Βασιλιάς Κάρολος: Θέλει τον Χάρι και την Μέγκαν στη στέψη του – Η μεσολάβηση για συμφωνία και οι φόβοι του Ουίλιαμ

Ο βασιλιάς Κάρολος θέλει ο γιος του, πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ να παρευρεθούν στη στέψη του. Μάλιστα, ήδη ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι να μεσολαβήσει σε μια συμφωνία με τους Σάσεξ. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει αντιρρήσεις για το θέμα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα The Mail on Sunday.

Βασιλιάς Κάρολος: «Σπάει» την παράδοση αιώνων στην τελετή στέψης του

Ο Κάρολος θέλει ο Τζάστιν Γουέλμπι να συνάψει συμφωνία με τους γιους του που θα επέτρεπε στον Χάρι και την Μέγκαν να δώσουν το “παρών” στην τελετή του Αβαείου του Γουέστμινστερ τον Μάιο, λένε ανώτερες πηγές κοντά στο Παλάτι Λάμπεθ.

Πολλά ήταν τα ερωτήματα για το εάν οι Σάσεξ θα πάνε στην εκδήλωση υψηλού προφίλ από τότε που αποχώρησαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα – και ειδικά μετά τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του Χάρι, Spare, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, που περιείχε μια σειρά από σοβαρές επιθέσεις σε μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Γιατί δεν ήρθαν στην Ελλάδα ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

Πρώτη συνέντευξη για τον βασιλιά Κάρολο;

Όλα αυτά εν μέσω αναφορών ότι ο βασιλιάς Κάρολος σκέφτεται να δώσει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη πριν από τη στέψη.

Βασιλιάς Κάρολος: Αυτά είναι τα χαρτονομίσματα με το πορτρέτο του

Ο βασιλιάς λέγεται πως πιστεύει ότι η απουσία του Χάρι και της Μέγκαν στη στέψη θα αποσπούσε την προσοχή περισσότερο από την παρουσία τους, γι’ αυτό είναι διατεθειμένος να κάνει παραχωρήσεις για να τους πείσει να παρευρεθούν.

Αλλά ο Ουίλιαμ φαίνεται ότι ανησυχεί ότι ο αδελφός του θα χρησιμοποιήσει την εκδήλωση για να οργανώσει ένα «κόλπο» που θα επισκίαζε την εκδήλωση. Πηγές λένε ότι ο Χάρι θα μπορούσε να έχει εγγυημένη θέση υψηλού προφίλ στο Αβαείο ή μια άτυπη διαβεβαίωση ότι θα μπορέσει να διατηρήσει τους τίτλους του ως κίνητρο για να παρευρεθεί.

Ωστόσο, ο Ουίλιαμ φοβάται ότι, εκτός εάν η επίσκεψη του Χάρι είναι αυστηρά προγραμματισμένη, θα μπορούσε να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας, για παράδειγμα, πηγαίνοντας μια βόλτα σε μια στερημένη συνοικία του Λονδίνου με την Μέγκαν. Μια πηγή είπε: «Το θέμα της ουσίας είναι αν θα παρευρεθούν στη στέψη και αν παραστούν, υπό ποιους όρους και προϋποθέσεις. Η οικογένεια είναι διχασμένη και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Χάρι έχει πάρει συμβουλές να μην συμφωνήσει σε τίποτα σε αυτή τη φάση και να «παίξει σκληρό παιχνίδι» μέχρι την τελευταία στιγμή, κάτι που κάνει τις διαπραγματεύσεις μαζί του πολύ δύσκολες».

Το στρατόπεδο του Χάρι κατέστησε σαφές ότι ενώ μπορεί να αποφασίσει κάποια στιγμή να απορρίψει τους τίτλους του με δική του θέληση, αντιτίθεται στην ιδέα να τους αφαιρέσουν με τη βία. Χθες το βράδυ, τόσο το παλάτι Lambeth όσο και το παλάτι του Μπάκιγχαμ αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ μια πηγή κοντά στον πρίγκιπα Ουίλιαμ είπε ότι δεν γνώριζαν για τέτοιες διαπραγματεύσεις για τη στέψη.

Οι εκπρόσωποι του Χάρι δεν απάντησαν σε αίτημα για σχόλιο.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ