Τουρκία: Νέα ΒΙΝΤΕΟ από τη στιγμή των σεισμών – Κτίρια καταρρέουν και άνθρωποι τρέχουν να σωθούν

Εικόνες τρόμου, πανικού και χάους από το φονικό χτύπημα των δύο σεισμών σε Τουρκία και Συρία. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί, ενώ απροσδιόριστος είναι ο αριθμός των εγκλωβισμένων κάτω από τα συντρίμμια. Οι αρχές, αλλά και απλοί πολίτες, προσπαθούν να εντοπίσουν ζωντανούς στα ερείπια των κτιρίων που έχουν καταρρεύσει. Η κατάσταση δυσκολεύει όλο και περισσότερο, από τη στιγμή που έπεσε το φως του ηλίου.

Σεισμός στην Τουρκία: Ρεπόρτερ μεταδίδει live ενώ χτυπά ξανά ο εγκέλαδος – Εικόνες τρόμου και χάους

Ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών, σημειώθηκε στις 04:17 τοπική ώρα (03:17 ώρα Ελλάδας) τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το επίκεντρο ήταν στην περιοχή Παζάρτσικ, στην επαρχία Καχραμανμαράς, περίπου 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία. Ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί και στη συνέχεια, στις 12:24 ώρα Ελλάδας, ένας νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών σημειώθηκε πάλι στη νοτιοανατολική Τουρκία, 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ικίνοζου.

Οι εικόνες από τα όσα επικράτησαν κατά τη διάρκεια των σεισμών κόβουν την ανάσα. Πολλά βίντεο, εξάλλου, κατέγραψαν την κατάρρευση κτιρίων από τους μετασεισμούς και το δεύτερο ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου, καθώς οι κάτοικοι ήταν ήδη έξω από τα σπίτια τους και βρίσκονταν σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης εγκλωβισμένων στα συντρίμμια.

Νύχτα εφιάλτης σε Τουρκία και Συρία μετά τους ισχυρούς σεισμούς – LIVE εικόνα από την επιχείρηση διάσωσης

Η γη σείεται και τα κτίρια καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα. Άνθρωποι, πανικόβλητοι, ουρλιάζουν και τρέχουν να σωθούν. Άλλοι κλαίνε, στις αγκαλιές των δικών τους ανθρώπων. Σύννεφα σκόνης και καπνών υψώνονται στον ουρανό, τη στιγμή που τα κτίσματα ισοπεδώνονται από τους σεισμούς.

Σεισμός στην Τουρκία: Ασφαλείς οι Έλληνες ποδοσφαιριστές – Πώς έζησαν το χτύπημα του εγκέλαδου

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Keşif Türkiye (@kesiflisten)

Εικόνες σοκ από τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι περιοχές που επλήγησαν από τους σεισμούς. Κτίρια κατεστραμμένα, άνθρωποι στους δρόμους και μία νότα ελπίδας, καθώς οι διασώστες βγάζουν ένα παιδί ζωντανό από τα ερείπια.

Σε άλλο βίντεο, διακρίνεται το εσωτερικό ενός σπιτιού την ώρα που χτυπά ο εγκέλαδος. Ο πολυέλαιος και άλλα αντικείμενα κινούνται μπρος πίσω στον «χορό» των Ρίχτερ.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ