Τούρκος στρατιωτικός ζήτησε άσυλο στις ΗΠΑ

Ένας υποναύαρχος των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αποσπασμένος σε εγκατάσταση του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ ζήτησε άσυλο στη χώρα, αφού ανακλήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε στην Τουρκία, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο υποναύαρχος Μουσταφά Ζεκί Ουγκουρλού, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την τουρκική δικαιοσύνη και ο οποίος πρόσφατα εκδιώχθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ήταν αποσπασμένος στη βάση της ατλαντικής συμμαχίας στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια στις ανατολικές ΗΠΑ, αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή, χωρίς να διευκρινίσει αν το αίτημά του για άσυλο έγινε δεκτό ή όχι.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος που στοίχισε τη ζωή σε 273 άτομα, οι τουρκικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις στις κρατικές δομές, βάζοντας στόχο κυρίως τις Ένοπλες Δυνάμεις, η ιεραρχία των οποίων αποδεκατίσθηκε και γενικά τη δημόσια διοίκηση.

Οι εκκαθαρίσεις πραγματοποιούνται σε βάρος των οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιεροκήρυκα που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν, ενώ απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος 16.000 προσώπων τα οποία έχουν προφυλακισθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Τσαβούσογλου: Εάν η Δύση χάσει την Τουρκία θα οφείλεται στα δικά της σφάλματα

Βομβιστική επίθεση στην Τουρκία – Πέντε νεκροί και οκτώ τραυματίες

Ο Πούτιν στον Ερντογάν: Ελπίζω να αποκατασταθεί η τάξη στην Τουρκία – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ