Τρόμος στον αέρα: Η στιγμή της έκρηξης κινητήρα ρωσικού φορτηγού αεροπλάνου μετά την απογείωση – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή της έκρηξης του κινητήρα ρωσικού φορτηγού αεροπλάνου λίγο μετά την απογείωση. Πίσω από το αεροπλάνο φαίνονται «ίχνη» φωτιάς αφού το αεροπλάνο προσπάθησε να αποβάλει μέρος των καυσίμων του πριν πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση.

Το Tu-204 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο στο Ulan-Ude της Ανατολικής Σιβηρίας από όπου και απογειώθηκε.

Το αεροσκάφος Aviastar χρησιμοποιείται για τη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ Κίνας και Ρωσίας εν μέσω κυρώσεων της Δύσης κατά του καθεστώτος του Βλαντιμίρ Πούτιν. Πετούσε από το αεροδρόμιο Baikal στο Ulan-Ude προς την κινεζική πόλη Zhangzhou όταν η έκρηξη έκανε τον αριστερό κινητήρα του να τυλιχτεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, o Alexey Tsydenov, επικεφαλής της περιοχής Buryatia, είπε ότι το αεροσκάφος είχε ρίξει καύσιμα πριν κάνει αναγκαστική προσγείωση χρησιμοποιώντας έναν κινητήρα.

Μετά το συμβάν, ένας μάρτυρας του περιστατικού, ονόματι Lyubov Pichueva είπε: «Άκουσα μια ισχυρή έκρηξη να έρχεται από ψηλά. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα, αλλά ο ήχος ήταν πολύ περίεργος. Ήταν πολύ τρομακτικό».

Και τα πέντε μέλη του πληρώματος κατάφεραν να επιβιώσουν από τον «εφιάλτη» καθώς το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από την Εισαγγελία Μεταφορών της Ανατολικής Σιβηρίας.

120 αεροπορικά ατυχήματα στη Ρωσία μέσα σε 8 μήνες

Η Ρωσία έχει κληθεί να αντιμετωπίσει αρκετά ζητήματα εναέριας ασφάλειας και η χώρα αποτελεί «red flag» για τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, σημειώθηκαν 120 αεροπορικά ατυχήματα στη Ρωσία με πολιτικά αεροσκάφη που ανήκουν σε ρωσικές αεροπορικές εταιρείες. Ο αριθμός αυτός είναι υπερδιπλάσιος από τον αριθμό των τελευταίων ετών παρά τις λιγότερες πτήσεις που πραγματοποιούνται εξαιτίας του πολέμου κατά της Ουκρανίας.

Οι δυτικές κυρώσεις έπληξαν τις προμήθειες ανταλλακτικών αεροσκαφών στη Ρωσία. Τον Οκτώβριο, ένα γιγάντιο ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο που μετέφερε ένα μυστηριώδες φορτίο εξερράγη καθώς απογειωνόταν από μια απομακρυσμένη αεροπορική βάση.

Το αεροπλάνο Il-76 μήκους 164 ποδιών βρισκόταν στον διάδρομο απογείωσης όταν, σύμφωνα με αναφορές, ένας κινητήρας τυλίχθηκε στις φλόγες.  Το πλήρωμα και όλοι οι επιβάτες διέφυγαν προτού η φωτιά εξαπλωθεί στο ογκώδες στρατιωτικό μεταφορικό.

Πλάνα έδειξαν το φλεγόμενο αεροσκάφος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στην αεροπορική βάση Ayni κοντά στην πρωτεύουσα Ντουσάνμπε στην πρώην σοβιετική δημοκρατία Τατζικιστάν. Είναι επίσης γνωστή ως αεροπορική βάση Gissar.

Το στρατιωτικό αεροπλάνο που τυλίχθηκε στις φλόγες και έπεσε σε λίμνη

Επίσης, τον Απρίλιο, ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες και συνετρίβη σε μια λίμνη σε μια βορειοδυτική περιοχή της Ρωσίας που συνορεύει με τη Φινλανδία.

Το μαχητικό αεροσκάφος MIG-31, που λέγεται ότι εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, «συνετρίβη σε ακατοίκητη περιοχή», είχε αναφέρει το TASS.

Οι πιλότοι εκτινάχθηκαν από τις θέσεις τους, πρόσθεσε το πρακτορείο, και εντοπίστηκαν «ζωντανοί και καλά στην υγεία τους».

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι το αεροπλάνο είχε ήδη τυλιχθεί στις φλόγες καθώς απογειωνόταν. «Το αεροπλάνο απογειώθηκε και όλα είχαν ήδη πάρει φωτιά», είπε ο μάρτυρας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Readovka.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ