Τρομακτική γκάφα: Της εμφύτευσαν λάθος έμβρυα και αναγκάστηκε να δώσει τα παιδιά που γέννησε στους βιολογικούς γονείς

Μια γυναίκα που κυοφόρησε δίδυμα, αναγκάστηκε να τα παραδώσει στους βιολογικούς τους γονείς και τελικά κατέληξε σε συμβιβασμό με την κλινική γονιμότητας που της εμφύτευσε έμβρυα από δύο άλλες γυναίκες.

Η Κορεάτισσα-Αμερικανίδα από τη Νέα Υόρκη ανακάλυψε το φρικτό μπέρδεμα στην αίθουσα τοκετού όταν αντί για τα δίδυμα κορίτσια που της είχαν πει ότι θα γεννήσει, έφερε στη ζωή δύο αγόρια.

Αυτή και ο σύζυγός της, ο οποίος αναφέρονται στα δικαστικά έγγραφα ως AP και YZ, πάλευαν για χρόνια να αποκτήσουν παιδί, πριν ξοδέψουν 100.000 δολάρια στην κλινική γονιμότητας Cha στη Νότια Καλιφόρνια.

Όμως μόλις έξι εβδομάδες αφότου έγιναν γονείς, ένα δικαστήριο εξέδωσε διαταγή με την οποία τους καλούσε να παραδώσουν τα μωρά που περίμεναν με ανυπομονησία.

Και τους άφησε «μόνιμα συναισθηματικά τραύματα από τα οποία δεν θα συνέλθουν», υποστηρίζουν στην αγωγή τους.

«Μπορεί να μη μάθουν ποτέ τι συνέβη στα έμβρυά τους, καθώς και αν τα έμβρυα που έχουν κρυοσυντηρηθεί σήμερα είναι γενετικά ταιριαστά με αυτά», συνεχίζει η αγωγή.

Η επιμέλεια του ενός παιδιού ανατέθηκε στην Anni Manukyan και τον σύζυγό της Ashot που επίσης μήνυσαν την κλινική.

Πώς έγινε το μπέρδεμα με τα έμβρυα

Η Anni και η μητέρα του άλλου αγοριού βρίσκονταν στην κλινική την ίδια μέρα τον Αύγουστο του 2018, όταν εμφυτεύτηκαν στην AP τα έμβρυά τους.

Και στην Anni, όπως έγινε γνωστό, εμφυτεύτηκε κατά λάθος το έμβρυο ενός τέταρτου ζευγαριού.

Η Anni Manukyan (στη φωτογραφία) και ο Ashot Manukyan έλαβαν ένα από τα παιδιά.

Αυτή η εγκυμοσύνη απέτυχε και οι Manukyan αγνοούσαν εντελώς ότι είχαν γίνει γονείς μέχρι που έλαβαν κλήση από την κλινική που τους ζητούσε να κάνουν ένα τεστ DNA τον Μάρτιο του 2019.

Στο μεταξύ η AP είχε ενημερωθεί να αγνοήσει τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έδειχναν ότι τα κορίτσια που περίμενε ήταν στην πραγματικότητα αγόρια. Μάλιστα, ο συνιδιοκτήτης της κλινικής, Τζόσουα Μπέργκερ, της είχε πει ότι η ίδια ανωμαλία είχε παρουσιαστεί και στην δική του σύζυγο, ενώ ήταν έγκυος.

Η Anni μίλησε για την απογοήτευσή της και το τραύμα που της προκλήθηκε καθώς βρέθηκε να παλεύει με τη βιολογική μητέρα του αγοριού στο δικαστήριο αφού κέρδισε την επιμέλεια του μικρού αγοριού που ονόμασε Alec.

«Μπήκαν μέσα και έκλαιγαν, και τους είδα να κλαίνε και άρχισα να ουρλιάζω», θυμάται. «Ο άντρας μου προσπαθούσε να με κρατήσει. Ακόμη και ο σεκιουριτάς έκλαιγε» συμπλήρωσε.

«Φιλάω τα ποδαράκια του κάθε μέρα. Τον κάνω μπάνιο. Τον θηλάζω. Είμαστε οι πραγματικοί γονείς του και είμαστε αυτοί που θέλουμε να είμαστε μαζί του. Τα αγαπάμε, είναι δικά μας και είναι δίδυμα, δεν πρέπει να χωριστούν. Αγκαλιάζονται μεταξύ τους, κοιμούνται μαζί κάθε βράδυ, πώς θα μπορούσατε να τα χωρίσετε;» έλεγε στο δικαστήριο η AP.

Σπαρακτικές στιγμές στο δικαστήριο

Η Anni δεν άντεξε όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την απόφαση. «Το DNA είναι DNA και η γενετική παίζει μεγάλο ρόλο σε όλα, οπότε το μωρό ανήκει στην Anni και τον Ashot».

Καθώς περίμεναν να παραδώσουν το αγοράκι τους, ένας ψυχίατρος ενημέρωσε τους Manukyans ότι θα πρέπει να δώσουν και τις μαξιλαροθήκες τους, ώστε ο γιος τους να συνηθίσει τη μυρωδιά τους, καθώς και ηχογραφήσεις της Anni που τους διαβάζει.

«Η φωνή μου έτρεμε την ώρα που το έκανα. Ήταν απλά συγκλονιστικό. Αναρωτηθήκαμε με τον σύζυγό μου αν το άρωμα στα μαξιλάρια δεν ήταν αρκετό. Αγκαλιάζαμε τις μαξιλαροθήκες για να σιγουρευτούμε», είπε η Anni.

Facebook Anni Manukyan

Η μέρα της παράδοσης του παιδιού

Η παράδοση του μικρού Alec έγινε σε ένα ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

«Έλεγαν ‘λυπούμαστε, λυπούμαστε’. Έπρεπε να σας είχαμε αφήσει να έρθετε να τον πάρετε πιο νωρίς. Απλά τα αγαπούσαμε. Θέλαμε να τα φροντίσουμε σαν να ήταν δικά μας. Τα αγαπάμε», περιγράφει η Anni. Κατά κάποιον τρόπο ήταν σαν να ήταν όλοι φίλοι γιατί όλοι αγαπούσαν το ίδιο παιδί.

Όταν το ζευγάρι παρέδωσε τον αγοράκι τον Μάιο, παρέδωσε και μια σειρά από δώρα για τους Manukyans. «Θα ήθελα να του το δώσεις αυτό για να ξέρει ότι είναι από εμένα» είπε η AP στην Anni.

Μια εβδομάδα αργότερα, παρέδωσαν και το δίδυμο αδερφάκι του μικρού Alec στη βιολογική του οικογένεια.

Η AP και o ΥΖ κέρδισαν έναν διακανονισμό 200.000 δολαρίων και τώρα έχουν καταλήξει σε συμβιβασμό με την κλινική γονιμότητας για άγνωστο ποσό.

Στην αγωγή παραδέχονταν πως δεν μπορούσαν να βρουν το θάρρος και τον τρόπο να μιλήσουν στους άλλους για την οδυνηρή απώλειά τους.

Η Anni, είπε ότι προσεύχεται κάθε μέρα για τη γυναίκα που γέννησε τον γιο της.

«Κουβαλούσε το παιδί μου για 9 μήνες, το τάιζε, το φρόντιζε, του άλλαξε πάνες. Θα μπορούσε να είχε καταλήξει διαφορετικά. Προσεύχομαι για εκείνη κάθε μέρα, ήταν θύμα όσο κι εγώ. Είναι μια υπέροχη κυρία. Μεγάλωσε το μωρό μου μέσα της και αφού γεννήθηκε».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ