Αποστολή Ισραήλ: Έφοδος αυτοκτονίας της Χαμάς από θαλάσσης στην Ασκελόν – Ηχητικό ντοκουμέντο μετά το μακελειό

Τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα πιέζει για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης, τουλάχιστον 8 μέλη της Χαμάς κατάφεραν να βγουν μέσα από τα υπόγεια τούνελ της Γάζας στα παραλία κοντά στην Ασκελόν, επιχειρώντας νέο αιματοκύλισμα.

Δυτική Όχθη: Ισραηλινό πλήγμα στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν – Τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι νεκροί

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

Άγνωστος αριθμός – τουλάχιστον 8 λένε οι πηγές πληροφόρησης στο Ισραήλ – τρομοκρατών της Χαμάς προσπάθησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ από την Λωρίδα της Γάζας μέσω της θάλασσας και σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις του ισραηλινού ναυτικού, λέει ο στρατός – IDF.

Οι ανταλλαγές πυρών στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου κλιμακώνονται

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δεν διευκρινίζουν πόσοι δύτες της Χαμάς επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ, αλλά δημοσιεύματα εβραϊκών Μέσων Ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον 4 τρομοκράτες σκοτώθηκαν.

Σε έκθεση  αναφέρεται ότι ο αριθμός των τρομοκρατών της Χαμάς που σκοτώθηκαν ανέρχεται σε 8. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σήμανε συναγερμός ύποπτης διείσδυσης στις παραμεθόριες κοινότητες Ζικίμ και Καρμία.

Ισραηλινά πλήγματα στη Συρία ως αντίποινα για τις ρουκέτες προς τα υψίπεδα του Γκολάν

Το IDF αναφέρει ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε επίσης αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός συγκροτήματος μέσα στην Γάζα, από το οποίο ξεκίνησαν οι τρομοκράτες. Οι δυνάμεις συνεχίζουν να σαρώνουν την περιοχή, προσθέτει το IDF.

Ηχητικό μακελειού

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον πλήρη έλεγχο και την αποκατάσταση των κοινοτήτων που επλήγησαν από την εισβολή και τη σφαγή της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας – ISA και ο IDF εντόπισαν ένα τηλέφωνο που ανήκε σε μια από τις δολοφονημένες γυναίκες και που χρησιμοποιήθηκε από έναν από τους τρομοκράτες.

Σε αυτό το τηλέφωνο, βρέθηκε μια ηχογράφηση συνομιλίας μεταξύ του τρομοκράτη και της οικογένειάς του στην Λωρίδα της Γάζας, στην οποία πανηγυρίζει για τη σφαγή που διέπραξε κατά των Εβραίων. Η ηχογράφηση αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά χθες το απόγευμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σε αυτή φέρεται ο τρομοκράτης να μιλά με την μητέρα του στην οποία λέει ότι σκότωσε Εβραίους κι αυτή να τον συγχαίρει και να τον παρακινεί να επιστρέψει σπίτι.

Ακούστε τη συνομιλία του τρομοκράτη με την οικογένειά του από το τηλέφωνο ενός εκ των δολοφονηθέντων:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ