Βασίλισσα Ράνια: «Η σιωπή είναι εκκωφαντική» – Κατηγορεί τη Δύση για «δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας κατηγόρησε τους δυτικούς ηγέτες για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» επειδή δεν καταδίκασαν τους θανάτους αμάχων από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, καθώς ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς απειλεί να αποσταθεροποιήσει τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Αράβων ηγετών.

Γάζα: «Αν δεν βρούμε καύσιμα, θα είναι η θανατική ποινή για τους ασθενείς», λέει διευθυντής νοσοκομείου

Μιλώντας στην Κρίστιαν Αμανπούρ του CNN σε μια αποκλειστική συνέντευξη, η βασίλισσα Ράνια είπε: «Οι άνθρωποι σε όλη τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας, είμαστε απλώς σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι από την αντίδραση του κόσμου σε αυτήν την καταστροφή που εκτυλίσσεται. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είδαμε ένα κραυγαλέο διπλό πρότυπο στον κόσμο».

«Όταν συνέβη η 7η Οκτωβρίου, ο κόσμος στάθηκε αμέσως και κατηγορηματικά στο πλευρό του Ισραήλ και του δικαιώματός του να υπερασπιστεί τον εαυτό του και καταδίκασε την επίθεση που συνέβη… αλλά αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είναι μια σιωπή στον κόσμο» πρόσθεσε στο CNN.

Το Ισραήλ κήρυξε «πλήρη πολιορκία» στη Γάζα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου από την παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς, η οποία ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας.

Η πολιορκία είχε ως αποτέλεσμα ανελέητες αεροπορικές επιδρομές στην πυκνοκατοικημένη Γάζα και αποκλεισμό ζωτικών προμηθειών –συμπεριλαμβανομένων τροφίμων και νερού– σε ολόκληρο τον πληθυσμό της απομονωμένης λωρίδας.

«Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία που υπάρχει τέτοιος ανθρώπινος πόνος και ο κόσμος δεν ζητά καν κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε η βασίλισσα Ράνια. «Έτσι η σιωπή είναι εκκωφαντική – και για πολλούς στην περιοχή μας, κάνει τον δυτικό κόσμο συνένοχο» τόνισε.

«Μας λένε ότι είναι λάθος να σκοτώνεις μια οικογένεια, μια ολόκληρη οικογένεια, υπό την απειλή όπλου, αλλά είναι εντάξει να τους βομβαρδίσεις μέχρι θανάτου; Θέλω να πω, υπάρχει ένα κραυγαλέο διπλό πρότυπο εδώ. Είναι απλά σοκαριστικό για τον αραβικό κόσμο» υπογράμμισε.

Τα τελευταία στοιχεία από το ελεγχόμενο από τη Χαμάς Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα σε περισσότερους από 5.000, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 2.000 παιδιά. Τουλάχιστον 35 εργαζόμενοι του ΟΗΕ έχουν επίσης σκοτωθεί.

Τα Ηνωμένα Έθνη και πολλές υπηρεσίες αρωγής ζητούν επειγόντως κατάπαυση του πυρός και για ελεύθερη κυκλοφορία ανθρωπιστικής βοήθειας στον ολοένα και πιο απελπισμένο πληθυσμό. Οι γιατροί που εργάζονται στην περιοχή προειδοποιούν εν τω μεταξύ ότι οι ελλείψεις ρεύματος απειλούν τις ζωές των πιο ευάλωτων ασθενών τους, συμπεριλαμβανομένων των βαριά τραυματισμένων και πρόωρων βρεφών που χρειάζονται θερμοκοιτίδες.

«Ως μαμά, έχουμε δει παλαιστίνιες μητέρες που πρέπει να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους στα χέρια τους – γιατί οι πιθανότητες να πεθάνουν από βομβαρδισμό, είναι τόσο μεγάλες. Θέλω απλώς να υπενθυμίσω στον κόσμο ότι οι παλαιστίνιες μητέρες αγαπούν τα παιδιά τους όσο κάθε άλλη μητέρα στον κόσμο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ