ είχε νόμιμα αγοράσει το όπλο

Ο 23χρονος τραπεζικός υπάλληλος Κόνορ Στέρτζον πυροβόλησε και σκότωσε πέντε συναδέλφους του και τραυμάτισε άλλους εννέα ανθρώπους στο υποκατάστημα της Old National Bank όπου εργαζόταν. Έίχε αγοράσει νόμιμα το τυφέκιο εφόδου που χρησιμοποίησε στην επίθεση, ανέφερε σε δημοσιογράφους η αρχηγός της αστυνομικής διεύθυνσης του Λούιβιλ, Τζάκλιν Γκουίν-Βιλαροέλ. Το όπλο είχε αγοραστεί από κατάστημα στις 4 Απριλίου, διευκρίνισε.

Ο Στέρτζον πυροβολήθηκε και πέθανε αλλά δεν είναι σαφές ακόμα αν ο ίδιος έβαλε τέλος στη ζωή του ή αν σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του CNN, ο μακελάρης είχε μόλις ενημερωθεί ότι θα απολυόταν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ