Εύβοια: Περιπέτεια για 43χρονη και 13χρονο – Έκαναν SUP και χάθηκαν τα ίχνη τους

Περιπέτεια για μια 43χρονη και έναν 13χρονο που έκαναν όρθια κωπηλατική σανίδα (SUP) στη θαλάσσια περιοχή των Σκορπονερίων στην Εύβοια και χάθηκαν. Αμέσως στο Λιμενικό σήμανε συναγερμός.

Στελέχη των Λιμενικών Αρχών Χαλκίδας, Λάρυμνας και Αιδηψού άρχισαν αμέσως τις έρευνες.  Τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και τα ιδιωτικά σκάφη Α/Κ-Ε/Π “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Σ.Χ. 2654, Α/Κ-Ε/Π “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ” Ν.Χ. 499, Τ/Χ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Τ.Χ. 785 και το βοηθητικό σκάφος ιχθυοκαλλιέργειας “ΑΛΕΞΑΒΑΣ” Ν.Χ.1017.

Στη συνέχεια, το «ΑΛΕΞΑΒΑΣ», με επιβαίνοντα εθελοντή διασώστη, εντόπισε τους αγνοούμενους σε βραχώδη περιοχή στο ακρωτήριο «ΓΚΑΤΖΑ» μέσα στον όρμο Σκορπονερίου, τους περισυνέλεξε και τους μετέφερε με ασφάλεια σε παρακείμενη προβλήτα, καλά στην υγεία τους.

Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και εθελοντή διασώστη και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ