Δυτική Όχθη: Ισραηλινό πλήγμα στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν – Τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι νεκροί

Δυνάμεις του ισραηλινού στρατού που διεξήγαγαν νυχτερινή έφοδο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη δέχθηκαν πυρά που ανταπέδωσαν με πλήγμα drone, γνωστοποίησε το γενικό επιτελείο, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, τουλάχιστον δυο Παλαιστίνιοι να σκοτωθούν.

Σύμφωνα με τον Τσαχάλ, τον στρατό του Ισραήλ, ένοπλοι Παλαιστίνιοι «άνοιξαν πυρ και εκσφενδόνισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς» εναντίον δυνάμεών του που επιχειρούσαν στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν, στη βόρεια Δυτική Όχθη. Χρησιμοποιήθηκε drone εναντίον τους και διαπιστώθηκε πως υπήρξαν απευθείας «πλήγματα».

Κατά την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, πέρα από τους δυο νεκρούς, υπάρχουν επίσης τραυματίες.

Πρόκειται για την τρίτη φορά που χρησιμοποιούνται αεροπορικά μέσα στη Δυτική Όχθη αφότου κηρύχθηκε πόλεμος εναντίον της Χαμάς και άρχισαν οι σφοδροί κι ακατάπαυστοι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την άνευ προηγουμένου επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου.

Στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν, που θεωρείται προπύργιο παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων, εξαπολύθηκε ισραηλινή ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση νωρίτερα φέτος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ