Τουρκικές εκλογές: «Θέλω να ζήσω σε μία χώρα που σέβεται τους νόμους»

Μερικές από τις απόψεις Τούρκων πολιτών παρουσιάζονται παρακάτω, καθώς η Τουρκία ψηφίζει σήμερα στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, που είναι ουσιαστικό ενδεχόμενο να παρατείνουν τη θητεία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μια τρίτη δεκαετία ή να οδηγήσουν στην εξουσία τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Τουρκία: Πώς θα επηρεάσουν οι εκλογές τις σχέσεις με ΗΠΑ και Ελλάδα

Στην πρωτεύουσα Άγκυρα:

“Να δούμε τι έγινε τα τελευταία 20 χρόνια. Να δούμε πόσο άλλαξε η χώρα. Κανένας δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό”, δήλωσε η παντρεμένη 45χρονη Σονγκούλ Ασλάν, αφού ψήφισε τον Ερντογάν.

Τουρκία: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις – Το κλίμα στα δύο στρατόπεδα

“Ψήφισα για τη χώρα μας, για να συνεχίσει να βελτιώνεται και να γίνεται καλύτερη από κάθε άποψη. Οι οικονομικές δυσκολίες υπάρχουν, αλλά είναι προβλήματα που έχουν λύση. Η Τουρκία μπορεί να τα ξεπεράσει όλα, όσο μένουμε δυνατοί”, πρόσθεσε η ίδια.

Στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη:

Τουρκικές εκλογές – Bloomberg: Η δυνατή «μηχανή» των ΜΜΕ βοήθησε τον Ερντογάν να κλειδώσει την νίκη

“Η Τουρκία έγινε μία αντιδημοκρατική χώρα. Θέλω να δω μία πιο δυνατή Τουρκία κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλω να ζήσω σε μία χώρα που σέβεται τους νόμους, αλλά και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων -ECHR ”, δήλωσε ο ειδικός σε θέματα ψηφιακών αγορών, 35χρονος Σουκρού Ουκάρ.

“Την τελευταία φορά είχα περισσότερες ελπίδες, αλλά πιστεύω ότι η αλλαγή μπορεί να γίνει. Αν νικήσει ο Ερντογάν, θα σκεφτώ να φύγω από την Τουρκία”.

“Ψήφισα για τον Ερντογάν καθώς είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης. Τον ψήφισα επειδή εκτιμώ τα πράγματα που έκανε για την Τουρκία. Άλλαξε το σύστημα υγείας προς το καλύτερο. Κατασκεύασε δρόμους”, δήλωσε ο 58χρονος εργάτης έργων Ομέρ Κοσεκόλ.

Στο Ντιγιαρμπακίρ, τη μεγαλύτερη κουρδική πόλη στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας:

“Στον πρώτο γύρο ψήφισα για την εκλογή του Κιλιτσντάρογλου στην προεδρία. Αλλά αυτή τη φορά, το κόμμα του Ερντογάν έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Αν ο Κιλιτσντάρογλου εκλεγεί θα είναι δύσκολο για το κοινοβούλιο να λειτουργήσει”, εκτιμά ο 29χρονος Μαχμούτ Τσιν.

“Αυτή τη φορά ψήφισα τον Ερντογάν για σταθερότητα, ώστε να μην υπάρξει το οποιοδήποτε πρόβλημα μεταξύ του κοινοβουλίου και του προέδρου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ