Βίντεο από drone: Περίεργη φάλαινα ακολουθεί καγιάκ

Σχεδόν 5.000 φάλαινες έχουν εντοπιστεί στα αυστραλιανά ύδατα κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας απογραφής που δείχνει ρεκόρ μετανάστευσης. Το βίντεο με μια τεράστια φάλαινα που ακολουθεί ένα καγιάκ ακριβώς έξω από τη διάσημη παραλία Bondi του Σίδνεϊ κάνει τον γύρο των social media τα τελευταία 24ώρα.

Ένας τυχερός καγιάκερ είχε μια ιδιαίτερη… συνάντηση που καταγράφηκε από drone. Στα εκπληκτικά πλάνα, μία τεράστια φάλαινα ακολουθεί το λευκό καγιάκ στα γαλαζοπράσινα νερά κοντά στην παραλία. Μάλιστα φαίνονται και κάποιοι να κολυμπούν σε μικρή απόσταση.

«Οι φάλαινες είναι πάντα μια απόλαυση καθώς περνούν από την ακτή κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής περιόδου», είπε ο Τζέισον Ιγκλέντεν, ο πιλότος του drone.

Ο Iggleden συχνά κινηματογραφεί θαλάσσια πλάσματα όπως καρχαρίες και φώκιες στις ακτές της Αυστραλίας – ανεβάζοντας πλάνα στην εφαρμογή του Drone Shark, η οποία παρέχει εικόνες παραλιών σε πραγματικό χρόνο και ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τους σέρφερ.

«Υπάρχει ένας υπέροχος κόσμος στο βαθύ μπλε και είχα την ικανότητα να τον μοιραστώ με το κοινό». είπε στο CNN. «Οι αλληλεπιδράσεις ανθρώπου και θαλάσσιας ζωής είναι πάντα τόσο συναρπαστικές και είναι μια υπενθύμιση σε όλους μας να εκτιμούμε, να σεβόμαστε και να συνυπάρχουμε με τους ωκεανούς μας».

Αύξηση του αριθμού των φαλαινών – «Κολυμπούν πιο κοντά στην ακτή»

Κάθε χρόνο, ειδικοί και μέλη του κοινού κατευθύνονται στις ακτές της Νέας Νότιας Ουαλίας για να πραγματοποιήσουν την ετήσια καταμέτρηση και η απογραφή της Κυριακής είχε ως αποτέλεσμα τον υψηλότερο αριθμό (4.792 φαλαινών) που εντοπίστηκε ποτέ.

Πολλές από τις φάλαινες εντοπίστηκαν λίγα μέτρα μακριά από την ακτή, σύμφωνα με τον Steve Trikoulis, αντιπρόεδρο του Οργανισμού για τη Διάσωση και την Έρευνα των Κητών (ORRCA). «Ταξίδεψαν στο Queensland και στο Hervey Bay για να κάνουν μωρά», είπε στο CNN. «Ήταν συναρπαστικό για τους ανθρώπους (στην ακτή) να τις βλέπουν… να χοροπηδούν και να ξεπροβάλλουν σε εντυπωσιακές βουτιές».

Ο καλύτερος καιρός και το καθαρότερο νερό ήταν μόνο μερικοί παράγοντες που συνέβαλαν στην αύξηση του αριθμού των φαλαινών φέτος, πρόσθεσε.

«Οι αριθμοί είναι υγιείς και σίγουρα έχουν αυξηθεί», τόνισε. «Δεν έχουμε δει ποτέ τόσες πολλές, τόσο νωρίς στη σεζόν και πιστεύουμε ακράδαντα ότι οφείλεται στον καλύτερο καιρό. Τις έχουμε δει επίσης να κολυμπούν πιο κοντά στην ακτή».

Είναι γνωστό ότι οι καμπουροφάλαινες κολυμπούν μεγάλες αποστάσεις κάθε χρόνο και έχουν μια από τις μεγαλύτερες μεταναστεύσεις από οποιοδήποτε άλλο θηλαστικό. Το ετήσιο ταξίδι μετ’ επιστροφής τους μεταξύ Ιουνίου και αρχές Σεπτεμβρίου καλύπτει έως και 6.214 μίλια (10.000 χιλιόμετρα).

Ξεκινώντας από την Ανταρκτική, κολυμπούν σε μεγάλες ομάδες μέχρι την Αυστραλία – φτάνοντας στη βορειοανατολική πολιτεία του Κουίνσλαντ. Η περιοχή είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της χώρας για παρακολούθηση φαλαινών. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας, Υδάτων και Περιβάλλοντος της Αυστραλίας, οι φάλαινες περνούν τα καλοκαίρια τρώγοντας σε υποτροπικά νερά, όπου επίσης ζευγαρώνουν και γεννούν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ