Βαρτζόπουλος: Η έννοια της γυναικοκτονίας έχει βιολογική βάση, το θηλυκό είναι για να τίκτει

Τη θέση ότι «είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι το επιθετικό, κατά συνέπεια η έννοια της γυναικοκτονίας πραγματικά έχει μια βιολογική βάση», υποστήριξε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Livemedia.

Βαρτζόπουλος: Η Μπακογιάννη δεν εννοούσε ότι έγινε νοθεία το 2009

Ο κ. Βαρτζόπουλος, υποστήριξε ότι «σε όλη την πανίδα, το σε κάθε μορφή έμβιου όντος το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε γίνεται στην αγέλη, είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό κατά συνέπεια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».

Σημείωσε, επίσης, ότι ένας επιθετικός άνθρωπος «είναι γεννημένος επιθετικός και επειδή ο τρόπος με τον οποίο έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει αυτή την επιθετικότητα. Εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι όταν διαπιστώνουμε σε πρώιμη φάση μια τέτοια επιθετικότητα, αυτή την επιθετικότητα να τη βάλουμε μέσα σε κοινωνικά κανάλια, δηλαδή αυτή η επιθετικότητα να εξυπηρετεί τους σκοπούς αυτής της κοινωνίας, δηλαδή να έχει ένα αξιακό σύστημα το οποίο να εξυπηρετεί την κοινωνία. Δηλαδή, να μη σκοτώνεις ή να μην επιτίθεσαι για να κλέψεις, να επιτίθεσαι στον εχθρό της πατρίδας, ή να επιτίθεσαι στον εχθρό της κοινωνίας».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, αρκετά σημαντικό κομμάτι ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας «θα καταλήξει κάποια στιγμή να έχει μια χρόνια μορφή ψυχοπαθολογίας, αρρώστιας δηλαδή. Αυτή τη νέα χρονιότητα να την ανιχνεύουμε σε πολύ πρώιμο στάδιο, έτσι ώστε και να προσπαθούμε να την αντιμετωπίσουμε και σε περίπτωση που δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, εύκολα να στέλνουμε αυτούς τους ανθρώπους σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης δηλαδή να τους κρατάμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην οικογένειά τους, στη δουλειά τους και στην κοινωνία».

Επισήμανε, ακόμη, ότι στόχος είναι τα περιστατικά να γίνονται «αντιληπτά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και από την αρχή να παίρνουν τον δρόμο που πρέπει να πάρουν, δηλαδή να έχουν την αντιμετώπιση στις δομές. Η πλοήγησή τους δηλαδή στις δομές που υπάρχουν να γίνεται με έναν τρόπο συνεκτικό και εύκολα παρακολουθήσιμο από επιστημονικής πλευράς».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ