Βασιλιάς Κάρολος: Αυτά είναι τα χαρτονομίσματα με το πορτρέτο του

Η τράπεζα της Αγγλίας δημοσίευσε το σχέδιο των χαρτονομισμάτων με τον βασιλιά Κάρολο, σήμερα 20 Δεκεμβρίου 2022. «Το πορτρέτο του Βασιλιά θα εμφανίζεται και στα τέσσερα πολυμερή τραπεζογραμμάτια μας (£5, £10, £20 και £50). Το υπόλοιπο σχέδιο στα χαρτονομίσματα θα παραμείνει το ίδιο» αναφέρει η ανακοίνωση της τράπεζας.

Βασιλιάς Κάρολος: Θα καλέσει στην τελετή στέψης τον Χάρι και την Μέγκαν

«Η εικόνα του Βασιλιά θα εμφανίζεται στο μπροστινό μέρος των τραπεζογραμματίων, καθώς και στο διαφανές παράθυρο ασφαλείας. Μπορείτε να ελέγξετε για την γνησιότητα αυτά τα χαρτονομίσματα με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να ελέγξετε τα πολυμερή τραπεζογραμμάτια μας με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’» τονίζεται.

Η πίσω όψη των χαρτονομισμάτων θα παραμείνει αμετάβλητη – τα τρέχοντα σχέδια διαθέτουν πορτρέτα των Winston Churchill, Jane Austen, JMW Turner και Alan Turing στην πίσω όψη των χαρτονομισμάτων των 5, £10, £20 και £50, αντίστοιχα.

Ο βασιλιάς Κάρολος αρνήθηκε να δεχτεί τις κλήσεις του πρίγκιπα Χάρι – «Δεν είμαι τράπεζα»

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, κυκλοφόρησαν τα πρώτα νομίσματα που έφεραν το επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ’.

Ο βασιλιάς Κάρολος έσπασε το πρωτόκολλο και φίλησε σχεδιάστρια μόδας -«Μεγαλειότατε, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω»

Πότε κυκλοφορήσουν;

Αναμένουμε ότι τα νέα τραπεζογραμμάτια θα τεθούν σε κυκλοφορία έως τα μέσα του 2024.

Τι θα γίνει με τα τραπεζογραμμάτια της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’;

Θα εξακολουθείτε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε πολυμερή τραπεζογραμμάτια με το πορτρέτο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Τα χαρτονομίσματα με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β και τον Βασιλιά θα κυκλοφορούν ταυτόχρονα.

Τα νέα τραπεζογραμμάτια θα εκτυπωθούν μόνο για να αντικαταστήσουν αυτά που έχουν φθαρεί και για να καλύψουν τη συνολική αύξηση της ζήτησης για τραπεζογραμμάτια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ