UFO: Είμαστε τελικά μόνοι στο σύμπαν; – Έξι περιπτώσεις που θα σας κάνουν να αναρωτιέστε – ΦΩΤΟ

Οι επιστήμονες για να εξετάσουν στα σοβαρά μία υπόθεση UFO (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα), πρέπει να έχουν στην διάθεσή του πολλά δεδομένα, όπως αυτόπτες μάρτυρες, ραντάρ, δεδομένα θερμότητας από θερμική απεικόνιση, βίντεο και φωτογραφίες που έχουν καταγραφεί από πολλές γωνίες και σε διαφορετικές συσκευές.

Ενώ ο στρατός των ΗΠΑ έχει αναγνωρίσει δημοσίως ότι κατέχουν ακριβώς αυτού του είδους τα δεδομένα για υποθέσεις UFO, τα καλύτερα στοιχεία παραμένουν απόρρητα.

Το πρόβλημα για το ευρύ κοινό είναι ότι το να βλέπεις είναι να πιστεύεις. Πολλοί άνθρωποι θα συμβιβάζονταν με τουλάχιστον μία απλή, καθαρή φωτογραφία. Για μία και μόνο φορά να υπάρξει κάτι καθαρό, συναρπαστικό και όχι θολό.

Όπως αναφέρει η DailyMail, έως ότου οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου δημοσιοποιήσουν τα πλήρη αρχεία που διαθέτουν για τα UFO, υπάρχουν έξι περιπτώσεις που είναι ήδη διαθέσιμες στο ευρύ κοινό. Μάλιστα μερικές από αυτές έρχονται με επιβεβαιωτικά δεδομένα ραντάρ και εκατοντάδες αυτόπτες μάρτυρες.

Kumburgaz, Τουρκία: 2007-2009

Στιγμιότυπα από βίντεο που τραβήχτηκαν επί τρία χρόνια από φύλακα στην τουριστική εγκατάσταση Yeni Kent στην Τουρκία φαίνεται να δείχνουν δύο επιβαίνοντες σε κάποιο όχημα να κοιτάζουν έξω. Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι σκεπτικιστές στο φόρουμ απομυθοποίησης Metabunk συζητούν για τα βίντεο αυτά, χωρίς να έχουν βγάλει σαφή συμπεράσματα.

Υπάρχουν αρκετές υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των φώτων κοντά στην κορυφή ενός μακρινού κρουαζιερόπλοιου και μιας πονηρής φάρσας που περιλαμβάνει την αντανάκλαση ενός μικρού μεταλλικού δακτυλίου, αλλά δεν υπάρχει συμφωνία για τον τι ακριβώς απεικονίζει η εικόνα.

Αλλά οι σκεπτικιστές στην ανάλυσή του δεν έχουν λάβει υπόψιν τους, τους αυτόπτες μάρτυρες που υπήρχαν δίπλα στον φύλακα. Το 2009, 8 ή 9 ακόμη άνθρωποι είδαν επίσης το παράξενο UFO σε σχήμα δίσκου να αιωρείται στον ουρανό και να αστράφτει κάτω από ένα λαμπερό φεγγάρι. Ένας μάρτυρας, ένας ερευνητής UFO ονόματι Roger Leir, παρακολούθησε προσωπικά καθώς ο φύλακας τράβηξε βίντεο με το ασυνήθιστο αυτό αντικείμενο.

«Αυτό το βίντεο τραβήχτηκε από την οργάνωση UFO Sirius σε ένα πανεπιστήμιο στην Κωνσταντινούπολη και οι οπτικοί φυσικοί τους το πέρασαν με εκτενή ανάλυση», όπως είπε αργότερα ο Leir στη ραδιοφωνική εκπομπή Coast to Coast AM.

«Το βίντεο έπαιζε σε όλες τις μεγάλες τηλεοπτικές εκπομπές στην Τουρκία. Δεν υπήρξε καμία παραποίηση, κανένα κόλπο της κάμερας» τόνισε ο Leir.

UFO Τουρκία

UFO Τουρκία

UFO Τουρκία

Weyauwega, Γουινσκόνσιν – Φεβρουάριος 2003

Η μη στρατιωτική ερευνητική ομάδα UFO, «UFO Wisconsin» ανέφερε ότι έλαβε δύο στιγμιότυπα «χαμηλής ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής» ενός σκάφους σε σχήμα πιάτου, τα οποία τραβήχτηκαν από μια μητέρα που φωτογράφιζε τον γιο της να κάνει έλκηθρο στην πόλη Weyauwega του Ουισκόνσιν.

«Η γενική τοποθεσία ήταν ακριβώς βόρεια της Main Street στην ανατολική πλευρά του Highway 110 και νότια των γραμμών του Wisconsin Central Railroad», ανέφερε στην ομάδα η μητέρα, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. «Το αντικείμενο πέρασε σχεδόν από πάνω μας και μετά κατευθύνθηκε νότια προς τις γραμμές του τρένου», είπε στην ομάδα, στην οποία επικεφαλής είναι ο Noah Voss. «Θυμάμαι ότι ο γιος μου με ρωτούσε ξανά και ξανά τι ήταν. Και δεν είχα ιδέα» είπε ακόμη η μητέρα.

Η ομάδα «UFO Wisconsin» ανέφερε ότι πραγματοποίησαν ανάλυση στις εικόνες που έδειξε ότι οι εικόνες δεν είχαν παραποιηθεί. «Αν είναι αληθινές, αυτές οι εικόνες είναι μερικές από τις πιο καθαρές που έχω δει από έναν ιπτάμενο δίσκο που πετάει χαμηλά μέρα μεσημέρι», τόνισε ο Voss.

UFO Γουινσκόνσιν

UFO Γουινσκόνσιν

Stephenville, Τέξας – 8 Ιανουαρίου 2008

Εκατοντάδες πολίτες σε όλο το Stephenville του Τέξας ανέφεραν ότι είδαν UFO πάνω από τα σπίτια τους από τον Νοέμβριο του 2007 έως τον Μάρτιο του 2008 — και, μια νύχτα του Ιανουαρίου 2008, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ καταδίωκαν ένα γιγάντιο μυστηριώδες αντικείμενο.

Οι μαζικές θεάσεις έγιναν είδηση σε όλη τη ώρα, με κάλυψη από το Associated Press, τους Los Angeles Times και το National Public Radio. Το περιστατικό με τη μεγαλύτερη δημοσιότητα συνέβη στις 8 Ιανουαρίου 2008, όταν 19 μάρτυρες εντόπισαν το UFO να περνά δυτικά από το Δουβλίνο του Τέξας στο Stephenville και στη συνέχεια να καταδιώκεται ξανά από Αμερικανούς στρατιωτικούς πιλότους.

Ένας μάρτυρας, ένας πιλότος και επιχειρηματίας ονόματι Steve Allen, είπε σε ερευνητές του Mutual UFO Network (MUFON) ότι αυτό το UFO ήταν, σύμφωνα με την έκθεσή τους, «ένα μεγάλο αντικείμενο μήκους ενός μιλίου και μισού μιλίου πλάτους, που απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς ήχο, κυνηγημένο από αεροσκάφη που έσπασαν το φράγμα του ήχου».

Το γεγονός της 8ης Ιανουαρίου 2008 επιβεβαιώθηκε περαιτέρω αργότερα εκείνο το έτος, όταν ο συνταξιούχος μετεωρολόγος William Puckett, που είχε δουλεύει στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος, έλαβε δεδομένα ραντάρ doppler. Η ανάλυση του Puckett επιβεβαίωσε ότι ένα μεγάλο αντικείμενο ή φαινόμενο εμφανίστηκε όντως πάνω από το Stephenville την νύχτα της 8ης Ιανουαρίου 2008.

UFO Τέξας

Μάλιστα ένα βίντεο διάρκειας περίπου 15 λεπτών από κάτοικο της περιοχής, που κατέγραψε ένα άλλο UFO στις 19 Ιανουαρίου 2008 Stephenville, φάνηκε να επιβεβαιώνει τους εκατοντάδες πολίτες μάρτυρες και δεδομένα ραντάρ doppler.  Το βίντεο δείχνει μια πολύχρωμη λωρίδα φωτός που στροβιλίζεται και περιστρέφεται στον ουρανό σε μια σειρά μη αεροδυναμικών ελιγμών.

Μία υπόθεση από τον οπτικό φυσικό του Πολεμικού Ναυτικού και ερευνητή UFO, Bruce Maccabee, αναφέρει ότι στο βίντεο φαίνεται ένα μακρινό αστέρι που κινηματογραφήθηκε από άνθρωπο με ασταθές χέρι.

Όμως αυτό που κάνει αυτές τις εικόνες τόσο συναρπαστικές είναι ότι εμφανίστηκαν ενώ υπάρχουν πάνω από 300 μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων για UFO και δεδομένα από ραντάρ doppler.

UFO Τέξας

UFO Τέξας

McMinnville, Όρεγκον – 11 Μαΐου  1950

Από τότε που έκαναν την πρεμιέρα τους στο περιοδικό LIFE τον Ιούνιο του 1950, οι φωτογραφίες UFO στο McMinnville παραμένουν δύο από τις πιο διάσημες και διεξοδικά μελετημένες εικόνες «ιπτάμενων δίσκων» στη σύγχρονη ιστορία.

Τραβηγμένες από τον αγρότη του Όρεγκον, Paul Trent, οι φωτογραφίες εξετάστηκαν εξονυχιστικά από τον επιστήμονα William Hartmann, που έχει κερδίσει το μετάλλιο Carl Sagan, από τον οπτικό φυσικό του Ναυτικού των ΗΠΑ, Bruce Maccabee και τον πρώην αναλυτή δορυφορικών εικόνων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, François Louange.

UFO Όρεγκον

«Αυτή είναι μια από τις λίγες αναφορές UFO στις οποίες όλοι οι παράγοντες που διερευνήθηκαν, γεωμετρικοί, ψυχολογικοί και φυσικοί φαίνεται να συνάδουν με τον ισχυρισμό ότι ένα εξαιρετικό ιπτάμενο αντικείμενο, ασημί, μεταλλικό, σε σχήμα δίσκου, με διάμετρο δεκάδων μέτρων και προφανώς τεχνητό, πέταξε μπροστά σε δύο μάρτυρες», έγραψε ο Hartmann.

Το 1975, ο Bruce Maccabee, ο οπτικός φυσικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, κατάφερε να εντοπίσει τα αρχικά αρνητικά φωτογραφιών του Trent σε μια προσπάθεια να προσδιορίσει εάν το αγνώστων στοιχείων αντικείμενο μπορεί να είναι ένα μοντέλο που κρέμεται από μια χορδή. «Κανείς δεν βρήκε το νήμα», είπε ο Maccabee στην DailyMail.com, «αλλά αν ο Trent ήταν τυχερός και έτυχε να διαλέξει ένα νήμα που δεν ήταν σταθερό μαύρο, αλλά ήταν λευκό ή γκριζωπό, δεν θα μπορούσατε να το δείτε ούτως ή άλλως».

Το 2013, ο Γάλλος ειδικός δορυφορικής απεικόνισης François Louange και μια ομάδα επιστημόνων υπολογιστών ισχυρίστηκαν ότι βρήκαν στοιχεία «φάρσας» με ένα  αποκλειστικό λογισμικό που είχαν αναπτύξει, το IPACO, σχεδιασμένο να ανιχνεύει λεπτές οπτικές αλλαγές: σαν ένα λεπτό νήμα στον ομοιόμορφο γκρίζο ουρανό μεταξύ των UFO και τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Αν υπάρχει ένα μάθημα για το διαρκές μυστήριο του McMinnville, είναι ότι οι στατικές, δισδιάστατες εικόνες UFO δεν είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε δεδομένα, με αποτέλεσμα η χρησιμότητά τους ως αποδεικτικά στοιχεία να είναι αρκετά χαμηλή. «Μια φωτογραφία δεν κάνει ένα UFO».

UFO Όρεγκον

Lake Cote, Κόστα Ρίκα – 4 Σεπτεμβρίου 1971

Ο φωτογράφος Sergio Loaiza, που εργαζόταν για το «Instituto Geográfico Nacional» της Κόστα Ρίκα, τράβηξε την παρακάτω εικόνα το 1971, ενώ πετούσε για να μετρήσει τις πλωτές οδούς για το έργο του φράγματος Arenal της χώρας.

Το UFO, ένας κλασικός ασημένιος μεταλλικός ιπτάμενος δίσκος της δεκαετίας του 1950, είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις αντικειμένου που φωτογραφήθηκε από ψηλά από υψόμετρο τεκμηριωμένο από την κυβέρνηση, το οποίο βοήθησε τους ερευνητές να εντοπίσουν το μέγεθός του.

UFO Κόστα Ρίκα

Το κρατικό εργαστήριο που επεξεργάστηκε για πρώτη φορά τη φωτογραφία υπολόγισε τη διάμετρο του δίσκου σε σχεδόν 220 πόδια (67 μέτρα). Η δημοσιογράφος Leslie Kean, η οποία έχει γράψει αρκετές και σημαντικές ιστορίες για UFO για τους New York Times και την Boston Globe, έχει τη συγκεκριμένη φωτογραφία σε κορνίζα στον τοίχο του σπιτιού της προς τιμήν της ιστορικής της σημασίας.

«Αυτό που είναι σημαντικό για αυτό είναι ότι ήταν μια κυβερνητική φωτογραφία», είπε ο Kean στο New Yorker Radio Hour. «Υπάρχει μια σαφής αλυσίδα φύλαξης». «Ήταν πάντα στην κατοχή της κυβέρνησης της Κόστα Ρίκα, άρα είναι αυθεντική και εντελώς ανεξήγητη».

Tepoztlán, Μεξικό – 7 Ιουνίου 1992

Στις 23 Μαρτίου 1981, ένας φωτογράφος που τραβούσε εικόνες της ανατολής του ηλίου πάνω από τον Εθνικό Δρυμό Ajusco, φέρεται να αποθανάτισε ένα πορτοκαλί UFO. Η υπόθεση τράβηξε την προσοχή του ψυχολόγου του Χάρβαρντ Τζον Μακ, αφού ο φωτογράφος ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος είχε άμεση επαφή με εξωγήινους.

Οι φωτογραφίες παραμένουν συναρπαστικές, σε μεγάλο βαθμό, επειδή πολλοί στην κοινότητα Tepoztlán, 40 μίλια νότια της Πόλης του Μεξικού έχουν αναφέρει παρόμοιες θεάσεις όλα αυτά τα χρόνια. Το Tepoztlán ήταν μεταξύ των πρώτων πόλεων που κέρδισε το καθεστώς «pueblo mágico» το 2001 από τον Υπουργό Τουρισμού του Μεξικού, σε μεγάλο βαθμό λόγω της φήμης του μεταξύ των ντόπιων ως hot spot για UFO.

Σύμφωνα με τον ερευνητή και συγγραφέα UFO, Michael Hesemann, έως και το 50 τοις εκατό των 41.000 κατοίκων της περιοχής αναφέρουν ότι έχουν δει UFO στον ουρανό.

UFO Μεξικό

UFO Μεξικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ