Βίντεο: Η τρομακτική στιγμή που γέφυρα στην Αργεντινή παρασύρεται από κύμα λάσπης

Οι πλημμύρες στην βόρεια Αργεντινή προκάλεσαν ένα τεράστιο κύμα λάσπης που παρέσυρε βίαια μια ολόκληρη γέφυρα καθώς οι ντόπιοι έτρεχαν πανικόβλητοι. Το βίντεο – σοκ που καταγράφηκε στην επαρχία Καταμάρκα δείχνει μια ομάδα κατοίκων να κοιτάζει τον ορμητικό ποταμό Ρίνκον τη Δευτέρα έπειτα από μέρες έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή.

Στη συνέχεια, το ποτάμι ξεχυλίζει από ένα ξαφνικό κύμα νερού, λάσπης και βράχων, το οποίο συγκρούεται με τη μοναδική γέφυρα που οδηγεί έξω από την πόλη Rincon.

Αντί να σπάσει κάτω από το βάρος του ισχυρού κύματος, η γέφυρα σηκώνεται ακριβώς από το δρόμο και μεταφέρεται στο ορμητικό ποτάμι.

Οι μάρτυρες δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο από το να φωνάζουν τρομοκρατημένοι. Εκείνοι που στέκονταν πιο κοντά στην άκρη αναγκάστηκαν να τρέξουν καθώς τα λασπωμένα νερά άρχισαν να ανεβαίνουν ορμητικά στις όχθες και να πλημμυρίζουν τα μονοπάτια.

Η κατεστραμμένη γέφυρα ήταν η μοναδική στο είδος της στο Ρίνκον, απομονώνοντας την πόλη με λιγότερους από 600 κατοίκους από γειτονικά χωριά, ανέφερε ο νοτιοαμερικανικός σταθμός ειδήσεων teleSur .

Ο Ricardo Lescano, εκπρόσωπος της γειτονικής πόλης Saujil, σημείωσε ότι η γέφυρα εγκαινιάστηκε λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν, σύμφωνα με την εφημερίδα του Μπουένος Άιρες Pagina 12 . Κυβερνητικά στελέχη δήλωσαν ότι η γέφυρα Rincon ήταν μόνο μία από τις δύο που χάθηκαν λόγω των πρόσφατων πλημμυρών στην περιοχή.

«Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ωρών, σημειώθηκαν ισχυρές υπερχείλισεις στους ποταμούς Ρίνκον και Σιτζάν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Καταμάρκα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ